![]() |
|
![]() |
#2461 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili YeniGinem, görünce dayanamadım, bizim pazarda ne ararsan bulabilirsin her şey satılır, pazarı dolaşmak için sağlam bacak lazım çok büyük pazarımız kuruluyor ne ararsan var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Ağaç Dostu
|
Daha 2 gün önce Pazardan aldım birer tane, eve geldi bu gün itibariyle üçer tane ![]() Mor ve beyaz katmerli bodur asterden bahsediyorum ![]() Saksıları çok minikti ve sadece torfa dikilmişlerdi, ben de bu gün biraz rahatlasınlar diye daha büyük saksılara almak istedim, baktım o minicik saksının içinde 3 ayrı kök var, hemen kökleri fazla hırpalamadan üç ayrı kökleri ayırarak 3 beyaz ve 3 mor aster saksılarım oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tek saksı 5 Tl idi, 5 Tl üçe bölündü Kısa günün karı, yaşarlarsa 2 günde kar'a geçmiş oldum ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Ağaç Dostu
|
2 gündür saksı değişimi, toprak değişimi yapıyorum daha da bitiremedim ama ben bittim. İlk baharda tohumdan ektiğim gardenyalarımın artık fidelerinin ayrılma zamanları gelmşti. Ben de tam zamanıdır diyerek gardenyacıklarımı ayırarak rahatladık çok şükür ![]() Bir ay önceki halleri, ![]() Bu gün kü halleri. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Ablacım gardenya özel bir çiçek. Sanki tohumdan yetiştirmesi de zor olduğunu düşündürüyor bana. Nasıl yetiştirdiğini biraz anlatırmısın? Yarın bende yapacağım saksı değişimi. Erteye erteleye bugüne geldim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu linklerde tek tek tohumdan nasıl ekip, yetiştirip büyüttüğüm gardenyalarımın açıklamaları bulunmaktadır sevgili aleydi, ben pek zorlanmadım açıkçası, önce ben de çok zor olduğunu düşünüyordum ama değilmiş. http://www.agaclar.net/forum/1322764-post2026.htm http://www.agaclar.net/forum/1340090-post2042.htm http://www.agaclar.net/forum/1382087-post2133.htm http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...tm#post1414152 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Ağaç Dostu
|
Karamfilim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Ağaç Dostu
|
Japon gülüm Şunun güzelliğine bakarmısınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Ağaç Dostu
|
Her zaman güzel güzel çiçekler olacak değil ya, biraz bahçenin bu halini de paylaşmak gerekiyor, ortalık biraz dağılıp batıyor, kurumuş yapraklar, görüntü de çirkin duruyor ama her türlü haliyle görüntülensin istedim. Bu gün arka bahçenin bir kısmında temizlik yapıldı, 2015 sezonunu tamamlayan domatesler söküldüler. ![]() Çeri domatesi, 3 senedir dökülen domateslerinden kendi kendine çıkıp erkenden domates yetiştirmeye başlar, sırık olduğu için başını alıp ne sırık gözü görüyor ne de gölgeden rahatsız oluyor, ne de yerim çok dar diyor. Portakalın altında dolanıp duruyor, gidecek yeri kalmayınca avludan dışarı çıkmış, fotoğrafta görüldüğü gibi köşeyi kendine mesken edinmiş ![]() İç tarafta ki kökü söküp avluya kadar olan kısmını kesip üzerindeki domatesleriyle birlikte dışarı sokağa sürükledim, nereden bakılsa boyu 3metreden fazlaydı. ![]() Domatesleri toplandı ![]() Avludan dışarı çıkan kısmı, onu da boylu boyunca uzattım, onun da boyu 3 metreydi, toplam 6 metreden fazla bir boy uzatmış üzeri çiçek ve meyvelerle doluydu ve taze filizler ![]() üzerinde ne kadar iri, ufak, yeşil, kırmızı domates varsa toplandı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe temizliğinden sonra, geriye kalan bunlar. Toplanan domatesler ![]() Domateslerin arasında kalan kadife çiçeği, özgürlük ne güzelmiş ![]() Aralarda sıkışıp kalan, kıştan kurtulan tek kök sardunyam ![]() ![]() ve hala meyveleri üzerinde olan bir kök domatesim ve bir kaç kök aralarda kalan alabaş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Ağaç Dostu
|
Devam ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Ağaç Dostu
|
Alisyum Havayı serin bulunca yeniden neşesi yerine geldi ve çiçeklendi ![]() Dibine dökülen tohumlardan yeni fideler çıkmış bile ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() ![]() ![]() Kolay ve rast gelsin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biter mi... bitmez bahçe işleri, çok iş var çoook İsmail bey. işte toplanan domatesleri çöpünden temizleyip yıkandılar ve hepsi pişirildi, yarın kevgirden geçirilecekler devamı bakalım ne olacak bu gece yatağıma yatınca düşüneceğim, tamamlanınca yazarım. Yazın fazlalığı (çokluğu), Kışın tokluğu derdi hep büyüklerimiz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Keşke görüntüleseydin olacakmış, ama bazen insanın aklına gelmiyor YebiGinem sağlık olsun seneye inşallah. Çeri domateslerin turşusu olurmu, ben