![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Ezan çiçekleri, İnanılır gibi değil, ezan saati yaklaşırken tomurcuk halindeki bitki, bir kaç saniye sonra tomurcuklar teker teker açılmaya başladılar, başkalarından hep duyardım ezan saatinde nasıl çiçekleri açıldığını, ama şimdi canlı canlı kendi gözlerimle gördüm, o duyguyu bende tatmış oldum sonunda. ![]() Bakarmısınız şunların güzelliğine... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve son kareler; Mercan köşk çiçeklendi ![]() ![]() Bir tek kök papatyam Bu sene diktim ve çiçeklendi ![]() Bu bitki de sanırım papatya ailesinden ama biz ona gönül düğmesi diyoruz. Tohumları rüzgarla her tarafa dağılıyor, her yerde çıkıveriyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak; nihayet geldiniz şükür, hoşgeldiniz. Ortancalarınız renkleri ayrı çiçekleri ayrı bir güzel maşallah. İnşallah darısı benim ortancanın başına diyeyim. (Garibim.)Zakkumlarınız, amarallis çok güzel, latinler de geliyorlar maşallah ellerinize sağlık. Ve Ezan çiçekleri... Komşumun bahçesinde ne zamandır görüyorum ve çok güzeller diyorum bunu tanıyorum fakat adı neydi (Bana vermemiş kendi bahçesine dikmiş ama gelip benim tarlalarımdan beğendiğini alır götürür) Yani şimdi Ezan çiçekleri her Ezan vakti mi açılıyorlar? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili YeniGine, Hoşbulduk, çok teşekkür ederim. Benim yokluğumda bahçem epey renklenmiş ama susuzluktan kayıplarım da olmuş, Peygamber çiçeklerim, kırmızı beyaz bodur dahliam bir de Trabzon hurmam, üzüldüm tabi ama geri dönüşü yok sağlık olsun deyip unutacağız. Gelir gelmez arkadaşlarımın bahçelerine şöyle bir göz attım, çok değişiklikler olmuş. Sizin bahçeniz de çok güzelleşmiş ellerinize sağlık. Ortancanız da çiçeklenmiş, size tavsiyem sakın bu sene ortancanızın dallarını budamayın, bu seneki dalları seneye hepsi birden çiçek açacak, ama budarsanız açmaz. Ben bu tür hatayı bilmeden defalarca yaptım, sonunda dilinden anlamaya başladım ve artık ortancalarım çiçek açmaya başladılar. Sevgiyle kalın, bol bitkilerle kalın. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Ankara'dan dönerken yol boyu gözlerim sürekli dağlarda, bayırlar da bir sağa bir sola bakmaktan kendimi alamadım okadar çok değişik kır çiçekleri var ki, ay bu ne çiçeği ay şu ne çiçeği diye diye 12 saatlik yolu nasıl geçtik anlayamadım. En çok ta bu görüntülediğim bitki dikkatimi çekti artık dayanamadım ve eşime arabayı durdurmasını söyledim, köküyle bir tanesini kendi doğasından alıp eve getirdim ve bir saksıya diktim, inşallah tutar diye düşünüyorum,çiçekleri pembe açık lila arasında, yerde yayılan bol çiçekli, yaprakları ince bir iki sm. uzunlukta Sayın herbaryum'un sayesinde de adının 'Linum Sp.' olduğunu öğrendim, keşke türkçe adı da olsa idi, bakımı ona göre yapılırdı. Araştırdım ama türkçe bilgiye rastlayamadım. Görüntüleyip paylaşmak istedim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın akçabardak herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Ezan çiçeği Kokulu bir çiçek ezan saati gözle görülür bir biçimde açmasıda fevkalade güzel. Kokusunu koklayarak hissedin. Her yıl fidesini yenilemek lazım.Tek zahmetli tarafı bu. çiçeklerin sap kısmında bolca tohumlar oluşuyor. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Adil bey evet şimdilik herşey yolunda çok şükür yalnız merak ettim şimdi bu ezan çiçeklerim seneye açmayacak mı? her sene fidelerini yenilemek gerekir derken, zaten ikinci senesinde çiçekleniyorlar, ben de nasıl sevinmiştim bu diktiklerimle kalacak diye. İki gündür tam ezan saatinde çiçeklerin açılmasını bekliyorum, saniye saniye açılmaları çok hoş oluyor, becerebilirsem videoya almaya çalışacağım, çok ilginç bir bitki. Tohumlarına dikkat edeceğim. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, evet biraz zahmetliymiş ama ne yapalım gülünü seven dikenine katlanır hesabıyla... Size de kolay gelsin, Selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Hercai menekşesi, geçen sene satın aldığım hercailer iri iri çiçekleri vardı, bir kaç tohum verdiler, o tohumları baharda ekmiştim ama sadece 3 kök çıktı açmaya başladılar ama orijinali gibi iri değil de biraz ufak açıyorlar, olsun ufak ta güzel ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Gardenyam Benim yokluğumda gardenyam çok çiçek açmış ama açanlar hep solmuşlar, son çiçeklerine yetişebildim ama hala tomurcukları var ve açmaya devam ediyor. Yapraklarının uçları kuruyor nedeni nedir bilemiyorum bir eksiği var sanırım. ![]() Mis gibi kokusu var. