![]() |
|
![]() |
#841 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Devam Tohum Takastan gelen tohumlar Sayın Birnefestopraktan gelen pepperoncini türü biber tohumu, Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. ![]() Bunlar da Sevgili loveforlife den gelen tohumlar. Açık renkli iki sırası TÜRKİŞH ORANGE Patlıcan tohumlar, Koyu renkte olanlar Yumurta Patlıcanı, Süs Patlıcanı, (Solanum ovigerum) Sevgili loveforlife de çok teşekkür ediyorum. İnşallah bende sizler gibi başarılı olurum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallaah maşallah!.. Sevgili akçabardak ellerine sağlık tohumları o kadar güzel düzenli, itina ile ekiyorsun ki ben büyük bir hayranlıkla izliyorum ve de imreniyorum. Ve inanıyorum ki of of of inşallah çok güzel olacaklar çok... Emeklerin boşa gitmesin inşallah; gönlünce... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bunlara katlanıyor, çünkü içten gelerek işe koyulmak gerekir, yoksa ben yaptım oldu demekle olmuyor, özellikle güneşli bir havayı seçiyorum ki güneşi görünce içim pır pır ediyor, bol bol enerjim oluyor o zamanda ben yerimde duramıyorum bir şeyler yapmam lazım, kapalı havalar beni boğuyor, hasta ediyor. Bir posta daha ekilmeyi bekleyen acı biber tohumlarım var, daha sonra sırasıyla domates tohumları, en son da çiçeklerin tohumları ekilecek. Siz izlemeye devam edin ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Ağaç Dostu
|
![]() Desene tohum ekimi henüz bitmedi. Yavaş yavaş inşallah, rastgelsin, emeklerin boşa gitmesin hepsi çimlensin, büyüsün, emeklerinin meyvesini göresin. Ben tabi ki nasiple büyük zevk alarak izlemeye devam inşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Ağaç Dostu
|
Hosta Yurt dışından getirdiğim hostanın yaprakları kuruyunca öldü sanmıştım, meğer sen uykuya yatmış, bu gün baktığımda topraktan başını çıkardığını gördüm, çok mutlu oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
sayın akçabardak. sizede kolay gelsin tohumları ekmeye başlamışsın emeklerinizin mükafatını görün inşallah. ben sabırsızlıktan erken davrandım bu sene. iyiki ekmişim şimdilk büyümeleri iyi gidiyor. bu sene bende hosta almak istiyorum. burada satış yeri yok netten sipariş vermem gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili efeege, Çok teşekkür ederim, evet tohumlarımı yavaş yavaş ekmeye başladım, zamanı geldi artık... ancak büyütebilirim. Hosta bitkisini ben de çok istiyordum, çok şükür edindim. İnşallah size de nasip olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Çimlenenler 4 Şubatta ekilen tohumların bir kısmı çok çabuk çimlendiler. Tohum Takas Etkinliğinden Sevgili loveforlife'nin göndermiş olduğu, Türkiş Orange patlıcan türü 9 tohumdan hiç fire vermeden hepsi de çimlendiler, kendisine teşekkür ediyorum. ![]() Kırmızı ve sarı renk yuvarlak etli kamba biberi. Bu sene ilk defa ekiyorum o yüzden türlerini bilemiyorum, tohumlarını yurt dışından getirdim, hep birlikte göreceğiz inşallah. ![]() Yine Tohum Takastan, Sayın h_doğan'ın gönderdiği o çok beyendiğim arslan ağızları tohumu, Fıkır fıkır çimlendiler, nasıl baş edeceğim bunca fideyle allah bilir ![]() Teşekkür ederim Sayın h_doğan ![]() Bunlar da geçen seneden elimde kalan yer açelyası tohumu, tek tük çimlendiler, olsun bukadarı da yeter. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
o o şenlik var desenize akçabardak, gün gün yazın bize fidelerinizin durumunu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Annelerini çok sevmişler. 5 günde bu kadar hızlı çimlenme ne güzel demek ki tam zamanında ve istediği tüm koşulları sağlamışsınız. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hüzün'ün de dediği gibi gerçekten şenlik var sevgili akçabardak. Yaşasın yaşasın çok güzel minicik minicik harika görünüyorlar... Maşallah hem çimlenenlere, hem de size sevgili akçabardak... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Ağaç Dostu
|
