![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sevgili münevver48 çok iyi olmuş ben de sevindim, az da olsa bu yağmur bitkilerinize çok iyi gelecektir. Yağmur ve toprak kokusuyla uyanmak, sonra da balkonda kahvaltı yapmak çok keyif verir insana, balkonda kahvaltı yapmaya bende bayılırım son bir bardak çayımı da keyif çayı olarak içerim. Rabbim inşallah hayırlı yağmurlar yağmasını nasip eder buna çok ihtiyacımız var hem barajlarımız için hem bahçelerimiz ve çifçiler için. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Lisianthus Sonunda kendi ektiğim lisianthuslardan bir kaç tane de olsa büyütüp çiçeklenmesini başarabildim ![]() ![]() Bu çok ilginç geçen sene tek katlı olarak yoktu kendi kendine oluşmuş ![]() Aynı şekilde mor beyazım da katlıydı ektiğim tohumdan tek katlı olarak açtı ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğer renklere devam |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Japon gülü Ankara'dan kızım tatil için geldiğinde bu japon gülünü kendisi için almıştı, daha çiçeğinin rengini bile görmeden götürmekten son anda vazgeçti ve bana bıraktı, çiçeğini görünce bıraktığına pişman oldu ama iş işten geçti bir kere, kısmet benimmiş, çok tatlı bir rengi var katmerli oluşu da ayrı bir güzel. ![]() Bakarmısınız şunun rengine, ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Asterlerim Boyları uzadığı için destek koymak zorunda kaldım önlerinde de lisilerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ateş çiçeği Sıcaklardan çok etkilendiler bundan sonra biraz toparlanırlar ve daha güzel çiçeklenecekler inşallah |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Asterlerim biraz geç kaldılar tohumlarını etkinlikte paylaşmayı düşünüyordum ama yetişirse paylaşmaya koyarım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, asterler şahane. Bende de bir kaç kök beyaz ve pembe kendiliğinden çıkmış ama morunu daha çok seviyorum. Lisianthusları kışın koruyor musunuz? Gördüğüm kadarı ile bahçede. Çok asil bir duruşları var, en sevdiğim bitkiler arasındalar, siz de çok güzel fotoğraflamışsınız. Hoş hangisini sevmiyorum ki? Bu arada kışlıklarınızı da sağlıklı günlerde tüketin. Tüketim fazlasını değerlendirmek gerekiyor, değil mi? Sevgiyle... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mor olanı gerçekten çok güzel daha dolgun... Sevgili SDurul lisianthuslar kışın saksıda olursa kışı rahat çıkarabiliyorlar, saksıları balkonda kuytu bir yere koyuyorum su ihtiyaçları olursa azar azar su veriyorum, çok daha güzel gelişiyorlar, kardeşleme çok oluyor ve kökleri çok güçleniyor, yalnız unlu biti üzerlerine çok çekiyorlar sık sık kontrol edip ilaçlamak gerekiyor. Bahçede kalanlarım da vardı fakat kışı çıkaramadılar sanırım yağmurların çok yağmasından dolayı kökleri çürüyor, bir iki tane kışı çıkarabildi ama daha sonra onlar da yaşamadı. Şu anda benim bahçede olanlar daha yeni yeni gelişmeye başladılar, çok güzel gidiyorlar, onlara hiç kıyamam, sanırım onları teker teker bir büyük saksıya köklerini hiç oynatmadan derince toprağı ile alarak saksıya geçireceğim. Evet kışlıkları dediğiniz gibi fazla olan her şeyi değerlendirmek gerekiyor, Allah hepimize sağlıkla iyi günlerde ağız tadıyla tüketmeyi nasip etsin, tekrar teşekkür ediyorum. Sevgiler selamlar |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Dede torun dut ağacımızın yukarı doğru uzayan dallarını yerle bir ettiler, kesilen dallar önümüzdeki sene domateslere sırık olacak, taze yaprakları ise çuvallara doldurulup site bekçimizin kuzularına yemek için gitti. Hiç bir şey ziyan olmuyor, her şey değerlendiriliyor, biraz kalın dallar mangallık olarak istifleniyor ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Tithonia Yaz başında Zengarden'den tohum almıştım, tohumlarla birlikte değişik 5 adet hediye tohum gelmişti, onlardan bir tanesi Tithonia idi paketin içinde sadece 5 adet tohumdan bir tanesi çimlendi, zar zor büyütmeye çalıştım garibim sıcaklarda kırmızı örümcek belasıyla savştı ama sonunda tithoniam kazandı ![]() Savaşla mücadele eden Tithoniam Garibim yapraklarını döke döke kel kaldı daha yeni yeni toparlanmaya başladı, ![]() ve çiçek bile açtı, inşallah tohumunu da almayı başarabilirim. ![]() Rengi çok hoşuma gitti, parlak kadifemsi turuncu, çiçek büyüklüğü 2. fotoğrafta görüldüğü kadar. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
