![]() |
|
![]() |
#1051 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Akçabardak, epeydir bahçenizde gezmemiştim. Her şey ne kadar renkli ve güzel gelişmiş. Clematis multi-blue en sevdiğim, bence çiçeği en gösterişli tür.(bir de clematis sieboldii türünün çiçekleri çooook güzel) Sizi çok sevmiş olmalı ki, bol bol çiçek vermiş. Maşallah diyorum. Bir de anne-kız yazışmalarınıza bayılıyorum, çok tatlısınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Anne-kız yazışmalarımız da biraz biribirimizden uzak kaldığımızdan kaynaklanıyor, onları çok özlüyorum, çok sağolun teşekkür ediyorum yorumunuz için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Annesinden uzak biri olarak bende bayiliyorum yazismalariniza ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili ngr33 evet sizde de hasretlik var çok normal, sizin için de hiç kolay değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Ağaç Dostu
|
Minik karanfilim açmaya başladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunyası rengini çok sevdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
|
Petunye Sümbüllerin olduğu saksıda kendi kendine çıkan bu güzel çiçeğini gösterdi, gayet te güçlü görünüyor ama sümbüllerin yaprakları kurumaya başladı su vermemem gerekiyor sonra ne olacak hiç bir fikrim yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Ağaç Dostu
|
Sokağa atılan bu güzel, DELOSPERMA cooperi Dün site içinde dolaşırken rastladım bu bitkiye, bahçe temizliği yapılırken çöplerle birlikte sokağa atılmış, kıyamadım hemen alıp eve getirip diktim pek te güzelmiş biraz hırpalanmış ama inşallah kendine gelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpesi Saksıda olanlar, bir tanesi de liliumla boğuşuyor, geçen sene pazardan turuncu bir lilium almıştım, nereden bilebilirdim ki 8 tane yavrusu olacağını nasılsa ortada tek kök olur düşüncesiyle yanına 2 kök haseki fidesi dikmiştim, bir tanesi pembe diğeri mor çıktı bir de lilium 8 tane yavru verince olan oldu, hadi bakalım ayıkla pirincin taşını ![]() ![]() Bunlar da bahçede olanlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Ağaç Dostu
|
Ekinezya hızla gelişiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaç Dostu
|
Lilium Geçen sene tek ti Bu sene çift oldu, kokulu ve iri çiçekli boyu bir metreyi geçti ![]() bahçede ne kadar uzar acaba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe külü Tomurcukları fıkır fıkır Benimle aynı boyda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Ağaç Dostu
|
Minik ağacım yaban mersini (biz ona güvem) diyoruz minik minik meyvaları var ![]() Bu gün 06 Haziran 2014 Sinir otunu araştırırken tesadüfen Bu bitkimin adını öğrenmiş oldum Güvem eriği - Çakal eriği -(PRUNUS SPİNOSA) Düzenleyen akçabardak : 06-06-2014 saat 17:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Ağaç Dostu
|
Güllerim ilk çiçeklerini açtılar açmasına da birde yapraklarını salyangozlar yemese çok daha iyi olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da eşimin üçgen bahçesindeki gülleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Ağaç Dostu
|
Bu güller de sitede sahibi henüz gelmemiş ve otların içinde olan güller, ben çapasını yaparım, ilaçlamasını yaparım gübresini veriyorum ama güllerim istediğim gibi gelişmiyorlar, bir de bakımsız otlar içinde olan güllerin durumlarına bakarmısınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak sardunyaların ne kadar güzel olmuş maşallah; sadece gübre kullanıyorsun sanırım... Kendi kendine çimlenen, büyüyen ve çok da güzel bir renkte çiçek açan petunyana, bulduğun delosperma'na çok sevindim, hazine bulmuş gibi sevinmişsindir sende eminim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Demek ki güller ilgiyi görünce