![]() |
|
![]() |
#3391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Clematislerden, İlk açan Clematisim, pek nazlı ![]() ![]() ![]() Ortadaki Multi blue, budadım diye bana küstü sanırım, filizleri cılız gelişiyor ve şu ana kadar bir tane tomurcuk bile vermedi, onun da yaprakları sarı sarı ![]() ![]() ![]() ve Durandii, onu da budamıştım ama o halinden çok memnun, multi blue'ye tepeden bakıyor, bir sürü de tomurcukları var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili akçabardak, maşallah ne güzel olmuş laleleriniz şebboylarınız, harikalar tam seyirlik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili çörekotu, gerçekten seyirlik oldular. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Ağaç Dostu
|
Güllerim tek tük açmaya başladı Beyaz gülüm ağaç gibi oldu, güllerim arasında en yaşlısı, yaklaşık 15 seneyi geçti. Bu gülümün üzerine kaç tane gül fidanı aldım ve yaşatamadım ama bu gülüm rekor kırdı ![]() ![]() ![]() Bu gülüm 3. senesinde fakat hala coşkulu bir gelişme gösteremiyor. ![]() En sevdiğim bu gülüm hepsinden güçlü bir çeşit, sarmaşık gül olmasına rağmen, yeri müsait olmadığı için uzatamıyoruz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Ağaç Dostu
|
Ön bahçemden kareler, bahar geldi bahçeler şenlenmeye başladı ![]() ![]() Yeni edindiğim Çeşme papatyaları, ilerleyen zamanlarda bahçeye dikilecekler. ![]() ![]() Yonca (uyku) çiçekleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Ağaç Dostu
|
devam ![]() ![]() Havlu püskülüm tomurcukta (2. senesi) ![]() Gelin tacım (vangelya) kışın yağmur sularından dolayı neredeyse çürüme tehlikesi atlattı, gitti gidecekti ama çok şükür kökünden yeni sürgünler verdi. Bu sene çiçeklerini göremeyecek olsam da, yaşamasına sevindim çok şükür. ![]() Solda sarı Brukmansia (meleklerin boruları) saksıdan bahçeye indi, Sağda Agapanthuslar, biri mor diğeri beyaz, geçen sene saksıdan bahçeye indiler, bahçeye indikten sonra geçen yaz çiçek açmayıp gelişmeyi tercih ettiler. Bu sene umarım çiçeklerini görmek nasip olur. Gelincikler de her yerde boy göstermiş, sevimli şeyler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 |
Ağaç Dostu
|
Arka bahçemden.... Yazlıkçılar gelince balığın yanına bol bol roka bulunsun diye roka tohumu ektim... tohumlar üç sene önce alınmıştı, eski tohum diye... birde karıncalar taşır diye tohumların çoğu belki çıkmaz dedim ve bol bol attım. E maşallah hiç fire vermeden hemde 3 günde çıktılar ![]() misali, nasıl seyreltilecekse artık... ![]() Yolun boyuna 21 kök kekik (çıbrıka, çubritsa) fidesi diktim. Damlamanın olduğu yere ise beyaz barbunya ve mısır ektim, bakalım çıkacaklar mı. ![]() Asma yapraklarım sarma sarılacak kadar oldular. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Ağaç Dostu
|
Zeytin ağacımızda bu sene çiçeklenme çok yoğun ![]() ![]() Can eriğimiz ![]() ![]() Düzenleyen akçabardak : 29-04-2018 saat 15:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Ağaç Dostu
|
Eşimin üçgen tarlasında ki güllerin hepsi de kuruyunca, yerlerini gazanyalar aldı aralarında da Bodrum papatyaları. ![]() solda mor bodrum papatyaları ![]() sağda beyazlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Ağaç Dostu
|
Graptopetalum saksısına dökülen Kekik (cibritsa) tohumları kendiliğinden çimlenmişler, Daha evvel 21 kök bahçeye fidelemiştim, bunlarda dikilmeyi bekliyorlar. ![]() Kışı ılık geçirdiğimiz için bu biberler hiç etkilenmediler. Yeniden sürgünler vererek, çiçeklenmeye bile başladılar. Sn. İsmail kuzucudan gelmişti tohumları, sarı ufak cins acı biber. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Ağaç Dostu
|
Kara gözlü (Yhunbergia) suzanlarım açmaya başladılar ![]() beyz olanı tomurcukta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3402 |
Ağaç Dostu
|
Daha evvel de belirttiğim gibi bu sene domates biber tohumu hiç ekmedim. 30 kök tatlı sivri biber fidesi 10 kök te topak patlıcan fidesi satın alıp diktim. ![]() Kendiliğinden çıkan aslanağzı da eşlik ediyor, pembiş pembiş sökmeye kıyamadım ![]() ![]() Anne aslanağzı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Ağaç Dostu
|
Yeniden sardunya sevdasına kapıldım, 2015 yılında bütün renklerinden edinmiştim kiii... 2016 yılında dondurucu soğuklarda hepsini kaybettim ve çok üzülmüştüm. Bu sene tekrar heveslendim ve yeniden yetiştirmeye karar verdim, hadi hayırlısı. ![]() bu ikisini yeni diktim uamarım tutarlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Ağaç Dostu
