![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Eveet Yonca çiçeği ![]() Yeni şaşırttığım hüsnüyusuf fideleri ![]() Limon kokulu melisa çiçeklendi ![]() Peygamber çiçekleri tomurcuklarını göstermeye başladı ![]() Alabaş ta tomurcuklandı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç kare daha |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Sebzelerimin bir kısmına bahçede yer kalmayınca, ben de terasta denemeye karar verdim bakalım ne kadar başarılı olurum ![]() Deşti domateslerim, çiçeklenmeye başladılar artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Ayaş domateslerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Biberlerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Sebzelere devam Patlıcanlarım ![]() Çıtır salatalık (Çengelköy ) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Sebzelere devam Sakız kabağı ![]() Mısırlar ve fasulyelerin topraktan çıkışı. ![]() Bunlar da metrelik kabakmış ben de çok merak ettim ![]() ![]() Enginarlarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
Son olarak Terasın genel görünümü. ![]() Terastan kuş bakışı ![]() Terastan denizi görüntülemeye çalıştım, tam karşısı yani denizin diğer tarafta Midilli Adası Akşamları ışıkları çok net görünüyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
Asmalar Üzüm asması, kokulu mor üzüm ![]() Yaprak asması, yaprakları sarmalık, üzüm vermez Biz ona delice diyoruz, sarmaşık gibi çok çabuk uzama yapar, yaprakları iri çok ince ve bütündür. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak inanın bahçenizi zevkle takip ediyor, çok da seviyorum. Hüsnü yusuflarınız maşallah çok güzel çimlenmişler, üstelik şaşırtmışsınız da. İnşallah çiçeklerini de hep birlikte görebilelim. Terasınız da ayrı bir güzelmiş, domates fideleriniz de çok güzeller. Maşallah, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene tekrar tohumdan denemek istedim çok şükür çimlendiler ama inşaallah çiçeklerini de şöyle rengarenk görürüz. Terastaki sebzelerime gelince, bağ bahçede yer kalmadığı için orayı meskan tuttular, hadi hayırlısı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Mügeciğim, sağolasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak hüsnüyusuflar çimlendikleri sene değil de diğer sene çiçek verirlermiş. Ben de hep onun için hiç tohum almadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Moderatör
|
Maşallah hepsi çok güzeller. Yalnız fidelere kıyamayıp hepsini dikmişsiniz gibi geliyor. Patlıcanlar, biberler, domatesler ve kabaklar tabi mısırlar var bir de. Sık olmuşlar. Biberleri şişeye dikiş şekli çok hoş olmuş ama o şişeye fazla gelirler. Bari süs biberi olaydılar. ![]() En çok da kabakların yeri dar Sn. akçabardak onlar geniş bir yere almanızı öneririm yoksa meyve alamazsınız. Bol hasatlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Sayın akçabardak, Bitkilerinizin maşallahı var hepside güzel gelişmişler. Yer darlığından saksılara diktiğiniz bitkilerin 1 saksıda yalnızca 1 adet kalacak şekilde seyreltme yapmalısınız yoksa verim alamadığınız gibi yakında sıkışıklıktan başka sorunlarda ortaya çıkacaktır. Hasadınızın bol olması dileğiyle Muğladan selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Moderatör
|
Sn. Hakkı Şen http://www.agaclar.net/forum/1146742-post1112.htm bu linkte petunyaları yapmış. Petunya için hoş bir fikir ama biber için pek uygun değil. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Yeni Gine, evet hüsnüyusuf çiçeği ikinci senesinde çiçek açıyor ama, elinizde tohumlaırı var ise henüz ekmeniz için geç sayılmaz, şimdi ekerseniz 4-5 günde çimleniyorlar zaten, havalar da ısındı çabucak gelişirler ve kışa kadar epey yol alırlar, seneye de ilkbaharda çiçeklenmeye başlarlar ![]() Sizi biraz cesaretlendireyim, hiç pişman olmazsınız göreceksiniz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şişedeki biberlerim olur mu olmaz mı bilemem ama, bir gün yürüyüş yaparken bir bahçede görmüştüm, üzerlerinde epey biberleri vardı, ondan heveslendim, sadece deneme amaçlı yaptım. Kabaklarıma gelince, gerekirse bir tek kök bırakırım, yerleri çok dar çok haklısınız ama yapacak bir şey yok şimdilik. Açıkta kalan zavallılarım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın smnunal çok teşekkür ederim beğndiğiniz için. Verdiğiniz bilgileri de dikkate alacağım, iyi ki uyardınız. Bu iki tür domatesin tohumunu alma gayretindeyim, bu iklimde olurlar ise, kısmetse seneye bahçeme sadece bu domates türünden ekmeyi düşünüyorum. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pet şişe modelimi beğendiğinize sevindim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, yarın hayırlısı ile Ankara'ya gidiyorum, gitmeden evvel bir kaç fotoğraf çektim. Bahçeden görüntüler ![]() Bodur yaz kasımpatıları açmaya başladılar. ![]() Gazanya ![]() Tohumdan yetiştirdiğim yer açelyaları ve hazeranlarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Mayıs ayı güllerin ayı, her yer renga renk güller. Eşimin üçgen bahçesinde yetiştirdiği gülleri açmaya başladılar. ![]() Muhteşem ikili ![]() ![]() Lila renkli güle hayranım ![]() Üçü bir arada ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalar. Ortancalarım yavaş yavaş açmaya başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
|
Dutların meyveleri artık olgunlaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
Böğürtlen de çiçeklenmeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Zakkum ağacı çiçeklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, inşallah Ankara'dan da devam, güle güle gidin, güle güle gelin inşallah. Ortancalar (Benimde üç senelik ortancalarım var inşallah çiçeklerini görmek nasip olur), güller, gazanya maşallah; tohumdan yetiştirdiğiniz yer açelyaları ve hazeranlar için de kutlarım çok sevdim, sevindim. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Ankara gezisi sona ermiştir ![]() Kaldığım yerden devam ![]() Ankara'ya giderken, çay molası verdiğimiz yerde bu bitki dikkatimi çekti, fotoğraflayıp paylaşmak istedim. ![]() Bir metre boyunda, iri yapraklı ve yeni yeni tomurcuklanmaya başlamış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|