![]() |
|
![]() |
#2671 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Közde bende duymuştum ama hiç denemedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili aysen akgun, öncelikle hem sayfama hem de sitemize hoş geldiniz, yeni üyeliğiniz hayırlı olsun. Güller konusunda ben de çok sevmeme rağmen pek başarılı değilimdir ne yazık ki, ne yaptıysam bir türlü istediğim şekilde gül yetiştiremedim. Aşağıda verdiğim güller hakkındaki başlıklara bir göz atarsanız umarım size yardımcı olacaktır, ayrıca bu başlıklarda istediğiniz soruları sorarsanız daha sağlıklı bilgiler alabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/dis-mek...lar/5983-3.htm http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...eri/1482-2.htm Size yeterince yardımcı olamadım ama yönlendirdiğim başlıklar size umarım yardımcı olur. Belçika'ya selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sn. gürcan_keskin. Nerelerdesiniz siz bir görünüp bir kayboluyorsunuz özletiyorsunuz kendinizi, arayı bukadar uzatmayın sıkça görmek istiyoruz forumda sizi. Eşinize selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Ağaç Dostu
|
Çuha çiçeği kurusu Sn. dongyul'un tavsiyesi üzerine kuruyan çiçeklerini atmayıp biriktirdim. http://www.agaclar.net/forum/1436618-post2601.htm ![]() Teşekkür ederim Sn. dongyul, diğer bitki çayları gibi kaynar suda 2-3 dakika bekleterek mi, yoksa kaynatılacak mı? miktar olarak kaç tane çiçek kurusu onu da söylerseniz hemen denerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Ağaç Dostu
|
Telgraf çiçeği 1- Mini, mini ![]() ![]() 2- beyaz ![]() 3- açan ![]() 4- telgraf ![]() 5- çiçeğim ![]() ![]() Bu telgraf çiçeğimin yaprakları sözde 3 renkteydi şimdi neden tek renk oldu anlayamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Ağaç Dostu
|
Sümbüllerim Bu sümbülüm diğer sümbüllere göre kokusu çok daha fazla, hafif bir esintide 4-5 metre uzağa kadar kokusu yayılıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar yeni yeni açmaya başladılar. Bu sene 3. senesi, soğanları hiç sökülmedi 3 senede nekadar çok yavru yapmışlar bu sene söküp yavruları ayırmam lazım. ![]() Düzenleyen akçabardak : 01-03-2016 saat 14:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Ağaç Dostu
|
Lale ve kır sümbülü Geçen sene atmaya kıyamadığım mini mini yavru soğanları portakal ağacının altına öylesine saçıverdim, üzerilerine biraz toprak atıp bıraktım. Bu sene biraz daha geliştiler ve sümbüllerden açanlar bile var. ![]() ![]() Kır sümbüllerin mavisini görmüştüm ama beyazını hiç görmemiştim, bana nereden geldiklerini hiç hatırlamıyorum. Bir kaç sene önce uzun saksıda yetiştirmiştim, ilk senesi çiçek açmışlardı, daha sonra hiç çiçek açmayıp sürekli yavru veriyorlardı, ben de kızdım hepsini söküp bir köşeye koymuştum, sonra da unutmuşum, balkonu düzenlerken tekrar elime geçtiler ama iri soğanlar kurumuştu, kalan minnakları da bahçeye saçtım. Aralarında açanlar bile var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Ağaç Dostu
|
Hercai menekşeciklerim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da tohumlarını Etkinlikte paylaştığım Gümüş Düğmesi fideleri, dökülen tohumlardan kendi kendine çimlenip kışı dışarıda geçirdiler. Önlerinde bir kök te alisyum çimlenmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
![]() - Kaynar su da 2-3 dakika, 5-6 yaprakcık yeterli olacaktır.... şimdiden afiyet olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava biraz serin ve yağmurluydu, bir açılıyor bir kapanıyor bir duruluyor, bir yağıyor. Ben de bir güzel kuzunemi yaktım akşamdan ıslattığım kuru fasülyemi güveçte pişirdim. Ağır ağır fokurdarken ben de oturup cam balkondan yağmuru seyrettim. Çok güzel bir gündü. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Ay, şahane görünüyor sn. akçabardak.. ![]() Bizim evde yılın 3-4 ayı tek klima çalışır ama bu gidişle bana bir kuzine aldıracaksınız.. ![]() Öyle de güzel anlatmışsınız, yağmurun, fasulyenin kokusu burnumda şimdi.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Ağaç Dostu