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer açelyalarım birer birer açmaya başladı çok tatlı bir pembe, bir tane de beyaz açmış, bir kaç tane daha açsın tekrar görüntülerim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Ankara'ya gidilir de hiç boş dönülür mü?... Kızım benim için de yetiştirdiği bitkiler. ![]() İki tane pulmeria üstteki bundan biraz daha gelişmiş. ![]() Maviş, benim de bir mavişim oldu sonunda beyazını da bulursam hani hiç fena olmaz ![]() ![]() Bu bitkinin adını söyledi ama ben unuttum, aralarında 3 tane pırasa gibi soğanlı var ama onların adını da unuttum. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve son olarak ta... Hadi buyurun hep beraber dut yemeye, taze taze dalından yeni topladım. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Veee... Bu da benim dağınık saçlı torunum cimcimem... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ah sağolasın sevgili loveforlife, evet babaannesinin bitanecik çiçeği o. Çok tatlı çoook, iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
[QUOTE=akçabardak;1166080]Veee... Bu da benim dağınık saçlı torunum cimcimem...[/QUOTE Bahçede buluşuruz dememin üzerinden,bir kaç gün geçti ve bahçenizin en nadide çiçeğiyle tanışıyorum... Allah anne ve babasına bağışlasın,yüzünden gülümseme eksik olmasın,Allah tahtını ve bahtını açık etsin...Maşallah, cimcime sayesinde diğer çiçeklere söyleyecek söz kalmadı sevgili akçabardak... Ortancalarınız,sardunyalar,erik ağacınız,Ankara yolunda resmini çektiğiniz dev kaynanadili cimcimenin yanın da çok sönük kaldı Sevgi ve selamlar...![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=berçin;1168731] Alıntı:
Sevgili berçin, Yürekten söylediğiniz o çok güzel sözleriniz ve dilekleriniz için çok mutlu oldum, çok teşekkür edrim size. Söz konusu torunlar olunca akan sular dururmuş, herşeyden önce gelirler. Tekrar çok teşekkürler, sağlıkla, sevgiyle kalın selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah torun çok tatlı Sevgili akçabardak Allah bağışlasın, şansını, kaderini iyi etsin inşallah. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın h_doğan teşekkür ederim. Sevgili YeniGine teşekkür ederi. Bu meyveler her şeyden daha lezzetli oluyorlar. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Afiyet olsun. Torunun çok tatlı. Allah nazardan saklasın. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili gülsu, maalesef torunlar çok tatlı oluyorlar, çok teşekkür ediyorum. Allah her isteyene nasip etsin inşaallah. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Umarım Pulmerialar büyür ve kocaman ağaç olurlar anne ![]() Adını unuttuğun bitki ise kalanchoe daigremontiana olması lazım. Pırasa gibi olanlar ise (neden büyümediklerini çözemedim bir türlü) Ornithogalum arabicum |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hay allah razı olsun senden unuttuklarımı hatırlattın bana,Bu kalanchoe, çiçek açıyormuydu? hızla büyüyorlar. Pulmerianın büyük olanı bir yaprak verdi bile, küçüğü de yeni bir yaprak vermeye çalışıyor. Soğanlılarda bir değişiklik henüz yok ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Alacakaranlık'tan aldığım bitkim ilk çiçeklerini açtı. Oxlis depresa ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer açelyalarım yavaş yavaş diğer renkleri de kendini göstermeye başladılar. Daha açmayanlar var bakalım onlar ne renk olacaklar. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Ezan çiçeklerim |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
425 nolu fotoğraftaki dutu tercih ederim. ![]() Allah bağışlasın ,nazardan korusun.Bende yanaklarından ellerinden öpüyorum müsadenizle. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Tabi ki müsade sizin ne demek, çok teşekkür ederim, o dut var ya o dut her şeyden daha çok lezzetli. |
|
|
|
![]() |
|
|