agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-11-2014, 12:31   #1
Ağaç Dostu

lilpar76's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2014
Merhaba, sevgili akçabardak abla, yavrulayıp çoğalmış liliumunuz için sizin adınıza sevindim, maaşallah, bir sürü yavrusu olmuş. Geçen kış ben de saksı içinde lilium aldım, ama hiç gelişmedi toprak altından on santim kadar çıktı öylece kaldı. Ben de belki büyür diye bahçeye ektim, toprağın süzek olmamasındanmı ne, diplerinden yumuşadı öldü. Şimdi sizinkini görünce bir umut, belki soğanı ölmemiş dedim, gittim ektiyim yerden toprağı qazdım, ama bir şey bulamadım. Baharda çiçeklemişini almayı düşünüyorum, yoksa yine soğandan bitiremem.

lilpar76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2014, 19:10   #2
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lilpar76 Mesajı Göster
Merhaba, sevgili akçabardak abla, yavrulayıp çoğalmış liliumunuz için sizin adınıza sevindim, maaşallah, bir sürü yavrusu olmuş. Geçen kış ben de saksı içinde lilium aldım, ama hiç gelişmedi toprak altından on santim kadar çıktı öylece kaldı. Ben de belki büyür diye bahçeye ektim, toprağın süzek olmamasındanmı ne, diplerinden yumuşadı öldü. Şimdi sizinkini görünce bir umut, belki soğanı ölmemiş dedim, gittim ektiyim yerden toprağı qazdım, ama bir şey bulamadım. Baharda çiçeklemişini almayı düşünüyorum, yoksa yine soğandan bitiremem.
Sevgili lilpar76 liliumla ilk defa geçen sene tanıştım ve bu liliumum benim ilk bitkim oldu, daha sonra iki tane de sipariş verip aldım, biri beyaz pembeli diğeri ise beyaz ikisi de kokuluydu, pembe beyaz olan çok güzel çıktı çok dayanıklı, beyaz olanı ne yazık ki yaşatamadım ne olduğunu anlayamadım.

Bu sene 3-4 tane değişik türde sipariş verdim 2-3 tanesini kaybetmek üzereyken son anda kurtardım ama şu anda akıbetleri ne durumdadır bilemiyorum, toprağın içindeler şu anda, ilk baharda sürgün verirlerse kurtarmışım demektir hayırlısı.

Liliumlar fazla sulamaya gelemiyorlar, çabuk hastalanıyorlar huyunu suyunu öğrenmek için biraz zaman alıyor.

Bu garibimi de pazardan çiçeğini açmış olarak almıştım, çok şükür çok bereketli çıktı, hiç bu kadarını beklemiyordum, hala inanamıyorum bir soğan iki senede nasıl bu kadar yavru verir.

Sanırım bazı türleri hassas oluyorlar ve çabuk hastalanıyorlar. Ben şimdilik saksılara ekiyorum, bahçeye güvenemiyorum ne olur ne olmaz diye, biraz çoğalsınlar istiyorum elimde yedekleri olursa o zaman rahatlıkla deneme amaçlı bahçeye dikebilirim.
Bu sene aldıklarımın bir tanesi benim de dipten çürüdü, ilgili başlıkta sorduğumda fazla suladığımı söylemişlerdi, acaba sizin kisi de çok mu sulandı da çürüdü bilemiyorum ki...

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025