![]() |
|
![]() |
#3691 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Mesela benim 3680. mesajımda paylaştığım domatesin kokusuna tadına bayıldım, tohumundan biraz ayırıp hemen ektim aynısı olurmu bilemiyorum ama merak işte, bu gün durumlarına baktım 3 tanecik tohum çimlenmeye başlamış, bakalım gerisi gelecek mi ve nasıl bir gelişim gösterecek bekleyip göreceğiz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Ağaç Dostu
|
10 gün önce bütün domateslerimin fidelerini bahçeye diktim, hadi hayırlısı. 2 gün önce ilk çapaları yapıldı, şimdilik durumları çok iyi. siyah saksılara 5 kök Sn. heyyamola'nın paylaştığı Tiny tin çeri domates fidesi diktim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerin hemen arkasından biber fidelerimi de bahçeye diktim, dün onların da ilk çapası yapıldı, oh biraz olsun rahatladım, bahçeyle uğraşmak beni çok yordu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Ağaç Dostu
|
Naneler toplandı, temizlendi ve yıkandıktan sonra kurumaları için asıldılar. ![]() Dağ kekiği misler gibi kokuyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3695 |
Ağaç Dostu
|
Bu bölümde yok yok, ben ekmeden kendiliğinden çıkıp boy gösterenler. haseki küpesi, ortanca, şepboy, kala ve bol bol İstanbul ıspanağı ![]() ![]() 1 tane de çekirdekten şeftali çıkmış ![]() ve istanbul ıspanağı (Golden Silk Orach-Mountain spinach) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 |
Ağaç Dostu
|
Devamı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpeleri bahçenin her tarafında boy gösteriyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() Burada içi içe olan 3 değişik renkte bir arada haseki çıkmış, istesem olmazdı. üstteki sade mor, ortada beyaza yakın pembe, altta ki mor beyaz, nasıl da denk gelmiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Ağaç Dostu
|
Ve kalalarım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyam coştu maşallah ![]() ![]() ![]() Bu sardunyam da... ![]() kışın soğuktan etkilendiği için can çekişiyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Ağaç Dostu
|
Amaryillislerim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Ağaç Dostu
|
Bu palmiyemiz artık bahçemizde boy göstermiyor ![]() Kesildi ve parçalara ayrılarak ön bahçemin hemen dışında saksı olarak yerlerini aldılar ![]() ![]() Bu çiçeklerim geçen seneye ait, geçen sene foruma giremediğimden paylaşamamıştım. Bu sene kileri daha sonra paylaşacağım. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Ağaç Dostu
|
devam ediyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Sn. akçabardak, enginarlarınız ne durumda, baş yaptılar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Palmiye saksılara bayıldım. Çok dekoratif durmuşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son hali böyle ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim, atmaya kıyamadığımdan bu şekilde değerlendirdim, gelen geçen de dönüp dönüp bakıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Ağaç Dostu
|
Krakafes otu çiçeklendi, geçen sene de çiçek açmıştı ama ben ilgilenemedim, bu sene çok güzel oldu yaprakları irileşti. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene yeşil rengine bayılarak aldığım orkidemin yeşilliğinden eser kalmadı ![]() Renginin değişip değişmeyeceğini merak edenler vardı, durum bu. Boyunu posunu sevsinler ![]() pamuk mu pamuk ![]() tatlı mı tatlı çok sevdim ben bunu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Ağaç Dostu
|
Bu orkidem o sene soğuktan kurtulan biraz hırpalanmıştı ama gayet güzel toparlanıp çiçeğini açmasını başardı ![]() ![]() ![]() Bunlar bebişlerim, renkleri sürpriz olacak, merakla çiçeklerini görmeyi bekliyorum. ![]() Bu orkidem de soğuktan kurtulmayı başaramadı, mayhoş kokusu vardı, ona çok üzüldüm aynısından bulabilsem hemen alacağım. Üstteki bebişlerin annesiydi o, birinci fotoğrafta ki orkideyle tozlaştırıdı yani baba lila beyaz anne sarı olan tohum yaptı tohumlar bir laburatuar ortamında çimlendirildi ve sonuç bu bebişler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu Dendrobium orkidem adım adım çiçeklenmesi ![]() ![]() bir taraftan çiçek bir taraftan da yavru büyütmeye çalışıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Ağaç Dostu
|
devam, ve son halimiz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Ağaç Dostu
|
Pembe dendrobium orkidem, bu sene henüz çiçeğini açmadı açmaya da pek niyeti yok gibi ![]() tembel teneke, bir sürü keiki verdi onları büyütmekle meşkul ![]() ![]() Bu yavruyu anneden ayırdım ve denemek için bildiğimiz normal toprağa diktim. bakalım sonuç ne olacak 10 gündür sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. ![]() Bu günlük bukadar yeter arkası yarın inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-03-2017
|
Damlamalar domateslerde sanki biraz fazla kök bölgesine yakın gibi geldi.İlerde sıkıntı yaşamayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3714 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çevremizde damlama kullanan olmadığı için kafamıza göre döşedik, yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Neyse, kalsınlar bakalım takip edelim sonucunda ne çıkacak ben de merak ediyorum, bilgilendirdiğiniz için size teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2020
|
Alıntı:
Domates sebzesi ilk ekiminde can suyu verilir ve daha sonra mümkün olduğunca ilk çiçekler görülünceye kadar herhangi bir sulama yapılmaz.Sebebi ise domatesin kılcal köklerinin suyu bulmak için derinlere ve etrafa yayılmasını sağlamaktır. Siz eğer damla sulama hortumlarınızı bitkinin kök bölgesinden yaklaşık 5-6 parmak uzağına ve kökün her iki tarafınada gelecek şekilde yani hem sağında hemde solunda olacak şekilde konumlandırırsanız saçak kökler bu suyu almak için sağa ve sola aynı zamandada derinlere doğru gelişecektir. Siz kök bölgesine yakın bir sulama yaparsanız bu saçak kökler kenarlara yayılım yapmayacaktır.Ayrıca kök boğazına yakın sulamalarda gövde çürüklüğü,mildiyö veya kurşuni küf ile karşı karşıya kalarak bitkinizi kaybedersiniz.Kolaylıklar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3718 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bundan sonra damlama hortumlarına dikkat ederim, düşününce dedikleriniz çok mantıklı ben yanlara giden saçaklar için geniş çaplı düşünemedim, boşuna dememişler bilmeyen bir bilene sorsun diye ![]() İyi ki varsınız iyi ki bu forumdayız öğrenmenin yaşı yoktur burada çok şeyler öğrendik, öğreniyoruz. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için size de kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Durandiğii Senede 2 defa çiçekleniyor, sonbaharda dipten buduyorum ilk baharda çok daha sağlıklı filizler verip bol bol çiçekleniyor. Sarılan bir türden değil boyu en fazla bu kadar uzuyor. İlk çiçeğini açtıktan sonra hemen çiçekten 10 cm. altından 2 tomurcuk sapını veriyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|