|
Anemon Yumruları bana geldiğinde daha yeni tohumdan çıkmışlar ve çok miniklerdi, bu sene 3. senesindeler ve bazıları çiçek açmaya başladı. Geldiklerinde bunlardan adam olurmu ya demiştim, sonunda oldular. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın cengizildaş sonunda bu gün bahsettiğiniz kuzine fırınında ayva yapabildim. Katı pekmezim yoktu ama ona benzer bir marmelat kullandım. Çok hoşumuza gitti, teşekkür ederim tarif için. Fotoğrafını da koymadan edemedim, becerebilmiş miyim ne dersiniz ![]() Yalnız bir hata yapmışım, pekmezi ayvalar piştikten sonra çıkınca içlerine koyulacakmış, ben fırına verirken içlerine koydum, bir dahakine dikkat ederim, kusuruma bakmayın, insan her yaşta cahil olabiliyormuş ![]() ![]() Çekirdeklerini de atmadım biriktirip Sn. Malina'nın peltesinden deneyeceğim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Maşallah keyifli bir gün olmuş Akçabardak.Huzurun sesini işitir gibi oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Jakin çok zevkli oluyor söylemesi benden tavsiye ederim hemen alın derim. Biz de klimayla ısınıyorduk ama kuzunenin yeri bambaşkaymış, her gün akşam saatlerine doğru yakıyorum sıcacık bir güzel oluyor ki anlatamam. Hele de böyle yağmurlu günlerde çok keyifli oluyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili sevgihoca, hem de çok keyifli bir gün oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Ağaç Dostu
|
Bir aydan beri sadece güneşle ısınıyor bizim ev, klima bile çalışmıyor. Ama dekoratif olarak alasım var. Siz de beni gaza getiriyosunuz.. ![]() Özür dilerim yani ben gaza geliyorum.. ![]() Şaka bir yana, bayılıyorum kuzineye.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yok yok sizi gaza falan getirmiyorum, ben ciddiyim ![]() ![]() Neredeyse iki aydır klimayı çalıştırmıyoruz, yavaş yavaş havalar da ısınıyor artık kuzineye de gerek kalmayacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Ağaç Dostu
|
Üzerinde çiçekler güzel durur.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Ağaç Dostu
|
Kuzine deyip geçmeyelim.. "Kuzine" kelimesinin içinde anneanne, babaanne, dedelerimiz, çocukluğumuz var.. Portakal kabuğundan tavşan dişleri, kuruyan kabukların kokusu, iştahımız açılıp kilo almayalım diye yiyecek yazmıyorum, neler neler, kahkahalar var.. ![]() Sevgili akçabardak ne iyi ettiniz şu kuzineyi almakla.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Fazla söze gerek kalmadı, sevgili Jakin ...kuzine deyip geçmeyin... diye diyeceğini demiş zaten. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Ağaç Dostu
|
Sümbülteber Geçen sene Sn. telato'dan gelen sümbülteberimin bu gün saksısını değiştirmek ve artık uykudan uyandırmak istedim. Bukadar dinlenmek yeter deyip saksıyı boşalttım, maşallah geldiğinden beri soğan neredeyse 3-4 katı büyümüş ve 8 tane de yavru yapmış. Umarım çiçeğini de görmek nasip olur bu sene. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Yanlış hatırlamıyorsam 16 kişiye göndermiştim, takip ediyorum hiç kimse açtıramadı, Bendeki ana soğanda çiçek açmadı, rengi ise halen merak konusu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz sümbülteberimin soğanları bundan daha küçük olmasına rağmen çiçek açmıştı, bu soğan daha büyük olduğu için ben çok umutluyum bekleyip hep birlikte göreceğiz. Ayrıca bir şey dikkatimi çekti her iki soğanı da inceledim, beyaz olanın soğanın dış kabukları beyaz, bunun ise kırmızımtırak bir kabuğu var, o yüzden rengi gerçekten pembe olabilir bir ihtimal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Bu çok iyi bir haber; inşallah pembe çıkar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün bahçemden ilk meyvenin tadına baktım. Erik, irili ufaklı kademe kadem büyüklükte meyveler bir yandan hala çiçek açmakla meşkul. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün semt pazarına gittik, yine çiçekçileri gezmeden edemedim. bir kaç tane hercai menekşe ve 2 tane kalanchoe aldım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|