![]() |
|
![]() |
#3181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Kantaron otu tomurcukta ona eşlik eden İstanbul ıspanakları ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Ağaç Dostu
|
Lisianthuslarım için bu boşkuk yeri ayırmıştım ama 4 gün önce gelen havlu püskülüm ve gelin tacımı buraya diktim. Biraz karıştı durum ama başka yerim olmayınca lisilerimin bir kısmını iki çalının arasına dikmek zorunda kaldım ![]() nasıl olsa bu iki çalı daha minicik, lisilerle kardeş kardeş mecburen geçinmek durumunda ![]() ![]() Solda Gelin tacı, sağda minik fidancık Havlu püskülü ve Lisiler ![]() Gelin tacım ilk çiçeğini açtı, fakat anlayamadığım şu; tomurcuklar pembe ama açan çiçek neden beyaz ![]() ![]() Kelebek çalısı da tomurcukta, İstanbul ıspanağı da her yerde, kendisine nereyi uygun bulduysa orada çimlenmişler, ben de hiç dokunmadım, iki defa yaprakları toplandı, yıkayıp temizledikten sonra iri iri doğrandı ve buzluğa kaldırıldı. Çocuklar gelince börek içi yapılacak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Ağaç Dostu
|
Katmerli petünyelerim, ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Ağaç Dostu
|
Hazeranlar çiçeklenmeye başladılar, bahçenin her yerinde kendilerine meskan tutmuşlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sevgili akçabardak, hepsi birbirinden güzeller maaşallah. Sabah sabah gözümüz gönlümüz açıldı, hele hele bu anlamlı günde.. Her biri bir çiçek olan tüm annelerimizin anneler gününü de kutlamış olalım bu vesileyle. Elleriniz dert görmesin, sağlıcakla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lonicera, bitkilerimi beğnmeniz ve güzel dilekleriniz beni çok mutlu etti, ayrıca anneler gününü kutlamanız için de çok teşekkür ediyorum, bende buradan hepimizin anneler günü kutluyorum. Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün çarşıya semt pazarına gidiyorduk, giderken gözlerim hep yol kenarlarında, papatyalar, gelincikler açmış aralarında bu yemlik tohumunu görünce dayanamadım arabadan inip gidip hemen bir tane kopardım. Genelde yol kenarlarını, kırda bayırda yaşamayı seviyor ama ben bahçeme ekmeyi düşünüyorum, bakalım başara bilecekmiyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Ağaç Dostu
|
Sabah sabah yağmurdan sonra... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Ağaç Dostu
|
Bir ay önce aldığm Clematis Piiulu, ilk çiçeğimizi biraz solgun da olsa açtık. Bir yandan boya giderken diğer yandan da yeni tomurcuklar veriyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Ağaç Dostu
|
Yaz kasımpatılarım çiçeklenmeye başladılar ![]() Amaryllisler de açmaya başladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Ağaç Dostu
|
Gelin tacım artık çiçeklerini tamamen açtı. Koyu pembe renginde bekliyordum alaca pembe beyaz çıktı ![]() ![]() ![]() Beyaz gaura çalısı garibim yağmurdan etkilenmiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Ağaç Dostu
|
Yağmur altında Gündüz sefası ile Sarı kızım ![]() ![]() ve Yelpaze çiçeğim, pembe ve mor açtı, nazlı beyaz hala açamadı, pek nazlıymış ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Ağaç Dostu
|
Clivyam çiçeğinin rengini iyice belirginleştirdi, ben kırmızı renkte olmasını bekliyordum ama bu rengi de güzelmiş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Ağaç Dostu
|
Turuncu amaryllisim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Ağaç Dostu
|
Saksağan maduru turuncu Liliumum o minicik soğanlarını büyütüp yetiştirmiş te çiçeklerini açmaya karar vermiş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Ağaç Dostu
|
Uyku çiçeği çoştu ![]() ![]() Balkonda ki karanfillerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın akçabardak çiçekleriniz hepsi bir birbirinden güzel ellerinize emeğinize sağlık yelpaze çiçeğiniz çok güzel böyle bir çiçek adı hiç duymamıştım bir yıllık bitkimi . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ediyorum sevgili birgecelikgelin, daha güzelleri sizlere de nasip olsun dilerim. Yelpaze çiçeğine gelince aldığım yerde tanıtım yazısında çok yıllık diye yazıyor, o yüzden tercih ettim bende, ama kışa dayanıksız olduğunu belirtmiş. İsterseniz sizde buradan inceleyin. 3 renk scaevola fidesi sarkan yelpaze çiçeği mavi beyaz pembe ithal - zengarden - Scaevola fidesi Düzenleyen akçabardak : 22-05-2017 saat 10:34 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın akçabardak teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için Saygılarımla . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 |
Ağaç Dostu
|
Yeni edindiğim Havlu püskülüm çiçeklerini açtı. Alt dalı ![]() Üst dalı ![]() Tam boy ![]() Ortaya karışık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalarım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Piiulu 2. çiçeğini de açtı, saksısını ortancanın arkasına yerleştirdim. Şimdilik keyfi çok yerinde, boylanmaya başladı ve her yaprak arasında iki tomurcuk bırakarak boylanıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Ağaç Dostu
|
Ezan çiçeği ilk çiçeklerini açtı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili Selma_321, dediğiniz gibi çiçekleri pek zarif, inci gibi dizilişleri çok hoşuma gitti ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Ağaç Dostu
|
Mart ayında almış olduğum patatesler filizlenmeye başlayınca bir ocak olacak şekilde ektim. Çıktılar ve çiçek açmaya başladılar ama bakalım patates verecekler mi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava çok kapalı ve gök gürültülü yağmurluydu, çok güzel yağmur yağdı bu arada bende fırsattan istifade bitkilerim için bol bol yağmur suyu biriktirdim. Sonra da salıncağa oturup yağmuru seyrettim, temiz mis gibi toprak kokan havayı kokladım, yeşillikleri, çiçekleri seyrettim ![]() Bende bu fırsattan istifade ederek bahçeye indim ve bol bol fotoğraf çektim. 2015 Tohum Takas Etkinliğinde Sn. Muda'nın paylaşmış olduğu Sarı kantaron ikinci yılında çiçeklerini sonunda açtı. Bir iki gün sonra çiçek dallarını kesip kantaron yağı elde etmek için, zeytin yağı ile buluşturacağım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
Ağaç Dostu
|
Sarmalık yaprak asmam, üzüm yapmıyor ama yaprakları incecik, tüysüz, yırtıksız ve iri. Çardağın üstünde ki yapraklar bir hafta önce toplanmasına rağmen bir hafta içinde yapraklar yine yetişti. ![]() ![]() ![]() Bir hafta önce toplanan yapraklar temizlenip yıkandıktan sonra iç hazırlanıp sarmalar sarıldı. Yapraklar epey varmış, sarılması bütün günümü aldı, dörtte birini pişirdim geri kalanlarını buz dolabı poşetine dizdim ve pişirmeden dipfrize koydum. Bunu ilk defa yapıyorum, kısmetse bayramda ziyaret için gelenlere ikram edilecek. Dipfrize koyduklarımda bir değişiklik olmaz ise eğer, memnun kalırsam şayet bundan sonra sarar sarar atarım dipfrize ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Ağaç Dostu
|
Eşimin üçgen köşesinden ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce yukarıda bahsettiğim Yelpaze çiçeğimin nihayet nazlanan beyaz renkli olanı da açmaya başladı. Üç renk bir saksıda. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|