![]() |
|
![]() |
#3841 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Devam Zeytin çiçekte, bu sene zeytin bol bol çiçeklendi ![]() ![]() Can eriği, çiçekten, ![]() meyveye ![]() Yemesi kütür kütür, buyurun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Ağaç Dostu
|
En sevdiğim 2 sardunyam, bu sene ikisi de coştu ![]() yaprak yerine maşallah çiçek ![]() ![]() ![]() ve kalalarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Ağaç Dostu
|
Mavilerdennn... Clematis Durandii, her sene dibinden budarım ve daha güzel gelişiyor. ![]() ![]() nasıl da güzel çiçeklendi, cam balkonda oturup hemen camın arkasında onu seyrediyorum, onu çok seviyorum ![]() haseki küpelerim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Ağaç Dostu
|
Efe püskülüm ![]() ![]() ![]() ve E-Milli ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Ağaç Dostu
|
Yucca- Avize çieğim yeniden çiçeklenmeye karar verdi, bir sonbaharda bir de ilkbaharda, ilkbaharda açmasını hiç beklemiyordum sürpriz oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenin dışında bulunan palmiye saksılarımdaki güzelliklerim Bodrum papatyası ![]() ![]() bu iki saksıyı bu sene gelincikler süslüyor ![]() ve ev hali her şey her yerde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Ağaç Dostu
|
ve güller, topu topu 3 kök gülüm kaldı, onlar da yaşama tutunmaya çalışıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Vangelya (Gelin tacı) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3848 |
Ağaç Dostu
|
Naneler toplanıp temizlendi boyu boyuna ayrıldı ve yıkandıktan sonra kurumaya bırakıldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Pek güzel de gazete kağıdı .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Ağaç Dostu
|
Evet gazete kağıdının üzerine koymamalıydım biliyorum ama çok ıslak oldukları için koydum biraz süzülsünler diye sadece yarım saat filan, sonra küçük demetler halinde ipe bağlayıp astım, yani gazete kağıdında kurumadılar ![]() ![]() İşte böyle, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Bu şekilde kurutulduğu zaman, kuru nanede çer çöp çok oluyor. Kurutmadan yaprakları sıyırıyorum. (Yıkama ve suyun süzülmesi sonrasında) Süzek, elek üzerine dolduruyorum. Yapraklar üst üste birkaç kat olacak kadar. Başta gidip gelip ters yüz ediyorum. Kuruma başladığı zaman gerek kalmıyor. Tepsiye koymam gerekirse yine kuruyor. Ancak kararma birazcık artıyor. Alttan da hava alması iyi oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2021
|
Biz de nanelerin yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra havlu kağıt ile suyunu biraz alırız. Daha sonra pamuklu bir sofra bezine ince bir şekilde serilir ve gölgede kurutulur. Arada sırada karıştırıp ters yüz olmasını sağlarız. Bu şekilde yem daha yeşil kuruyor hem de mis gibi kokuyor diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Portakal Rengi ve fdemir Eskiden ben de sizin gibi yapraklarını tek tek ayıklayıp yıkadıktan sonra sofra bezine serip o şekilde kuruturdum fakat yaşım ilerledikçe artık uğraşamıyorum. Bu şekilde daha kolayıma geliyor, gölgeye asıp kuruduktan sonra sapından sıyırması kolay oluyor gölgede kuruduğu için kararma da olmuyor. Biraz çar çöp oluyor ama mümkün olduğunca temizleyerek işi kurtarıyorum, bu arada güzel uygulamalarınıza yürekten katılıyorum, çok teşekkür ediyorum saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Lockii Bir hoya çiçeği eksikti ona da el uzattım hadi hayırlısı, devamı gelir mi inşallah gelmez ama bunu çok sevdim ![]() Kendisi lav taşında besinle yetiştiriliyor ![]() Diğer hoyalar gibi sarılma durumu yok, ilk tomurcuk saplarından açıp solduğunda aynı saptan çiçeklenmiyor uzadıkça yeni çiçek sapları oluşturuyor. ![]() burada tam açmış hali ![]() ![]() çok tatlı sakız gibi, uçlarından da bal damlıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Ağaç Dostu
|
Şakayık, Küçücük birer yumruydular, biri beyaz diğeri de pembe olacaktı 3. senesinde birer tomurcuklarıyla ilk çiçekleri ![]() bembeyaz pamuk gibi bir renk ![]() ![]() 2. si tam pembe diye seçmiştim böyle çıktı sonrasında değişirmi bilemiyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Görünüşleri çok güzel. Kokuları var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Ağaç Dostu
|
Evet sn. Dutlubahçe kokuları var, gerçekten görünüşleri çok güzel hele beyazına bayıldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Ağaç Dostu
|
... İnceciksin göllerdeki saz gibi Yüzün bahar, bakışların yaz gibi Kurban ola'm, cefan bile naz gibi Seni seven gönül de aç, şakayık Gel, şakayık, sakın gitme ellere Güzel adın düşer sonra dillere Benzeme sen yabandaki güllere Sen kırların çiçeğisin, şakayık ... Hey gidi Abacı hey... Geçmişin güzelliklerinden sadece şakayıklar kalmıştır herhalde. Ne güzelliği görecek göz, ne bunları yazacak kalem, ne de söyleyeni bulmak mümkün mü acep... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hem okudum hem duygulandım çünkü bu gün moralim biraz bozuktu taa ki foruma girene kadar, bu sözleri okuduktan sonra bana çok iyi geldi doğrusu size ne kadar teşekkür etsem azdır. Yazacak başka söz bulamıyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Akçabardak; Pembe şakayık çiçeğini de ben ekleyeyim. 4 yıl sonra iki çiçek verdi. Biri tomurcuk halde. Koyu pembe gibi olan ilk açtığı zaman. Daha sonra çiçek rengi açıldı. Şimdi daha fazla irileşti. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu renk te güzel ama bana göre keşke koyu renkte kalsaymış ama belki seneye koyulaşabilir, olsun şakayık şakayıktır her türlüsü güzeldir. Baksanıza Sn. TCM ne güzel ifade etmiş şakayık hk. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Nereden edindiğinizi öğrenebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Ağaç Dostu
|
Zengarden'den almıştım şu an stokta yok görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerekten çok güzel yorumlanmış çok sevdim, Teşekkür ediyorum bol bol dinlerim artık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemden kareler Ocsalis (uyku çiçeği) ![]() 3 ayrı renkte hazeranlar ![]() ![]() ve Gülhatmi çiçeği ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Ağaç Dostu
|
Zambaklarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Ağaç Dostu
|
Zıp-çıktı, nihayet sonunda bir tanecik açabildi, 4-5 senedir soğanlar saksıda ama bir tane bile çiçek açmamıştı, sebebi suymuş ara ara su veriyordum bazen unutuyordum, meer toprak sürekli ıslak olmalıymış. Şimdi toprağını hiç kurutmadan sürekli su veriyorum ve çiçeğini görebildim çok şükür. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2022
|
Bahçelerinizi gördükçe insanın içi gidiyor. Çok güzel çiçekleriniz var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|