naz yapıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Hangini beğeneyim şaşırdım....Emeklerine sağlık..Hepsi çok güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gübre olarak özel bir gübreleme yapmıyorum, keçi gübresi yayıyorum her sene bahçeye onlar da nasibini alıyorlar okadar. Delosperma çiçeğim hayata tutundu bile, öyle güzel ışıldıyor ki çiçeklerini bile açmaya başladı. Güllere gelince gerçekten çok canım sıkılmaya başladı, bazen onlara kızıyorum bak sizi söküp atacağım artık diye söyleniyorum, bir yerde bir eksiğimiz var ama nerede çözemiyorum biraz da gölgede kalıyorlar aslında onlarda haklı birde bahçe de küçük çok sıkışık, belkide yerleri dar geliyor, ee sahibi ondan da bundan da olsun diye tutturursa olacağı budur. İşte böyle YeniGineciğim uğraşıp duruyoruz ama nereye kadar, böyle iyi olmayan haberleri de alınca elim kolum kalkmıyor, bu gün varız yarını kimse bilmiyor. Kal sağlıcakla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yağmurcuğum aslında fazla ilgi göstermemek gerekiyor, biz onları gözümüzden sakınırız ama olmuyor, elimden geldiği kadar ne yapalım onlar nazlana dursunlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili sonkez, sizin de emeklerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Ağaç Dostu
|
Sokağa atılan DELOSPERMA cooperi canlandı ve çiçek açmaya kaldığı yerden devam ediyor. Kardeşleriyle çok güzel uyum sağladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Ağaç Dostu
|
Sukulent kardeşler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Ağaç Dostu
|
Cezair menekşesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaç Dostu
|
Pholos ve hosta Salyangozlar rahat bırakmıyorlar ki hostayı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Ağaç Dostu
|
1 Nisanda ekmiştim tohumlarını asterlerin 23 Nisanda bukadarcık oldular ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Ağaç Dostu
|
En sevdiğim güllerden bir tanesi de bu renk olanı mis gibi kokulu, 3 taneydi birisi kurudu, kalan 2 tanesi de çok nazlılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak, öncelikle bulduğun delospermaya çok sevinmiş idim ve görüyorum ki sevindiğime de değmiş maşallah güzel güzel çiçekleniyor... Yayılsın daha çok çiçeklerini gör inşallah... Sukulent kardeşler maşallah çok güzel olmuşlar; hemen yanlarında da alisyumlar, latinler maşallah muhteşemler... Bir latin ben de çok istiyorum ama işte nereye dikerim, nasıl korurum derdinden yazık etmeyeyim o güzel çiçeğe der dururum... Cezayir menekşesi site bahçesinin bir kenarında hep görürüm, çok da hoşuma gider bina görevlileri bahçe otlarını biçerken garibim hep onu da biçerler bir türlü gelişemez. Ben bir kök alsam nereye dikerim... ![]() Aster fidelerine maşallah, sonrası kendiliğinden çok da güzel yayılacaklar inşallah... Gülünün rengine bayıldım, maşallah harika... Yaprakları ona keza sağlıklı... Gönlüne, ellerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Latinlerim sadece bir kökten ibaret her yerinden dallar verip uzayıp duruyor bıraksam bahçenin içinde uzayıp gidecek, müsade etmiyorum kendi kökünün etrafında yuvarlak olarak döndürüyorum, o yüzden sana da tavsiye ederim bordür kenarına sana daha yakın bahçene bir iki tane dikersen istediğin gibi büyütürsün ister uzasın ister daire şeklinde, öyle fazla su ihtiyacı da yok. Bende ki latin tohum yapmaya başladı artık tohumun yoksa eğer istersen ben gönderirim ama ne zaman olgunlaşırlar bilemiyorum, hiç değilse hevesin içinde kalmaz. Sukulentlerimi daha yeni yeni edinmeye başladım daha çok minikler. Bu sene kısmet olursa bu gülümden çelik yapmayı düşünüyorum onun cinsini kaybedeceğim diye çok korkuyorum, onu çok seviyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|