Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Sevgili akçabardak,
Meksika petunyaları sanırım dona dayanıklı. Tohum yapıyor mu? Yapıyorsa etkinlikte paylaşacak mısınız? Çok güzeller de.
Süleymancıklar tam benlikmiş. Tavanda mı geziyorlar? Yanlış görmedim demi. Ben olsam kafama düşecekler diye korkardım.
Bir de bizim burada, süleymancık dedikleri farklı biraz. Kahverengi ve ayakları iplik gibi ince. İlk gördüğümde yılan yavrusu sanmıştım. Aslında sanırım bahçe sayfama eklemiştim bir ara, bulabilirsem daha sonra link veririm.
Ayrıca yeni bitkileriniz çok güzeller. Güzel günlerde büyüsünler. Sevgilerimle...
|
Sevgili SDurul,
Meksika petünyaları evet kışa dayanıklı, Tohum sanıyorum yapıyor çünkü dökülen tohumlardan bir kaç tane bir karış boyunda fideler çıkmış ama ben hiç bir zaman tohumunu göremedim.
Ben çelikten yetiştirmiştim, keşke tohumlarını yakalayabilsem Etkinlikte paylaşırdım. Ama kışa doğru budama yapıyorum, bol bol çelik çıkıyor, kafamda ki düşüncem budadığım çelikleri paylaşıma açmak olacak inşallah, çok kolay tutuyorlar.
Süleymancıklar evet tavanda geziyorlar

biz onlara okadar çok alıştık ki, onlar da bize, sanırım ayakları vantuzlu, yoksa düşerler, çok ürkekler dışarıdan yabancı birileri gelsin hemen kaçışıyorlar.
Burada ki yöre halkı onlara Süleymancık diyorlar, biz bu bölgede tanıdık onları, cik cik kavgalarına bayılıyorum onların.
Yeni bitkilerim için çok teşekkür ediyorum.