![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
üzerinde dekara 350 ml yapraktan veya damla sulamayla diye yazıyordu ben 1 çorba kaşığı kullandım yaklaşık 15-20 cc 2 litre suya sulandırdım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-10-2012
|
sayın attar geçmiş olsun inşallah kurtarırsınız çok üzüldüm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
haklısınız,ben fide sayısıyla kıyasladım, viyollerde daha sıkışık olduğu için açılımı daha geniş alan tutar diye hesaplamıştım, ama fazla geldi, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
sayın attar sizin domates fidelerininzde kükürt eksikliği var saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
sayın attar, toprağınızın analizini mi yaptırıp karar verdiniz kum katma işine.... Kararı nasıl verdiniz? Bizim bahçenin toprağı da sarımtrak. Sizinki nasıldı genel görünüş itibari ile... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
sayın FKY100;analiz yaptırtmadım çevremdeki çiftçilikle uğraşanlara sordum toprak cinsini, geçen sene kullandım aynı toprağı çok zorlandım tava getirinceye kadar göbeğim çatladı,gözlemlerime dayanarak böyle bir uygulama yaptım, saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
Alıntı:
ara ara ince kum getirip serdi toprak yumusak oldu Ise yaradi sizinde oyle olacak kumsal toprakta Daha iyi yetisiyor bitkiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Alıntı:
Sayın attar, sayın yağmur Bizde toprak tahlili yaptırmadık ama sanırım bizim toprakta sert. Rengi sarımtrak ve bellediğimiz toprak taş gibi oluyor. Sanırım killi toprak dediklerinden. Biz de kum karıştırsak etkili olur mu acaba.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Moderatör
|
Su dışında bir şey vermeyin, nasılsa kendine gelmeye başlamış. Tecrübe her şeyden önemli ne kadar bilsek de yine de yanlış yapabiliyoruz üzülmeyin. Fideler için vereceğiniz gübreyi bana sorarsanız tohumları ekeceğiniz toprağı hazırlarken ona karıştırın. Toprak daha iyi tolere eder sonuçta. Küçük dozlarda bizim ayarlama yapmamız zor. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
sebze fideleri 70.gününde toprakla buluştu
sebzeleri dikimden önceki hali böyle ![]() sebze karıklarını açıp suyla ıslattık ![]() domatesler toprakla buluşmak üzere ![]() domatesler bu yıl için yerlerine yerleşiyorlar ![]() domatesler artık toprakta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
viyollerdeki fidenin 70.günündeki görünümü böyle ![]() avusturalya karadutu biraz geç uyandı ![]() şeftalide bir hastalık var henüz nedir bilemiyorum ![]() geçen sene diktiğim asma fidelerinde bu sene üzüm beklemezken süpriz oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
bol hasatlar sn attar artik fideler buyumeye burdan devam edecekler. bizde artik yavas yavas dikecegiz domates biber fidelerini.)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler sayın yagmur; sizler de bu dikim zevkini tadarsınız yakında inşaallah, mevsim farkı normaldir, fransa daha kuzeyde kalıyor bize göre, iyi günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Moderatör
|
Domateslerin sıra araları biraz geniş olmuş. Şeftalinizdeki hastalık Taphrina deformans- klok ya da yaprak kıvrıklığı da denir. Gözler uyanmadan bordo bulamacıyla ilaçlamanız lazımdı. Bu saatten sonra ziram ya da dodine içerikli bir ilaçla ilaçlarsanız hastalığı durdurursunuz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
inşaallah sayın h_dogan, siz sebzeleri hasada başladınız, biz daha yeni dikiyoruz, ülkemizin güzelliği, kolay gelsin, teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
biber, çilek, domates, kamelya, sondaj |
|
|