![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Yani kısaca emek vermeyenler yapıyor diyelim. Maalesef ilgisiz, emek vermeyenler, uğraşmayanlar anlamaz ve anlamıyorlar koparıyorlar, zarar veriyorlar zaten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Bitkileriniz maşallah çok sağlıklı görünüyorlar Gürcan Bey. Maşallah hepsine. Duyarlılığınızdan dolayı da kutluyorum sizi. Hasadınız bol olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mandalinleerik. Bende zaten yazımda ''genelde'' diye belirtip başladım.Dolayısıyla çocukların yanısıra elbette yaşca büyük inanlarda var bunları yapan.Genelde çocuklar olduğu için ve çocukluğunda kimilerinde bunu yaşadığını düşünürek bu yazıyı ele aldım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın dağçiçeği. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Değerli Kardeşim, Bir doğa dostu olarak duyarlı çalışmalarını büyük bir beğeni ve takdirle izledim. Varsın koparsınlar meyvelerini. İlla ki bir gün gelecek, dank edecek insanların beynine. Neler ettiklerini anlayacaklar. Toprak ana öylesine vefalı ki oysa! O meyveleri koparan çocukların ailelerinde aramak gerek hatayı. Ne ekiliyorsa, o biçiliyor ne yazık ki... Emeklerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Yeni resimleri bekliyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeklerin adını bilen varmı?
İşyerinde taşınan bir ofiste çiçekleri bırakıp gitmişler.Bende kuruyup ölmek üzere olan çiçekleri sulayıp zar zor kendine getirdim.Sahipsiz oldukları için eve getirdim birisini odama koydum ![]() Fakat bu çiçeklerin adını bilen varmı?Neyin nesidir? ![]() ![]() ![]() Bu çiçeğin zambak olduğunu biliyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
sn gürcan keskin 1ve 2. resim schefflera 3. resim drasena 4. zambak değil difenbahya... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Netten bakıp biraz araştırma yapayım bu çiçekler hakkında... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
ama belirtmeliyimki drasena'ya iii bakmışlar ... ![]() artık çelik almaya geliriz.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Evet çok güzel görünüyor ![]() Şimdi biraz inceledim de budama yapsam diyorum 2 kök çıkıyor her kökte 3 kol var.Bu kollardan 1 tane gövdeye yakın keseyim suda köklenmesini sağlayım. ![]() Düzenleyen gürcan_keskin : 19-05-2013 saat 18:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
olur köklenince gönderirsiniz... ![]() (bu arada bana bey demenize gerek yok sizden eminimki yaşlarca küçüğüm.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
''Drasena bitkimin çoğaltılma işlemi''
saksıda bulunan dresana bitkim. ![]() 3 koldan birini kestim. ![]() köklenmesi için suyun içine koydum. ![]() kestiğim yere mum damlatarak mumlama yaptım. ![]() kestiğim kolları içinde su bulunan kavanoza koydum ve köklenmesi bekleyeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
''Drasena bitkimin çoğaltılma işlemi''
Bu da Saksıdaki iki kökten biri. ![]() Bu kökün kollarındanda bir tanesini kestim. ![]() Köklenmesi için suyun içine koydum.İnş. tutarlar.Bakalım bekleyip görücem. ![]() Düzenleyen gürcan_keskin : 20-05-2013 saat 12:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
hadi bakalım maraton başlıyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın Gürcan Keskin; haydi bakalım, rastgele... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
''Difenbahya bitkimin çoğaltılma işlemi''
![]() Saksının toprağa yakın yerinden 20-30 cm kalacak şekilde difenbahya bitkisinin üst kısmını kestim. ![]() Kesilen kısmı köklenmesi için suyun içerisine koydum. ![]() ![]() Kesilen yere mum damlatıp mumlama yaptım. ![]() Bekleyip görücez.İnşallah köklenir ve yeniden sürgün verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
sn gürcan keskin zaten difenbahya çabuk tutup çoğalır ii şanslar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
gürcan abicim anladığım kadarıyla son resimdeki kauçuk ama resimlerden net anlamadım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
''Dresena bitkim köklendi''
Merhaba arkadaşlar. Geçen ay Dresena bitkimin çoğaltılması işlemini yapmıştım.Dresena bitkisinin gövdesinden budama yapıp köklenmesi için suya koymuştum ve sonuç başarılı.Evin içinde güneş gören bir yere koyup her 2-3 günde bir sularını değiştirdim. 19.05.2013 tarihinde suya koymuştum.İlk 15 günde aşağıdaki gibi oldu. ![]() 22. günden sonra köklenme iyice gelişti. ![]() Saksıdan budadığım ve mum damlattığım bitkiden patlamalar başladı. ![]() vee yeni küçük filizler çıkmaya başladı.Süper birşeyyyy ![]() ![]() Düzenleyen gürcan_keskin : 27-06-2013 saat 16:05 Neden: tarih yanlışı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
''Difenbahya bitkim köklendi''
Yine aynı tarihte (19.05.2013) gövdeden budadığım difenbahya bitkim de köklendi ve saksıya diktim ) Ev içerisinde güneş gören bir yere koyup her 2-3 günde bir suyunu değiştirdim. 23 günde köklenme bu şekilde oldu. ![]() Yeni saksısında yerini aldı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|