2 yaşındaki Plumeriam |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Penstemon Barbatus Tohum yapmaya başladı, yetişirse Tohum Takasta paylaşmak istiyorum |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fesleğen de çok güzelmiş çiçekleniyor biraz tohum almak için çiçeklerini bırakıyorum. Süs biberi meyve vermeye devam ediyor. Yalnız melisa yaprağında ben limon kokusu alamadım, yolda biraz hırpalanmış daha yeni yeni toparlandı ondan mı koku alamadım bilemiyorum. Hepsinin fotoğraflarını yüklerim foruma, hepsi için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bildiğim melisa kadar çok bir kokusu olmuyor. Sabahları yaprağı elledikçe azmı koku geliyor. Yağmur sonrası ve üzerine su geldiği zaman hiç kokusu kalmıyor. Çiçeklendiği zaman görüntüsü çok güzel oluyor. Başka isteğiniz olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Sevgi ve saygılar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Balon çiçeği Pembe balon çiçeğimin hikayesinden sonra http://www.agaclar.net/forum/1311261-post1491.htm büyüdü de aşka gelip tomurcuklandı ![]() sağdaki mavi balon çiçeğim ise tohum keseciklerini olgunlaştırmakla meşgul. ![]() Tohumdan yetiştirmeye çalıştığım beyaz balon çiçeğim üç ayda bukadar büyüyebildi. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Mavişim Belli ki yaz boyunca hızını alamamış yeniden tomurcuklanıp açmaya başladı ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Güz çiğdemi Eylül başında sulamaya başladım bu gün farkettim, sessiz sessiz toprağın üzerinden gök yüzüne bakıyorlar, |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Petunye Yaz başından bu yana sürekli açan petunyam ![]() Yorgun ama hala çiçeklenmeye devam ediyor, kuruyan dallarını budadım havaların serinlemesiyle yeniden filizler vermeye başladı, ve bir sürü de tohum kapsülleri oluşturup Tohum Takas etkinliğine paylaşım için katılmayı başardı. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabah sabah fotoğraf... Havaların serinlemesiyle birlikte güller ufak tefek te olsa açmaya başladılar. Bahçeden balkona doğru bakış ![]() Balkondan bahçeye doğru bakış ![]() Kokulu pembe gülüm Taze yapraklarını kemire kemire bitirememişler. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Eşimin üçgen bahçesi aşırı sıcaklardan sonraki halleri ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Rengarenk asterlerim |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sabah sefası Sevgili SDurul, iyi ki geçen sene bu güzellikleri sizden talep etmişim, yaz başında açanlarla rahatsızlığımdan dolayı pek ilgilenememiş, tohum alamamıştım. Tohum alamadım diye çok üzülmüştüm ama dökülen tohumlardan tekrar kendi kendine çıkmışlar ve beni çok mutlu ettiler, bakarmısınız nasıl da güzel açtılar ikinci kez. İnşallah bunlardan tohum almayı başarabilirim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Rozetlerim Ben ekmeden her sene kendi kendine çıkan, hiç hizmet istemeyen zahmetsiz güzellerim. ![]() ![]() Üç güzeller tohum nereye düştüyse kendilerine meskan edinip güzelliklerini sergilemişler, hemen hemen her saksıda kendilerine yer bulmuşlar. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Süs biberlerim |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumluk biberlerim |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeşil zeytin İki avuç kadar toplandı yıkandıktan sonra ezilerek taze taze yenmek için salamuraya koyulacaklar. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet evet kırılarak doğru diyorsun sevgili münevver48 ben dalmış gitmişim, doğru biz de kırarak yapıyoruz kırık zeytin derler, kırık zeytini biz de çok seviyoruz çerez gibi tüketiriz hele eşim bayılır, bu gün ikinci günü eşim 2-3 gün sonra başlar artık hadi olmadı mı bu zeytinler daha diye sabırsızlıkla bekler durur artık, dediğiniz gibi bizde limon, baharat zeytinyağı ile renklendiririz. Düzenleyen akçabardak : 17-09-2014 saat 10:23 |
|
|
|
![]() |
|
|