![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Annemin teyzesinden beyaz işler. Tesadüfen ebatları pencereme uydu. Tadilata gerek kalmadı. Pencereden görülen küçük kısım sebze diktiğim bölüm. Üstünü kapatarak sera yapmayı düşünüyoruz. Şu anda marul,brokoli, pırasa ekili. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın mandalinci şimdi beni canevimden vurdunuz harika eşyalar ve son derece güzel korunmuş, ellerinize düşüncelerinize sağlık umuyorum devamı gelecek |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Yücel Bey, Teyzemin ellerinden öperim, zaman ne kadar çabuk geçiyor ve biz bunu farkedene kadar iş işten geçiyor. Oysa yapacak ne kadar çok şey var ve zaman ne kadar az. Ben de hüzünlendim şimdi. Allah elden ayaktan düşürmeden, sağlıklı bir yaşlılık nasip etsin. Sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Güzel bahçelerinizde gönlünüzce keyifli bir yaşam sürmenizi dilerim. İzmir size iyi gelir inşallah. Bir kaç kez dolaştım bahçelerinizde, Konteyner sazla kaplanınca keyifli olacak. Mandalina nefis, mürdüm eriğine bayıldım. Ayva reçeli az şekerli tam benim sevdiğim gibi. Tekerlek ne hoş olmuş. Geçirdiğiniz talihsiz kaza için geçmiş olsun diliyorum. Umarım şimdi bir şey kalmamıştır. Fotoğraflarınız çok hoş. Evinizde hüzünlendim, çoook yıllar önce hayatımın baharında kaybettiğim sevdiklerimi gördüm orada. Doğduğum evde İşlemeli perdeler, kaneviçe örtülerin serildiği ahşap sedirli odamızda, dikiş makinasında çalışırken annemi , radyonun başında ajansı dinlerken babamı anımsadım. Hüzün gölüne dalıp dağıldım bir şey yazamadan çıktım. ![]() Üniversiteye başladığım yıl içinde kaybettim en sevdiklerimi, kendimi doğaya vakfedişim belki de ondandır. Allah anneciğinize uzun ömür versin sevgilerimi iletin lütfen. Yıllar sonra festivale davetli olarak gittim doğduğum yere ve anılarımdaki fotoğrafları renklere bulayıp memleketim resim sergisi açtım. Bu sırada da doğduğum evi aradım ve buldum. Çok hoş bir duygu, umarım sizde bulabilirsiniz. Dünyada kadına en büyük hakları veren büyük önderi saygıyla anıyorum sevgili öğretmenim. O olmasaydı biz kadınların hali nice olurdu. Üşüyerek dolaştığınız onlarca köylerde minicik yüreklere sevgi tohumları ektiğinize inanıyorum. Artık ısınma zamanı... ![]() Emekleriniz hiç ummadığınız yerde karşınıza çıkacak ve sizi çok mutlu edecek inanın buna. Rahmetli annemizin öğrencileri 50 yıl sonra bile arayıp ziyaretine gelmişlerdi. Ne kadar mutlu olmuştu, nasıl gururlanmıştım. İnsan...Lütfen kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin, sözlere takılmayın, dilerim en güzel çiçek kızınız, eşiniz ve bahçelerinizle ömür boyu mutlu olun . Sevgilerimle. Düzenleyen Doğayla Barış : 02-02-2012 saat 08:37 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Sayın mandalin'ci: Kar İzmir'e yakışmış.Beyaz yeşile ne güzel uymuş.Ağaçlara un serpmiş gibi: |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bayıldım, bittim ben bu antika eşyalara. Yadigarlar nasıl da duygulandırdı beni. Küçükte olsa, evinizin bir köşesinde yeniden yaşam bulmaları ne güzel. Delik işi perdelere oldum bittim hayranımdır. İleride çatı katında böyle bir oda hayalimi çoşturdunuz yine. O singer makinadan bende de var. Kızım bebekken onunla dikiş dikmişliğim de vardır Hala çalışıyor, ne varsa eskilerde var.Sayfanızda sık sık görmek isterim bu kareleri. Sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili selis, En son geçen sene Ankara'da dizlerime kadar yağan karla yeteri kadar boğuştum, bıkmışım herhalde, elime bile almadım. Şimdi siz söyleyince farkettim. Kar yağmasının verdiği dehşeti, eriyince atlattım. Ankara'dan buraya sıcak diye gelip, kar yağınca sabah yüzümüzün halini görmeniz gerekirdi. Sonra da güldük tabii. Ankara'dan bir akrabamız arayıp, sizin kar lastikleri duruyor değil mi diye sorması da çok hoş oldu. Onlar kar yağınca kalkmaz, buza çeker diye düşünüyorlar. Ama 2 saat sonra eridi gitti. İzmir'lilere güzel sürpriz oldu doğrusu. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Aşı makası bende almayı düşünüyorum ama başarılı olurmuyum diye tereddütteyim. Resimler çok güzel aşı çok net görünüyor umarım yapılan aşıar fire vermeden tutar. Yapanın eline sağlık.