Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas
Sn. Akçabardak, Kuzineniz çok güzel, güle güle ısının.
Kışın en güzel meyvelerinden birisi ayvadır. Kabuklarını soyun, içini çıkarıp ikiye bölün ve kuzinenin fırınına sürün. İyice pişince yumuşayacaktır. Çıkarttıktan sonra içlerine eğer varsa katı pekmez koyun. Bize Rize'li arkadaşlarımız öğretmişti. Çok nefis oluyor.
Afiyet olsun.
|
Sayın cengizildaş sonunda bu gün bahsettiğiniz kuzine fırınında ayva yapabildim. Katı pekmezim yoktu ama ona benzer bir marmelat kullandım.
Çok hoşumuza gitti, teşekkür ederim tarif için.
Fotoğrafını da koymadan edemedim, becerebilmiş miyim ne dersiniz
Yalnız bir hata yapmışım, pekmezi ayvalar piştikten sonra çıkınca içlerine koyulacakmış,
ben fırına verirken içlerine koydum, bir dahakine dikkat ederim, kusuruma bakmayın, insan her yaşta cahil olabiliyormuş
Çekirdeklerini de atmadım biriktirip Sn. Malina'nın peltesinden deneyeceğim.
