![]() |
|
![]() |
#2431 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Herkese iyi bayramlar. Bayramın 2. günü akraba ziyareti için Çandarlı'ya gittik. Eve dönüşte Çandarlı'nın içinde bir çiçek serasına rastladık, O serayı ziyaret etmeden geçilir mi hiç... arabadan inip seranın içerisine daldım, kocaman bir sera ve her renkte japon gülleri, gel de dayan... ben de dayanamadım zaten hemen oradan 2 tane çok beğendiğim Japon gülü ve 1 tane Kufeya çiçeği alıp yola koyulduk. Kısa günün kârı mı desem zararı mı desem bilemedim ![]() ![]() İkinci gününde çiçeği halı açık vaziyette ![]() İkinci gününde dün açık olan çiçekler bu gün yarı kapalı haldeler. ![]() Kufeyayı alırken kışa dayanıklı olduğunu söylemişti satan kişi ama -1 altında dayanıksız olduğunu okudum kendi başlığında. Çelikle çok kolay yetiştiği, ve çabuk geliştiğini de okumuştum. Bir bilgi daha öğrendim, Sn. heyyamola'nın bahçesinde okudum. Dolunaydan 2 gün evvel ve 2 gün sonrasında toplam 5 gün boyunca fidan dikmem, tohum ekmem, fide v.s. dikmem diye yazmış, bir bildiği var demek ki, o yüzden şu anda dolunay olduğu için bekleyip sonra kufeya'dan bir kaç çelik alıp deneme yapmak istiyorum. Daha sonra da bahçeye dikip kışa dayanıklı olup olmadığını gözlemlemek için kışı bahçede geçirmesini sağlayacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak çiçeklerini güle güle büyüt.çok güzeller.bende bu gün saksı aldım. Eeee! hep çiçek alacak değiliz ya, birazda saksı. sana da iyi bayramlar. sevgiler..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili münevver48 görünce dayanamıyorum. Doğru diyorsun hep çiçek alacak değiliz ya, o saksılara kim bilir ne güzellikler dikersin sen şimdi, hayırlı olsun saksıların, güzel çiçeklerle dolsunlar dileklerimle. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Sevgili akcabardak ablacim, hibiscuslar şahane, masaallah. Cok iyi yapmissin, bende de 5 cesit var, baharda digerlerinden de almak istiyorum. Cok neseli ve surekli cicekteler. Arada bir ( siklikla😷 ) cicek alip kendimizi sevindirmek lazim degil mi ama?😝 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim samurcuğum, evet dediğin gibi arada sırada kendimizi sevindirmemiz lazım, hakediyoruz bence de. Bende önceden iki tane vardı birisi fuşya katmerli, diğeri koyu kırmızı ama katmerliyi yaşatamadım, kırmızım yeni yeni çiçeklenmeye başladı, şimdilik üç tane oldular, seranın içine dalınca hepsinden alasım geldi, hepsi biribirinden güzellerdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sn. Akçabardak yeni çiçekleriniz şahaneler, güle güle büyütün. Dolunay civarında çiçek dikmemek hakkında yazdıklarınıza uymak istedim ben de. Saksımı hazırladım, akşamüstü saksı değiştirecektim. Biraz beklesin bakalım. Böyle önerileri seviyorum. Sn. Heyyamola'ya ve size teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sn. Jakin, her eve lazım bu güzelliklerden diye düşünüyorum, gerçekten de çok güzeller. Dolunay konusunda evet ben de düşününce bana da mantıklı geldi, bir kaç günlüğüne ben de bekletiyorum dikeceklerimi. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sizede iyi bayramlar sevgili akçabardak ziyaret için gittiğimiz yerde çiçek seralarını gezmek ve çiçek almak hepimizin adeti galiba bende gittiğim yerden elim boş dönmemeye çalışırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili günebakan, hemen sayfanıza bir göz atayım bakalım neler neler aldınız güle güle büyütün yeni aldıklarınızı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayfamı gezin ama biz ne yazıkki bu sene hiç bir yere gidemedik ama etraftaki seraları ve bauhause'yi ziyarettende vazgemedik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Ağaç Dostu
|
Son baharın çiçekleri Ruellia- Meksika petünyeleri, açmaya devam ediyorlar. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Ağaç Dostu
|