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili mandalinci, size bahar mı geldi. Aşılar başlamış, ısırganlar diz boyu olmuş. Süt kuzular nasılda sevimliler. Köpeğin yanında oturan kediciğe bayıldım. Bizim paşa olsaydı, zavallı kediciğe uçmuştu çoktannnnn. Marullar, turplar yemelik olmuş. Biz kar altından cıkamadık ki yeşillik görelim. Bolca foto. ekleyin ki, gözümüz bayram etsin. Sevgilerimle, kolay gele. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. hk50, Ne desem bilmem ki, geçen kış burada yoktuk, bu sene de sürülecek, kaz ayağı çekilecek, bakacağız bir çaresine. Geçen sene sel gelmişti ve bir çok ağacımızı kaybetmiştik otlar bahçeyi sarmıştı,karaballık olmuştu sürdürüp, ilaçlamakta geç kaldığımız için verim az olmuştu. Önümüzde ki hafta, hava güzelleşince (umuyorum) tüm bu işler yapılacak inşallah. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili cemo, Bahar geldi geldi de ızdırap çekiyoruz, bir gün hava çok güzel, ertesi gün kar soğuğu. Evde yer bulamayıp,terasa koyduğum kurutma makinası, ortaya kadar hareket etmiş, gerçi altında tekerlekli düzenek vardı ama, ben zor ittirebiliyordum. Kovalar, çamaşır kurutmalığı yuvarlanıp duruyor ve dışarı çıkamıyorum, o derece soğuk. Boru patlağı resimlerini de görmüşsünüzdür, yollar hala düzeltilemedi, dün yollarda içme suyu çalışmaları çerçevesinde, parke taşları yerleştirilecekti, tam yaşasın kurtulduk, bitiyor derken nasıl bir sağanak yağmur, işçiler her şeyi bırakıp kaçtılar, üstelik, makinalarını vb çalınır diye bizim bahçeye bıraktılar. Ben Ankara'dan kazı vb den kaçıp geldim, bu işlerin göbeğine düştüm, nasıl oldu bu iş anlamadım. Ay çok ağladım ama burası kesinlikle çok sıcak değil inanın. Sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hemen usta geldi kazı başladı, bir darbe papatyaya, bir tane clematise, yetmedi yasemine. Artık bu tip sorunlara öyle alıştım ki ağlayamadım bile.Bize de doğalgaz bağlanacak, bakalım o zaman ne hasarlarla karşılacağım belli değil. Durumunu anlıyorum, kolay değil. Alt yapı tamamlanmayınca bir düzene giremeyeceğiz. Sabır sabır sabır. Herşey gönlünce olsun. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2010
|
Haklısınız, tedbirli olmakta fayda var. Bizim de bahçede çok çeşitli ot var ve bazıları ye beni diyecek kadar güzel. Ama tam olarak, ne, nedir? henüz bilemediğimden ben de korkuyorum. Geçen perşembe, kişnişlerin arasından yabani otları temizlerken, kötü bir koku gelmeye başladı. Gerçi kişnişin kötü koktuğunu okumuştum. Bize lazım kısmı baharat olan tohumu... Derken, mola verdik; çay keyfi yapıyoruz. Eşim süpriz yapmış; çantaya haşlanmış patatesleri de yanımıza almış. Bir tane yiyeyim dedim, aman nasıl acı..! "Bu patates acı ya" diyorum. "Senin ağzının tadı bozulmuş" diyor. Bir daha yiyiyorum. Eşim "aa sen ot yolmuştun otlardan acı olan vardı demek" deyince korktum. Bereket bir şey olmadı. Ama halâ kişnişmiydi başka birşey mi bilmiyorum. Bir ara otları bilen biri ile bahçede bir nevi kurs alayım diyorum. Gelinciği bile tanımakta zorlandım. Sanırım çok pratik gerekecek. Düzenleyen Uzaylı : 28-02-2012 saat 19:37 Neden: imla hataları |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğru gerçekten, İzmir'de bir toplantı yapalım, güzel günler gelsin de tadını çıkaralım güneşin. Ustaların, kurumların keyfine kalınca böyle oluyor işte, umarım zamanlama istediğiniz gibi olur,yaz gelecek inşallah, çiçekleriniz öveceğiz bol bol. Geçecek bu günler, az kaldı güzelliklere, iyi geceler ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
