![]() |
|
![]() |
#333 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Deniz manzaraları ve renkler çok güzel fotoğraf makinesinden olsa gerek.pembe ve beyaz açan adını bilmediğiniz çiçeklere bizim bu yörede halk diliyle zifin çiçeği denir.Pembe ve beyaz olanları bizde de var.Güney yamaçlarda bunlardan bolca var.Arıları fazlasıyla cezbeden çiçekleri var.köklerinde kırmızı renkte etli çam kozalağı şeklinde çiçekler açar ve biz onları çocukken toplar,toprak üzerine belirli aralıklarla dizer koyun sürüsü yapardık. ![]() Böyle şeylerle uğraşacak çocuklar artık kalmadı. ![]() Evinizi mantolatıyorsunuz kolay gelsin.Güle güle oturun. Saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Alıntı:
Milas çevresinde 1.ve 2. resimdeki bitkierin adı pamukluk, 3.resimdekinin ise azgandır. Pamukluk bitkisi ayakkabı sanayinde kullanılırmış. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili mandalinci, bahçeniz baharda çok güzelleşmiş..Laleler ve mor salkımınız açmışlar,benim mor salkımların biraz daha vakti var..salyangozları toplamakla bende baş edemedim..Evvelki bahar canımı çok yaktılar , fideleri hep yemişlerdi..Geçen sene istemeden de olsa,ilaçlamak mecburiyetinde kaldım .. Deniz manzaraları ve direğin tepesine sığınan kedi yi çok güzel yakalamışsınız.. Selam ve sevgiler , Sevgili annenize ve size canım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim bilgi için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
2 Yine Laden (Cistus creticus ) ama türünü bilmiyorum 3 katırtırnağına benziyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Alıntı:
.:: PAMUKUK OTU HAKKINDA GENEL BLGLER ::. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Ağaç Dostu
|
![]() Dün İzmir'e yağan yağmur müthişti, hele evimizin de tadilatta olduğu düşünülürse.. Bugün ise hava pırıl pırıl sanki dün o kadar korkmadık. Gerçi yurdun bir çok bölgesi fırtınalı ve yağışlıydı. ![]() Fare kulakları yayılmaya başladı ve çiçekleniyorlar. ![]() Güllerim çoştular. Tamirat dolayısıyla çatıdan aşağıya indirdik, iyi de oldu hep gözümün önündeler. ![]() Papatyalarımdan bir çeşit. ![]() Dışarı diktiğim leylaklar. Bir türlü fırsat bulup, o bölgeyi ottan arındıramadık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Ağaç Dostu
|
Evdeki tadilat devam ediyor, bitmek üzere ama epey sürdü. Bahar da tüm hızıyla geldi, çiçekler, ağaçlar coştu, o yağmurlar iyi geldi . ![]() Kırmızı güller aslında ön tarafta verandanın çatısına bağlıydı. Tamirat dolayısıyla aşağıya indirildi. Ben de tüm güzelliğini görebildim. Acaba bu şekli biraz ayarlayarak korusam mı diye de düşünmeye başladım. ![]() Ponçik de poz verdi güllerin arasında. Beyaz güllerin üzeri tomurcuk dolu, giriş kapısının üzerinde, düzenlemeler için işçilerin gitmesini bekliyorum. ![]() Bu güllerin rengi de çok hoş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili mandalinci,nasılsınız. Maşallah bahar bereketiyle gelmiş. Güller harika görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili hanndan, Allaha şükür ısındık, Ankara'da böyle üşümemiştim inanın, tadilat bitince umarım, sıcak-soğuk derdimiz kalmayacak. Tüm bitkiler coştu, bizimkiler sararınca sizin bitkilerle avunuruz artık. Sağlıklı, neşeli, bol ürünlü günler dilerim, sevgiyle kalın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Ankaranında maşallahı vardı soğuk bakımından ![]() Tadilat zor zahmetli ama sonrası güzel oluyor.Ailenizde sağlıklı huzurlu günlerde keyfini çıkarın inşallah. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Ağaç Dostu
|
![]() Camdaki örümcek, uzun uzun poz verdi ama ışık karşıdan geliyordu ancak bu kadar çıkabildi. ![]() ![]() Berrin hanım, sizin istediğiniz akçaağaç bu herhalde. Bahçenin dışına diktim, sabah güneşi alıyor, toprakta özel bir şey yok, dikerken 1 avuç gübre attık o kadar. ![]() Ayaş'tan getirdiğim asma da yerini sevdi gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba sevgili mandalinci. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili sudenurnur, Bitmek üzere çok emek çekildi, ama Allahtan ustalarımız iyiydi, bizi hiç üzmediler. Temizlik bitsin, zedelenen, bozulan yerleri toparlamaya çalışacağız. İnşallah keyif ondan sonra ![]() Sevgiyle kalın. Düzenleyen mandalinci : 27-04-2012 saat 17:59 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ankara'da düzenli ilaçlanan ve çok bakımlı bir sitede oturuyorduk ve bit sorunu her bahçede vardı. Daha fazla gül yetiştirmek istememe rağmen yapamadım, çünkü benim bahçede de vardı ve baş edemiyordum. Burada her bahçeden güller fışkırıyor desem yeri, şu anda bulunduğum site gül cenneti, gözüm doymadı güllere, sürekli başka bahçelerin güllerini resimliyorum. Vee