hiç denemedim ama denemeden öğrenemeyiz denemekte fayda var aslında. Ben de bu gün son parti biberlerimi topladım turşu olacaklar sırası geldikçe, önce sıra domateslerin, yarın da zeytin toplanacak, sonbahar işleri işte... Domateslerden sonra biberler de toplandı ![]() ![]() Gruplara ayrıldılar turşu olacaklar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Sayın akçabardak, İsmail Bey'in de dediği gibi bahçe işi hiç bitmez. Yarın kısmetse ben de sökümlere başlayacağım. Sökülen domatesleri kompost olarak kullanmayı düşünüyorum. Umarım yanlış bir düşünce değildir ![]() Biberleri de söktünüz mü? Çok yeşil ve canlı duruyorlar da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Ağaç Dostu
|
Tinny Tim domates Bu garipler önümüzde kış olacağına aldırış etmeden nasıl da güzel çimlenmişler pek te iştahlılar, keşke ilkbaharda böyle fideler elde edebilsek, görünce üzülüyorum hallerine, böylece saksıya mı alsam ne yapsam, ölmelerine gönlüm hiç razı değil. Anneleri o kadar çok domates verdi ki yere dökülenlerden bu yavrucaklar çimlenmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Ben de attım tarlaya domatesleri bazı bazı, aman inşallah ben böyle bir olay yaşamam. Zira bakacak, koyacak yerim de yok. ![]() Rastgelsin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Limonik sökülen domatesler kompost olarak tabi ki de olur, yeriniz var ise gayette iyi olur, ben de düşündüm atmaya kıyamadım ama benim kompost yapmak için yerim yok. Biberlerde daha söküm yapılmayacak, Ocak ayına kadar biber vermeye devam ediyorlar çünkü, havalar bir müddet bu ısıda gittiği müddetçe güzel çıtır çıtır bibercikler veriyorlar. Bu mevsimde arka balkonumuz güneş alıyor, sıcacık ısıtıyor, kahvaltıyı da biraz geç yapıyoruz, biberler de taze taze, çıtır, çıtır bahçeden olunca, oh pek hoş oluyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenin, o güzel anlatımının, bilgilerinin (ki ben okumayı sevmem) müdavimlerindenim. Fakat hâlâ tam olarak bahçenin durumunu, ön balkonun, arka balkonun (ki onun da varlığını şimdi öğrendim) nerede, nasıldır bilemiyorum. ![]() Düzenleyen YeniGine : 19-10-2015 saat 23:55 Neden: Ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi yapmışsın YeniGinem, ben de hemen talepte bulunanları sırasıyla defterime not alıyorum, hemen seni de not alayım, turşuluk biberler gerçekten çok güzeller, insan görünce dayanamıyor. Evet yavrucaklar ne olacak ev ortamında kışı ne şekilde geçirecekler bakalım artık onlar için bir iyilik düşünürüz her halde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evimiz dübleks olduğu için alt katta karşılıklı dışarıya açılan 2 kapımız var hem önde balkon ve bahçe, hem de arkada balkon ve bahçemiz var. Ön bahçe üçgen şeklinde hatırlarsan ilkbaharda sular altında kalmıştı, orası üçgen şeklinde bir bahçedir ve sadece çiçek için değerlendirilir. Arka bahçem dikdörtgen içinde 6 tane ağaç var ve sadece sebze yetiştiriyorum Sevgili YeniGineciğim. O ağaçlardan bir tanesi bu Portakal, yakında sararmaya başlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Ağaç Dostu
|
Tırtıllar iş başında yakalandılar, Güllerin yaprakları ne kadar lezzetliymiş böyle çıtır çıtır, nasıldı da iştahlı iştahlı yiyorlar taze yapraklarını biraz raharsız oldular da ![]() aldılar, hepsi de 's' şeklini aldılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Ağaç Dostu
|
Tam 4 gündür gece gündüz sağnak şeklinde durup durup yağmur yağıyor, toprak yeterince suya doydu ve bahçeler yine sular seller altında kaldı. İyi ki Bahçenin bir kısmını temizlemişiz, ne var ne yok toplamışız, bu arada dışarıda yağmur şıkır şıkır yağıyorken ben de topladıklarımı hallettim. Toplanan domateslerden kahvaltılık yaptım, biberleri de gruplara ayırdım, Turşu yapılacaklar ayrıldılar, Temizlenip yıkandıktan sonra süzülmeye bırakıldılar ![]() ertesi gün iyice süzülen biberlerden turşu yapıldı ![]() Dolmalıklardan dolma yapıldı ![]() Bu arada benim en çok sevdiğim dolmalıkların saplarını değerlendirerek yaptığım kahvaltılık, görüldüğü gibi hiç bir şeyi ziyan etmem. Sapları tohumlarından arındırılır, yıkanır ve doğranır. ![]() 2-3 diş sarımsak bir baş soğan ile kavrulurlar, üzerine 2 yumurta kırılır, yanında çay da varsa benim için etten de mantardan da en çok sevdiğim bir yiyecek olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Ağaç Dostu
|
Devam ![]() Yağmurdan önce zeytini de toplamıştık, 7-8 kilo kadar çıktı buna da şükür. Onları da temizledim renklerine göre seçip ayırdım, yeşilleri kırık zeytin olarak yaptık, kırmızılara çizik atarak yaptık, 5 lt. pet şişelere bir tanesi yeşil diğeri kırmızı 2 tane yapıldı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |