agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2016, 14:19   #1
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın Akçabardak;

Olay sayın gilan'ın açıklamaları ile biraz daha netleşti. Yabancı kaynaklarda her ikisi ile ilgili bilgiler bulunmakta. En çok bilineni akşam çuhası çayı veya yağı şeklinde bizim bildiğimiz ezan çiçeğini tarif etmekteler.

Bizim asıl bildiğimiz çuha çiçeğinin de tıbbi olarak kullanılabileceğini de bu arada öğrenmiş olduk. Sizdeki yabani çuhaların yaprakları muhtemel biraz gölge yerde olmalarından kaynaklanır şekilde sanırım daha büyükler. Benim yabani çuhalar da içlerinde en dayanıklı olanlar. Daha büyük ve gösterişli çiçekleri olan diğer çuhalardan sadece biri hayattalar.

Evet dediğiniz gibi bizim bildiğimiz ezan çiçeğine gece çuha çiçeği de dendiğini ben de yeni öğrenmiş oldum.

Benim yabani çuhalarım öğleden sonra akşama kadar güneş alıyor ve dediğiniz gibi en dayanıklı olanlar, satın aldıklarımız en fazla 2 sene dayanıyorlar ve bir şekilde kuruyorlar Sn. Muda.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025