Tabi ki yok!.. Kızartmaları unutmadık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok mu erken davrandın çimlendirmekte sorusu geliyor aklıma. Sanki biraz fazla boya gitmişler ve cılızlar... İnşallah güzel günlerde yetiştirir ve bol verim alırsın... Sevgi ve selamarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili Aysis, elimden geldiğince iyi koşulları sağlamaya çalışıyorum, gerisi allaha kalmış... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine, hepsi çok güzel çimlendiler de yaşatmayı başarabilirsem gerçekten de şenlik olacak, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın gürcan_keskin, İzmir şunun şurasında 2 saatlik yol, buyurun gelin çok mutlu olurum, kendi ellerinizle dalından toplayın, geçtiğimiz sene meyvelerde o kadar çok meyve vardı ki mubareklerin dalları kırıldı hep, konu komşulara bile yetti. İnsanın kendi elleriyle yetiştirdiği doğal tadında yemesi çok güzel bir şey, ne yediğimizi biliyoruz en azından. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, teşekkür ederim, saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Ağaç Dostu
|
Sayın h_doğan, bu kadar çabuk çimleneceklerini tahmin edemedim, kalorifer peteklerinin üzerlerine koymuştum çimlenmeleri için, malum ışık yetersiz fark edemediğim için boyları uzamış, şimdi aydınlık yere aldım ama bakalım sonuç ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazlıkta kaldığımızda sıcak ortam olmadığı için iki haftada anca çimleniyorlardı, gündüz güneş olunca dışarıya çıkartıyordum, oradan oraya sürekli taşıyordum, gece de içeriye alıyordum dolayısıyla bitkilerin dengesi bozuluyordu strese girip büyümüyorlardı. Bu sene Ankara'dayız bu sefer de ben strese girdim,bu yüzden bu sene biraz erkene aldım ama, kalorifer peteklerin üzerine koydum sıcak ortamda bu kadar çabuk çimleneceklerini düşünemedim, biraz geç fark edince de ışık yetersizliğinden boylar biraz uzadı. Diğerlerini sıkı sıkı takip ediyorum, tohumlar beni şaşırtıyor gündüz bakıyorum hiç bir kıpırtı yok, gece yatıp sabah kalkınca bir bakıyorum hepsi bana merahaba diyorlar anlamadım gitti, faaliyetlerini gece sürdürüyorlar, uzaktan beni bir dinleyen olsa onlara nasıl söylendiğimi bu kadın delirmiş derler. İşte böyle sevgili loveforlife, cebelleşip duruyorum tohumlarla bitkilerle. Mart sonuna doğru benimle birlikte bir de yolculuk yapacaklar sağ salim kalanlar. Bu yüzden de biraz acele ettim birazcık büyüsünler diye. Sevgiler selamlar. Sağlıkla kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
nasılsınız bebişlerim diye de sohbet ediyorum, bu gün biraz daha fark attılar şimdilik çok iyi gidiyorlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elimde bir miktar daha aslanağzı tohumu var, olmaz ise sizin dediğiniz gibi tekrar ekerim artık şansıma ne çıkarsa, deneye yanıla öğreneceğiz inşallah. Sevgiyle kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Ağaç Dostu
|
Yarın resim yükleyeceğim size fikir verebilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın sayın Akçabardak , bu minicik görünen filizler aslanağzı . Bu tohumları koparıp atmaya kıyamamıştım şöylece toprağın üzerine serpivermiştim , üzerini dahi örtmeden bol ışıklı yerde 4 gün sonra filizlendiler . Bu gün 12. günleri artık ikinci yaprakları çıkarmalarına çok az zaman kaldı . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili olcim, gerçekten de çok güzel çimlenmişler, ben de tam tersine bir şeyi çok istersem, ya da gözünün içine bakarsam inadına olmuyor, aslında fazla üzerine düşüp ilgi göstermemek gerekir... o zaman her şey çok daha güzel oluyor, bir de benim evim kuzey cephe olduğu için güneş te almıyor o yüzden de sağlıklı olmuyor. Sizin kiler çok güzel sağlıklı gelişimi de çok iyi görünüyor, duruşlarından belli zaten... ellerine sağlık güle güle büyütün miniklerinizi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Ağaç Dostu
|
4 Şubatta ekilen tohumların bu günkü hallaeri, daha çıkmaya çalışanlar var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Ağaç Dostu
|
Bendeniz Önüm, arkam, sağım, solum sobe, bitkilerin arasında kaybolmuşum ![]() Sene 22 Kasım 1992 çalıştığım mekanda çekilmiş bu fotoğrafı elime geçirdim paylaşmak istedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|