ben kafesi bakır yaldızla boyadım içerisine ucuz bir ligustrum bonzai koydum ve bir ağaç dalına astım ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Adil, Bizi aşı makasını da zannedersem 30 TL ye aldık, kullanmak kısmet olamadı, soğuktan bir türlü denemeye fırsat bulamadım, o komşunun eli alışık yaptı çabucak. Fidanlar ince ise makas başarılı oluyormuş bir de anaç ve aşı kalemi aynı ebatta olmalıymış, tabii siz araştırmışsınızdır veya daha evvelden tecrübeniz vardır, ben bildiğimi aktarayım dedim. Üşüyorum, rutubet ve rüzgar bu aralar bahçeye fırsat vermiyor dün tipi gibi kar bile yağdı, soğuğu kaldı yadigar. Neyse hafta başına ısınıyoruz galiba. Her bölge farkediyor, aşı, ekim-dikim işlerinde, size de kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili fatma hanım, Sizin öneriniz de çok cazip, teşekkür ederim. Ben de ortaya bir kafes attım, fikirleri topluyorum, bakalım ne çıkacak. Beyaz kafes, kırmızı çiçek belki... Elektrikli kaloriferi artık çalıştırmıyoruz, klima ve oda oda ısıtma daha ekonomik olacak galiba şimdilik bu deneniyor. Ama seneye mantolama şart gibi görünüyor. Döküm bir odun sobası düşünüyorum ama evin bizden önceki sakinleri sağ olsunlar bazı bacaları iptal etmişler, bakalım soba işini nasıl çözeceğiz. Sadece şömine bacası var, canım da şömineyi iptal etmek istemiyor. Düzenleyen mandalinci : 01-03-2012 saat 21:31 Neden: bilgi ekleme |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Yücel bey, Yaldız ve bol renkli bir çiçek mi olsa?. Ama önce pas sökücü ve boya işi olmalı. Ben geçen sene ahşap boyamaya gitmiştim, eskitme de güzel olabilir ama incecik teller çok yorucu olur ve nasıl görünür bilmiyorum. Daha tam eşyalarımı yerleştiremedim, boyalar malzemeler kutularda, çalışma odası düzenlenemediği için hemen bir şeyler yapamıyorum, ancak havalar ısınınca el atabileceğim bu konuya. Öneri için teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nurcan hanım, İnanın yalnız değildik, eşimin sınıf arkadaşları bizden evvel İzmir'e taşınmışlar, tesadüfen marketin önünde karşılaşmışlar senelerdir görüşmüyorduk çok hoş bir sürpriz oldu bize ve 1-2 seferdir yakınlarda bir yerlere gidiyoruz. Hep aklımdaydınız, pazarda gezerken de Nurcan hanım acaba burada mıdır diye de düşündüm. Sizin için özel geleceğim, o bahçeyi ve sizi görmeden olmaz. Kırılmayın ne olur sevgilerimle ![]() Düzenleyen mandalinci : 02-03-2012 saat 19:12 Neden: harf hatası |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostlar, Yıldızlara binlerce teşekkürler ama bana gelene kadar ne bahçeler var. Ben şimdi bu istimle nasıl çalışırım kim bilir. Kışın soğuğu, inşaat işleri, bahçeye çıkar çıkmaz içeri kaçıyorum, hatta bugün hava güzel hemen başlamalıyım. Sokak kapımızın bahçeye açıldığı yön kuzey ve nasıl bir soğuk, rüzgar anlatamam. Yazın çok güzel oluyor ama kışın rüzgar koridoru gibi. O tarafa astığım süsleri, malzemeleri komşunun bahçesinden topluyoruz. Sayın mrduran, haklısınız bahçede 4 mevsim var, dikkatli olunmazsa hasta olmamak işten değil. Etrafta apartmanlar olmadığı ve önümüz açıklık olduğu için, yazın şanslı, kışın dertli olunuyor galiba. Ama tercihimden memnunum, iyi ki geldim İzmir'e. İzmirliler de çok içten insanlar, ağaçlar net. deki dostlar da, bu kış hiç yanlızlık çekmedim sayenizde, sağ olun hepiniz iyi ki varsınız. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Hülya hanım, Bilgi için teşekkür ederim. Aşağıda resmini eklediğim bitkileri bu gün hava çok güzel olduğu için mıntıka temizliği yaparken topladım. 2 tanesine Ebegümeci ve turp otu teşhisi koydum, doğru mudur acaba? Son bitki kuzukulağı olabilir mi? Yoksa hepsi yanlış teşhis mi? İyi akşamlar ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1.resimdeki otu tanıyamadım resimden. 2. ve 3. resimdeki bitkiler, berrib hanımın dediği gibi haşlayarak yediğimiz bir ot. son resimdeki yabani bir ot gördüğüm kadarıyla. Deniz ne kadar durgun ve güzel, bu da baharın geldiğinin habercisi ![]() bizlerin bahçe çalışmalarına hız verip,mutlu yorgunluklar yaşadığımız güzel günler demek. Kolay gelsin.Yaza hazırlık başlamış bahçe ve çevre temizliğiyle. Selamlar. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Sayın Hülya hanım; Bir Girit' li var iken, meydanı boş sanıp konuşmuşuz, af oluna lütfen. Bir arkadaşımın rahmetli annesi beni sık sık yemeğe alırdı ve de Girit' li idi. Uzman geldi ben kaçtım efendim )).Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhaba efendim, Saydım beş kişiler. Hanimiş bana diyen bile kalmamış ki ben de diyebileyim )).Eşinize ve cümle ailenize sağlık dileklerim ve saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
295 numaralı mesajda yer alan son iki fotoğraf, bu bölgede çok sık gördüğüm çiriş otu' na çok benziyor ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|