burada bit yok, enteresan değil mi? Ama benim bir sorunum var, manolyalarımda bir şeyler oluyor. Küçük manolyanın yapraklarını ara ara kestim yenilendi sorun kalmadı gibi, büyük olanda yeni çıkan yapraklar kıvrılıyor, ve hastalık devam ediyor. Siz benim derdime çare olabilir misiniz. Burada resim var. http://www.agaclar.net/forum/940567-post327.htm Şimdiden çok teşekkür ederim. Umarım siz de bit sorunundan çabucak kurtulursunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Bahçeniz ,bitkileriniz harika görünüyor , emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#352 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Çok enteresandır sonbaharda fidelerini diktiğimden beridir aynı boyda kaldılar, ne zaman havalar ısınmaya başladı haff hafif büyümeye karar verdiler. Bahçenizdeki bahar renkleri çok güzel, manzara fotoğraflarınızla da içim açıldı. Elinize sağlık, bol ürünlü ve bol çiçekli bir sezon dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenizi geç keşfettim, başından sonuna gezdim, paylaşımlarınızı günlük tadında okudum, güzel fotoğraflarınızı seyrettim, çok keyif aldım. Sebzeler, Çiçekler, Ağaçlar, Hayvanlar... tüm fotoğraflar birbirinden güzel. Ellerinize sağlık. (eşiniz ve annenizin de) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nardane, Teşekkür ederim, ama tam zamanlı ilgilenemiyorum, ev işleri, tamirat sonrası toparlanmalar, salyangoz ve aşırı toz sorunları vb vs. Bir de daha tam yerleşemedik, zamanla daha iyi olacaktır, çektiğim resimler hep güzel görünen bölgeler, toparlanmak isteyen çok yer var daha. Sevgiyle kalın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
|
Sayın limon, Fotoğraf çekmeye hevesim, ağaçlar net sayesinde arttı, daha kaliteli ve hoşa gidecek resimler çekmek için çaba harcıyorum ve çok da zevk alıyorum. Umarım önümüzdeki kış bir kursa gidebilirim. Resimleri beğenmenize sevindim. Biz de ailecek bir bitki, bahçe merakı vardır, çok bilerek yapmasak da, öğrenmeye çalışıyoruz. Eşim genellikle mandalinlikle uğraşmayı seviyor ben evin bahçesiyle. Annem de elinden geldiğince ufak tefek yardımcı oluyor. Ya da gönlünü eğlendiriyor diyelim, buna da şükür. Sizler gibi ustaların yanında benim sözüm bile geçmez ama karınca kararınca uğraşıyorum. Benim pırasalar, tadilata kurban gitti, işçilerin malzemelerinden yanlarına ulaşamadım bile, garipler kendi kendilerine, otların, salyangozların arasında iyi büyüdüler gene. Teşekkür ederim yüreklendirici sözleriniz için, size de kolay gelsin. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
|
Burada en büyük sorun salyangozlar, her sabah erkenden salyangoz avına çıkıyorum, pek bahçede görünmüyorlar desem de gene var tabii. Kaldırım tarafındaki toprak bölgeyi temiz tutmam lazım, asıl orada çoğalıyorlar, bir kısım yeri temizledim ama daha çok yer var ve temizlenen yere dönüp baktığımda gene çıkıyorlar. Elm sokağı kabusu gibi. Neyse bugün nihayet salyangoz ilacı alındı, ama gene de otları yok etmek gerek. Bugün karşımızdaki zeytinlik bölgede diktiğimiz çamları sulamak istedim, aman Tanrım bir çamın üstünden 2 avuç salyangoz çıktı. Leylağı temizlemeye otların arasına giremedim cangıl gibi olmuş. Yakında tarlayı süreceklermiş artık ilacı o zaman atarım. Yani bahçedeki bitkilerle uğraşmaya sıra gelemiyor, çok rahat bir emeklilik geçiriyorum, sıkılmaya vakit yok. Aslında dinlenmeye de ![]() Şimdi sebze bahçesinin otlarını yoluyorum, ellerim alışkın olmadıkları için şişiyorlar. ![]() Çiçek açmıyor, meyvesi yok diye onca söylendiğim ağacım şahane can erikleri verdi, kendisinden özür dilendi. ![]() İki dalına da mürdüm aşısı yapılmıştı, aşı tuttu galiba da yapraklar kıvrık çıkıyor gibi. Mürdüm ağacına da aşı yapılmıştı, ustaların azizliğine kurban gitti ![]() ![]() Adaçayı diye aldım, yaprakları kocaman oldu, bunun çayı içilir mi acaba? ![]() Bahçenin kuzey tarafı, pek güneş almıyor diye bu yer örtücüleri tercih etmiştim, güzel olacaklar gibi. ![]() BU limonun, umarım çiçeği kadar meyvesi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Erik ağzımı sulandırdı ![]() Aşılı ağaçta ki yaprakların arkasıına bakarsınız böceklendiğini göreceksiniz büyük ihtimalle, bir de osmanlı çimi koyu yeşil yapraklı oluyor sizin diktikleriniz mavi çim diye satılıyor. Ama ben ikisinin renginide çok beğenirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
|
Buyurun beraber yiyelim sevgili Nurcan, Eşim dün böcek ilacı aldı, bahçe ilaçlanacak. Hem yol inşaatı, hem de evdeki tamiratlar çok tozda kaldık, bahçe de nasibini aldı diye düşünüyorum. Şimdi de mıntıka temizliği ve hasar tesbiti yapıyoruz, çok çalışmamız lazım çoook. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|