|
sardunyalara devam Bu saksıda olanlar 5 ayrı renkte Mart ayı ortalarında çelikledim, hepsi de tuttu ve küçücük boylarıyla çiçeklenmeye başladılar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Ağaç Dostu
|
3 renk kalibroşa fidesi diktim, ikisi açmaya başladı diğerinde daha hareket yok. ![]() ![]() ![]() ![]() Mor ve beyaz petünyelerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Şimdi bir tabak o kütür kütür can eriği olacak, yanında da azıcık tuz. Can eriklerine can kurban ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Ağaç Dostu
|
Kütür kütür yenmesi pek hoş oluyor ![]() ![]() Akşam akşam herkesin canı da çekecek şimdi ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Afiyet olsun. Tuzsuz da çekilmez pek ama olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpeleri artık ömürlerini tamamlamak üzereler, bu sabah dikkatimi çekti aralarında birde pembe beyaz varmış, kendiliğinden renk mi değiştiriyorlar ne, düz pembem vardı ama pembe beyazım yoktu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Ağaç Dostu
|
Agapanthus (Afrika zambağı-Sevgi çiçeği) Beyaz Agapanthusta tomurcuklanma başlamış, şimdilik 2 tomurcuğumuz var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Ağaç Dostu
|
Clematislerden; Geçen sene kışa doğru aldığım 3 ayrı renkte clematislerimin son durumları: Kapıdan şaşkın şaşkın bana bakan fındık hn. ne yapıyor bu kadın der gibi ![]() Yarı bodur cinsinden kendisi, bodur olduğuna bakmayın, ön ve arka sokağımızı polis köpeği gibi korur, her iki sokağa da yabancı kimseyi hiç sokmaz. ![]() bu ikisi bir metreyi geçti, soldakinde 3-5 tomurcuk var, ilk çiçeğini ben de merak ediyorum. Sağdakinde hiç tomurcuk yok. ![]() ![]() Bu Clematisim 2. senesinde ama hiç çiçeğini göremedim, habire boyunu uzatıyor tembel tembel ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Piulu, 2. senesinde, bu sene daha coşkulu uzuyor ve üzerinde bol bol tomurcukları var, çiçekleri de bu sene daha iri. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen akçabardak : 02-05-2018 saat 22:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Ağaç Dostu
|
devam Clematis Pink Fantasy ![]() ![]() Clematis Durandii, ortadaki Multi blue, ona derin budama yaptım diye bana küstü ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hepsi çok güzeller, hele atlasın açmasına bayıldım. Sağlıkla keyfini sürmeni dilerim hepsinin. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili münevverciğim,Allah hepimize sağlık sıhhat versin. Clematislerim yeni yeni açmaya başladılar, önceden sadece bir tane varken şimdi 7 tane olmuş. Balkonumu kapattıktan sonra daha çok sevdim, çiçeklerle birlikte çay kahve keyfi çok hoş oluyor, beni dinlendiriyorlar. Her gördüğümü beğeniyorum ve dayanamıyorum alıyorum, bahçede artık yer kalmadı, öyle olunca artık saksılara dikmeye başladım, her yer saksılarla doldu. Bu gün semt pazarına gittik dönüşte çiçek seralarına uğradım ve bahçe için 4-5 kök ateş çiçeği ile dahlia aldım, Allah sonumuzu hayır eyleye. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili SDurul uyardığınız için teşekkür ederim, sieboldii olarak nereden takıldı dilime bilemiyorum ![]() http://www.agaclar.net/forum/1504823-post3126.htm Atlasım bu sene ilk defa bol bol çiçek açıp beni mutlu etti, güzel dilekleriniz için de çok teşekkür ederim, darısı sizin atlaslarınızın başına. Sevgiler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz barbunya Bu sene arka bahçeye çok fazla ürün dikmedim, 5 kök domates torunlar için, 3 kök dün seradan aldığım sakız kabak ve 3 kök salatalık. Bu gün kabak ve salatalık fidelerini bahçeye diktim, barbunyalara ve yol boyuna diktiğim çıbritsaların (kekik) çapasını yaptım. Geçen sene pazardan taze barbunya olarak aldım, temizlerken aralarında kabukları sararmış, bunlar olgunlaşmıştır belki çimlenir deyip ayırdım, iyi ki ayırmışım gerçekten de çimlendiler. ![]() Bu gün diktiğim 3 kök kabak ve 3 kök salatalık, azdadır bereket derler, bukadar yeter ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3419 |
Ağaç Dostu
|
Yine dün seradan aldığım dahlialar, aslında beyazından alacaktım ama bulamadım, bu ikisini alıp geldim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Ağaç Dostu
|
Coreopsis çiçeğim açmaya başladı, bu sene daha çok çoğaldı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|