![]() |
|
![]() |
#31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Bahçenizde fidanlarınızda çok güzel hayırlı olsun. fidanlarınızı nereden aldınız bu yaşta mevye vermeleri çok güzel. Benimde Ayaşta bahçem var ağaçlarım 3 yaşına geldiler bir çoğunda meyve yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Fidanların çoğu Yalovadan getirttim eksik olanların bazıları Ankaradan.Ankarada mezarlığın orda tanıdığım güvenilir bir yer var ordan alıyorum.Birde sitemizde satış yapan 2 üyemizden aldım.Onlardan aldıklarımda tuttu ve filizlendi.Doğru adresten almakta yarar var.Ben ilk dikimi 2011 martta yaptım ve şeftali ağacından ağustostu sanırım bir meyve yedim.yani 5 yda nasip oldu.Bahçe işlerinin dertlerini bu tür süprizler unutturuyor inanın.İstediğiniz zaman yardımcı olabilirim.Paylaşım bu sitede çok kolay ve de güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
![]() Daha önceden dikili olan elma meyve veriyor.Geçen sene bakımsızlıktan neredeyse kurumuştu.Biraz bakım , gübre, budama ile hayata döndü ve meyve vermeye başladı tekrardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
çok haklısınız fidanı güvenilir yerden almak en doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
Sn fazmit çalışmalarınızı takip ediyorum kolay gelsin diktiğiniz meyvelerin tutmasına sevindim güzel görünüyorlar su faturası ile aranız nasıl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle çok teşekkür ederim.İnsan emeğinin karşılığını en fazla topraktan alıyor sanırım.Daha geçen yıl dikmeme rağmen meyvelerin durumu güzel.Su faturası açıkçası orta ahlli geliyor.İlerleyen zamanda bende çakma su düşünüyorum.Sadece temellide biraz derinden çıkıyor onun için ilerde bir çalışma yapacağım.Sizin bahçeyi ve suyu takip ediyorum.Ankaradaki bahçe sahipleri ve üyeler olarak bir toplantı yapma zamanı geliyor sanırım.şu meyveler biraz daha olgunlaşsın diye bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
yeni görüntüler.
![]() Şeftalilerim bi hayli büyümüşler. ![]() Akşamları havuz başında çay keyfi gercekten her şeye değer.. ![]() Bu sene ilk erikler.Sayıca az ama yinede ümitvarız :=)) ![]() Kayısılarımda kıvama gelmeye başlamış.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
yeni görüntüler 2
![]() Elmalarım yavaş yavaş büyüyorlar.. ![]() Arkadaşlardan aldığım kabak tohumları filizlendi ve yerleri dar gelmeye başlamıştı.Bu hafta toprağa kavuşturma zamanı geldi..bakalım ne kadar verim alacağız. ![]() Küçük bir bölüm oldu ama bu sene bu kadar yapabileceğim.Seneye kısmet.. ![]() Geçen senedir evin çatısında bir çift Baykuş var.Her geldiğimizde bize selam gönderiyor.Akşamları çift olarak uçmalarını izlemek gerçekten harika.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sayın fazmit, eşinizle birlikte sizleri bahçemde görmek bizlere çok büyük keyif verir., Hem meyve ağacı ve sebzeler maşallah diyelim.İnşallah seneyede bahçemden çiçek tohumları transfer eder renklendiririz bahçeyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Süs kabağı ve Bal kabağı
Bakalım ne kadar olacak bende merak ediyorum.Olan tohumları yine sitede paylaşmayı düşünüyorum.Gelişmeleri aktaracağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Ağaç Dostu
|
Hayat paylaşınca güzel
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemden son görüntüler.
![]() İki kayısı ağacımın meyveleri olgunlaşmış.İlk defa tadına baktığımız meyveler harikaydı.( Acaba kendi ağacım olduğu için midir :=)) ) ![]() Şeftaliler hızla büyüyor.Onları da merakla bekliyorum. ![]() Eriklerde tek tük var .Bakalım sonunda nasıl bir tat olacak ? Hava sıcaktı ve akşam sulama ve diplerini açma çalışması yaptık.Yorucu ama sonuç olarak çok güzel oldu.Arkadaşlardan aldığım kabakların tamamı tutmuş.Domates ve biberlerimde büyümeye başlamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Uzun zaman oldu
![]() Tatil git gel derken uzun zamandır ekleyemedim fotoğraf.Kayısılar çok lezzetli. ![]() Bu seneki hasılatımız.Bir ağaç küçük diğeri büyük meyve veriyor.Küçük meyveler daha lezzetli. ![]() Diğer ağaçlarda tek tük meyvelerden.. ![]() Sıcaklardan etkilenmesinler diye sulama yapmayı artırdık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
![]() Uzun zamandır Bahçemle alakalı fotoğraf eklemedim.Daha çok szilerin bahçelerini izledim desem yalan olmaz.70 Ağacımdan bazılarını kaybettim .Son olarak bazı fidanlardan da eklemeler yaptım.Eski ağaçları budamak yaptığım en doğru iş oldu sanırım.Elmalar çok fazla verdi.Bahçeye bakacak birini bulduktan sonra gitmediğim zamanlar fidanlarım sulandı.Seneye çok daha güzel olacağını düşünüyorum.Şeftalilerden yaklaşık 8 kilo meyve topladım.Biraz erik biraz kayısı ve kiraz derken seneyi kapatıyorum.Kızılcığımın ve Hünnap fidanlarımın tutması ise sevindirici haberlerden. ![]() Elmalar çok lezzetliydi .Bu sene sadece budama yaptım seneye kısmet olursa seyreltme ve ilaçlama yapacağım. ![]() ![]() Tatlı ve Mayhoş ( Çok ekşi değil ) türde 4 ağaç var toplamda. ![]() Şeftalilerde ise 2 çeşit vardı birisi koyu diğeri açık renkte olan. ![]() yaklaşık 8 kiloydu topladığım meyveler.En güzeli de onu ikram etmekti sanırım. ![]() Benim diktiğim Elmalardan sadece 2 adet yedim ama çok güzeldi. ![]() Ve meyvelerimden görüntüler. Bu arada diktiğim goji Berry büyümeye başladı.Yakında Alıç fidanlarını da dikeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bahçenizin bereketi bol olsun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |