View Single Post
Eski 27-08-2014, 10:54   #1532
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Bu küçük, şirin sonbaharda tamamen ortadan kaybolup, kendisini toprağa gömerek kış uykusuna girer ve baharda yeniden uyanıp, ortaya çıkar. Eğer ortadan kaybolursa merak etmiyesiniz diye söylemek istedim Akçabardak ablacığım.
Bahar aylarında ( nisan, mayıs gibi ) ortaya çıkışını yakalayabilirseniz izlemesi çok keyifli olacaktır. Bu arada tekrar ellerine sağlık nefis bir bahçe.
Sayın lusoari ben de kendi kendime düşünüp duruyordum bu minik ikide bir kaybolup geri geliyor nerelerde saklanıyor diye, yok olduğunda kendini toprağa gömüyormuş demek ki bu yaramaz.

Ankara'dan torunlarım gelmişlerdi tesadüf onlar bizdeyken bir baktım bitkilerin arasından minik adımlarla bir sağa bir sola yürüyordu, küçük torunum koşup heyecanlı heyecanlı, anane anane senin çiçeklerinin arasında minik bir kaplumbağa dolaşıyor alıp biraz sevebilirmiyim diye sordu ve bir kaç günlüğüne eve aldık bu miniği, torunumun pek hoşuna gitti, sevdi onu doyurup suladı sonra bahçeye bıraktık şu sıralar yine ortada yok bakalım tekrar çıkacak mı...

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön