![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili berrinb, Güller şahane evet de inşallah öyle kalırlar. Su getirmek için yapılan çalışmalar+bizim evin tadilatı derken çok tozda kaldık, bence biraz da o gülleri rahatsız etti, üstüne ben tozu temizlemek için bol bol yıkayınca olanlar oldu. İlaçlar sıktık, yapraklar, dallar kestik, bugün de çok yağmur yağdı. Bakalım ne olacak. Bu arada kirazlar da kızarmaya başlamış, benim bahçede yok ama komşularda gördüm şükür. Şeftaliler ceviz kadar olmuş. Benim mürdüm de fındık kadar meyveli. Kapının önüne komşulardan özenip diktiğim limonlarda meyve var, inşallah dökmez meyveyi. Bir yağmur bir güneş, bitkiler coşuyor ve ben hiç bir şeye yetişemiyorum. Otları yoluyorum, arkamı dönüyorum gene aynı yerdeler. İklim onlara da iyi geliyor tabii.. Sevgiyle kalın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gulbirsen, Evet, herkesin hayalinde emekli olayım, dinleneyim gibi düşünceler vardır ama kesinlikle söylüyorum, ben çalışırken bile böyle yorulmuyordum! Bu nedir anlamadım, ot yoluyorum, dönüp arkama bakıyorum gene çıkmışlar, Fredi'nin kabusu mübarek. Palmiyelerin tohumları, yetiştireyim desen tutmaz, milyonlarca fışkırdı mübarek, kökleri de inanılmaz uzun. Bir yağmur, bir güneş, bitkilerin en sevdiği şey. Bugün 2-3 kez seller götürdü gene, 1 damacana+ kova su topladım, başka kabım yoktu, üzüldüm, boşa gitti onca su. Şimdi de hiç bir şey olmamış gibi güneş parlıyor. Bahçenin ön kısmı gene değişti, bir ara yüklerim, bahçenin keyfini Ponçik çıkarıyor desem doğru söylemiş olurum. Biz kan ter içinde çalışırken, çimlerde rahat rahat uzanıyor. Her şeyin fazlası zarar, salyangozlar öldür öldür bitmiyorlar, her yağmurdan sonra her yerden fışkırıyorlar. Çıtır çıtır yiyorlar bitkilerimi, sevmiyorum onları ![]() Ankara'da olsak, ne güzel rahattık, burada bu gün oturacağım diyorum ne mümkün. İki yağmur arası dolu iş var ![]() Kış gelse de dinlensek dersem komik olacak ![]() Siz de haziranda başlarsınız, az kaldı. Yormayın ama kendinizi, yapacak çok iş var, yavaş yavaş ![]() Sevgiyle kalın, kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mandalinci, sayfanıza daha önce yazmamış olduğumu üzülerek fark ettim. Baştan beri hep takipteyim oysa. Bu güne nasipmiş diyelim, İzmir'deki yeni yaşamınızda, sağlıklı huzurlu günler diliyorum. Sayfanız, bahçeniz hayırlı uğurlu olsun. Bizim bir gül de, aynen bu beyaz gül gibi benek benek olmuş. Ben ardı arkası kesilmeyen yağmurlara buldum kabahati. Yaseminler bizde tomurcukta, havalar ısınmadığı ve güneş pek görünmediği için bitkiler ağırdan gidiyor. Kış çabuk gelmesin ne olur. Daha yaz görmedik. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Adil, İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Acı şeyler hep üst üste geldi, galiba ondan dertlendim biraz, bu da geçer ama sızısı kalıyor maalesef. Ben fideleri dikmekte biraz geç kaldım, domates deşti (sulamıyorum), sayın mrduran'dan tohumunu almıştım. Biberler de yeni yeni oluyorlar. Tam ürün vermeye başladılar ben gene yazlığa geçeceğim, ama iyi tarafı İzmir-Bodrum arası, Ankara'ya göre çok kısa, eşim, mandalinlik için sık sık gelmek durumunda. Dolayısıyla, gelirken toplar getirir, biz de bu sene ürünlerimizi daha çok tüketiriz diye düşünüyorum. Siz verim konusunda sıkıntınız var derken neyi kastettiniz, anlayamadım. Kendime göre 1 çuval gübreyi, çapa makinesi ile toprağa karıştırınca oldu bu iş demiştim. Biber fidelerini burada yerel pazardan almıştım. Buradaki resim kırmızı etli bibere ait, diğerlerini de yükleyeyim, siz bir bakın, gene konuşuruz üzerinde. İlk defa ürün alınca sevindirik oldum, bazı şeyleri farkedemiyorum galiba. Size iyi çalışmalar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nasıl geçti toplantı.. Bugün İzmir'deyim. ![]() Dün temizlik yapıldı. Hafta içi evden gidecekleri hazırlayıp taşınacağım. Bir ara niyetlendim. Sonra çiçekleri bu hafta yapacakları yolculuğa hazırlamaya başladım. Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın mrduran, Domateslerin daha büyükleri de varmış ama ben yiyemedim ![]() Başında sürekli durabilseydim, salçaların hiç olmazsa bir kavanozu onlardan çıkardı diye düşünüyorum. Sebze diktiğimiz yere sürekli keçi gübresi takviyesi yapıyoruz. Şimdi o bölge biraz daha büyütüldü yaklaşık 15 m2 oldu, üstüne sera bile yaptık, resimleri sonra yükleyeceğim. Bakalım kışın neler olacak ![]() Saygılar bizden size ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Serayı yaptık, fideleri diktik, tohumları serptik. Yaprakları yiyen salyangozları topladık, sarımsaklı, arap sabunlu, acı biberli karışımı sıktık. Eee ama büyümüyor bunlar. ![]() İçerideki soğanlar-sarımsaklar böyle, ![]() dışarıdakiler böyle.. Gerçi dışarıdakiler önceden dikilmişti. ![]() Kuzu ıspanak, aralarına bakla da diktim nazlı nazlı çıktı. ![]() Delik-deşik yaprakları kesince pancarın büyümesi yavaşladı tabii. Bana sürpriz, geçen seneden toprağa düşen domateslerin çekirdeklerinden tekrar domates çıktı. ![]() Roka-maydonoz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Marullar, ilk parti hemen boy uzatıp, neredeyse çiçeğe dönecekti, tepelerini kırdım ama bir parti daha diktim. Mor marullar da eridi bu arada. ![]() Marul-bakla-fındık turp. Baklalar dik duramıyorlar. ![]() Saksıya, kestane, ceviz dikmiştim, sadece bu bitki çıktı, yabani mi acaba? ![]() Brokoliler sanki iyi gibi. ![]() Dışarıdaki limonda tomurcuk var. Bu defa meyveye durur mu acaba? Geçen yaz, kabuklu bit ve galeri böceği? saldırısından öylesine bıktım ki hastalıklı tüm yaprakları kesip, böcek ilacıyla adeta yıkadım limonu. Kendine geldi derken tekrar tekrar saldırıyorlar. En son, sarımsaklı karışımla yıkadım. Yıkadım derken, bolca fıs fısladım. Serada sulama işini de merak ediyorum. Toprak iyice kuruyunca mı sulamak doğru, yoksa devamlı ıslak mı olması lazım? ![]() Bu sabah sisliydi. Şimdi güneşli ve rüzgarlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın ![]() ![]() İlk mandalinalarımızdan bir torba toplayabildik nihayet. Bu sene mahsul çok bereketli, bu sevindirici tabii ama, bizim bahçeye talip yok. Sonunda hepsini ben toplamak zorunda kalmam umarım. Yağmurdan sonra bahçeden kareler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=mandalinci;1052254]Günaydın ![]() Sonunda hepsini ben toplamak zorunda kalmam umarım. Biz çözümü dalında bırakmakda bulduk.Her ne kadar yazık günah densede topluyaçak işçi bulamadığın gibi ihtiyaçı olan komşulara da diyorsun.Yardım edinde sizin olsun diye Yine kimse gelmeyince ya elma ağaçını sallayıp altına dökülmesini sağlıyorsun veya dalda öyleçe bırakıyorsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
[QUOTE=hk50;1055259] Alıntı:
bizim haberimiz olsaydı koşarak gelirdik ama....seneye davetinize icabet ederiz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Mandalinçi
Her şey cok güzel takıp ediyorum Başarılar iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2012
|
Bahçeniz mahsülleriniz çok güzel. İzmir in mandalinasının tadı çok güzel olur. Buralara gelen akdeniz bölgesinin mahsülleri,tadı asla İzmir in kinin yerini tutmuyor. Annemler de Aliağada ki bahçede 4 ağacın ürünlerini gazete kağıdına sarıp serin yere koyarak 3 ay bozulmadan saklayabiliyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Serada son durum, salyangozlardan kalanlar ![]() ![]() Brokoliler, evde çorbasına rağbet var ![]() ![]() Domatesler geçen seneden toprağa düşen tohumlardan oldular, çiçeğe durdular. ![]() Enginar 3-4 kök dikmiştim, bir tanesi yapraklandı. ![]() Baklalar çiçek açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sağ olun sayın Hepgül, Ben de bira koyuyorum, elle topluyorum. Kabuklu, kabuksuz, her ebatta var, hele kabuksuzlar, iğreniyorum. O kadar çoklar ve öyle bir yiyorlar ki, bu durumda kıyılan ben oluyorum. Gerek serada gerekse etrafta, artık bulunca direk yok etmek zorundayım. Bahçe duvarının dış tarafındaki otları da yoluyorum, altlarına saklanıp, koloniler kurmuşlar. Buralarda bahar, salyangoz taarruzu gibi bir şey. karıncaları da unutmayalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Sevgili dilek aydemir aynen sizin duyduğunuz gibi yaptım. Farklı farklı yerlere koydum. Onlar gelmedi ama hani hamamböceği gibi siyah ama daha şişmanlar olurya onlar gelmişlerdi. aaaa bir baktım üç beş tane girmişler kabın içine baygın baygın duruyorlar. Garibanlar kafayı bulmuşlar.... Naraları eksikti : ))) Eh sonrada pes ettim tüm dağıttığım kapları topladım geri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Sevgili mandalinci çok hoşsunuz. Pek beğendim salyangoz taaruzunu : ))) Ben tüm böcek türlerine ambargo koydum : ) Bahçe içinde geziyorlar. Etkisi sadece böceklereymiş.Onlar derilerinden solunum sağlıyorlarmış.Ciğer solunumu yapan(kedi, köpek, kuş) canlılara zararı olmayan bir ilaç önermişler eşime evin içini onunla ilaçlıyoruz. Küçük çocuk var evde tam farkında değil. Alıyor eline solucanı "ben annesigile götüreyim " diye arka bahçeye götürüyor : ) böceklerden korksun istemiyorum. Tedirgin etmek istemiyorum. Eve girmiş böcekleri görünce "bak oğlum bahçede giderken yolunu şaşırmış kaybolmuş ben onu geri bırakayım deyip alıyorum" Ehhh bu böceklerin zararlısıda var. Evimize gelmesinlerde bahçede rahat rahat dolaşsınlar. Düzenleyen hepgül : 27-02-2013 saat 15:13 Neden: Kelime düzeltme. Cümle ekleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2013
|
Sayın Mandalinci S.S.Seferihisar Tarımsal Kalkınma kooperatifi ile bir ilişkiniz var mı? Hem sizin, hem de Hepgül'ün yaşadıklarına üzüldüm. Biz bu işler için yanı bitki koruma ve bitki besleme için organik asitlerden yapılan ürünler var. Bu ürünleri gönül rahatlığı ile kullanabilir, aileniz ve kendiniz bu ürünlerle yetişen meyve ve sebzeleri gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Saygılarımla, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|