Şirin dostlarımız Süleymancıklar yine iş başındalar. Ordan oraya, ordan oraya koşuşturup duruyorlar, av peşindeler. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Bir lokma et tam atıştırmalık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, Meksika petunyaları sanırım dona dayanıklı. Tohum yapıyor mu? Yapıyorsa etkinlikte paylaşacak mısınız? Çok güzeller de. ![]() Süleymancıklar tam benlikmiş. Tavanda mı geziyorlar? Yanlış görmedim demi. Ben olsam kafama düşecekler diye korkardım. ![]() Bir de bizim burada, süleymancık dedikleri farklı biraz. Kahverengi ve ayakları iplik gibi ince. İlk gördüğümde yılan yavrusu sanmıştım. Aslında sanırım bahçe sayfama eklemiştim bir ara, bulabilirsem daha sonra link veririm. Ayrıca yeni bitkileriniz çok güzeller. Güzel günlerde büyüsünler. Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili SDurul, Meksika petünyaları evet kışa dayanıklı, Tohum sanıyorum yapıyor çünkü dökülen tohumlardan bir kaç tane bir karış boyunda fideler çıkmış ama ben hiç bir zaman tohumunu göremedim. Ben çelikten yetiştirmiştim, keşke tohumlarını yakalayabilsem Etkinlikte paylaşırdım. Ama kışa doğru budama yapıyorum, bol bol çelik çıkıyor, kafamda ki düşüncem budadığım çelikleri paylaşıma açmak olacak inşallah, çok kolay tutuyorlar. Süleymancıklar evet tavanda geziyorlar ![]() Burada ki yöre halkı onlara Süleymancık diyorlar, biz bu bölgede tanıdık onları, cik cik kavgalarına bayılıyorum onların. Yeni bitkilerim için çok teşekkür ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Ağaç Dostu
|
Havalar serinlemeye başlayınca alisyumlar yeniden canlanarak çiçeklenmeye başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2015
|
Sayın Akçabardak sayfaniz hayırlı olsun bu benim ilk mesajım size kısmet oldu bitkileriniz çok güzel güzel bu bitkilere hayran olmamak elde değil umarim düşlediğiniz bahçeye kavuşursunuz saygılarımı sunarım. Herkese selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama önce kendinizi bu başlıkta tanımanız gerekir. http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Ablacım ben alisyumları tohumdan yetiştirdim. Bende mor renkliside var. Yalnız tohumlarını hiç göremedim. Sen tohumunu aldın mı hiç. Çok sık takip etmek mi lazım. Hiç kurumuşlarını göremedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum almak istersen eğer bitkinin altına bir bez ya da gazete kağıdı gibi bir şeyler koyarsın, sonra da çiçeğin başını okşarsın, sarı sarı minik tohumlar da altına kağıdın üzerine dökülürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alyssumların tohumları; naylon poşetin içerisine bitkinin dallarını sokup hafiften sallayınca tohumları dökülüyor. Dökülenleri hafifçe üflediğinizde kabukları uçuşup tohumlar ortada kalıyor. http://www.agaclar.net/forum/1334155-post248.htm http://www.agaclar.net/forum/1334157-post249.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Ağaç Dostu
|
Kış hazırlıkları, 10 kilo domatesten 9 kavanoz çıktı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Ağaç Dostu
|
Dün pazara gittik, yine bu güzellikleri görünce almadan edemedim. Katmerli bodur kalıcı aster. renkleri çok hoşuma gitti benim. Yanlarında bir tane de sukulent aldım 5Tl. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Hayırlı olsun bol çiçeklerini göresin ablam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim enesciğim, darısı başına diyeyim çok güzeller çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Ağaç Dostu
|
benim bir asterim var abla ama ne renk napıyo hiç bilmiyorum bahçede senlerdir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bahçemde de bundan var, boylu olanı kışa dayanıklı bir tür. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Ağaç Dostu
|
Buda şahane ablacım ![]() Benimkide boylu bakalım sonucu bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak'ım yeni çiçeklerin çok güzeller çok, hayrlı olsun bol bol çiçeklerini göresin, kışlık domateslerin süper, ağız tadı ile tüketesiniz inşallah!.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|