![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün hava kapalıydı, yağmur gelmeden saksılarımdaki toprak değişim işini yapmak istedim. Saksılarda kış başında kullandığım toprak taş gibi olmuş, torf ve gübre katmadan direk kullandım, sonuç kötü oldu tabi. Milli toprak diye satmışlardı, büyük bir kaba o toprağı+torf+gübre koyup iyice karıştırdım ve saksılarda kullandım. Umarım bu sefer başarırım Hatta, Sevgili Hülya hanımdan aldığım çileklerden sadece 1 tanesi inatçı çıktı da dayanabildi. Sağ olsun 3 tane daha çilek aldım kendisinden ve derhal diktim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Hatta, Sevgili Hülya hanımdan aldığım çileklerden sadece 1 tanesi inatçı çıktı da dayanabildi. Sağ olsun 3 tane daha çilek aldım kendisinden ve derhal diktim.[/QUOTE] Sevgili mandalinci, O çilek fidelerini, Güler hanım İzmir toplantısına geldiğinde dağıttığı ,osmanlı çileği fidanlarının yavruları.Şimdi sizin de bahçenizde büyüyecekler. Bol çilek vermelerini diliyorum ![]() Selamlar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Üstünde bu kadar az yaprak varken, altı nasıl bu kadar kök sarar anlamadım. ![]() Kestane alıp torbada unutunca, bir tanesi filizlenmiş, doğru saksıya gitti. Bakalım büyütebilecek miyim? ![]() Hediye gelen begonyanın da toprağı değişecekti, tabii sadece torfa dikilmiş, biraz daha beklersem ölecekti. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
[QUOTE=mandalinci;923849]Üstünde bu kadar az yaprak varken, altı nasıl bu kadar kök sarar anlamadım. Eklenti 273420 Kurdela çiçeği saksı da ise her yıl saksısından çıkarıp kontrol etmek gerekiyor.Yumrular çok hızlıı çoğalıyor ,saksı içinde toprak kalmıyor neredeyse. İsterseniz bahçe de gölge -az rüzgarlı bir bölüme dikebilisiniz ,adeta devleşiyor .Sağın da solunda farklı renkte yapraklı bitkilerle güzel duruyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Kışın, kötü toprakta çillendiremedim dedim ama afrika menekşesi kök vermiş, minik saksılara geçirdim, toprak gevşek, bu sefer ümitliyim, yavruları bekleyeceğim artık. ![]() Mum çiçeğinin yeni açan yaprak filizlerine dokunmamaya çalıştım, inşallah zedelenip küsmez, çok nazlı oluyor, sonra uzun süre beklemek lazım yeni fiiz için. Kış başında deneme amaçlı gül tohumları ekmiştim, çıkmayınca, ümidi kesip unutmuştum. kapaklı plastik kapların içindeydi, köpeğimizin kulubesine koymuştum. Belki de soğuklardan böylece korundu. ![]() Not: bizim kontes kulubeyi değil evi tercih ediyor. Düzenleyen mandalinci : 12-03-2012 saat 00:30 Neden: bilgi eklendi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın mandalinci, Çilekler için ufak bir bilgi. Çilekler gübreyi çok sevmezler ve toprağına biraz kum karıştırın farkı göreceksiniz. 312 mesajınızın ilk resim kurdale bitkis sanırım. Okadar kök yapması normal nede olsa rizomlu bir bitki Saygılar |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
mandalinci ilkbahar sevinci içimizde artık.Havalar ısınmaya bahçe ve çiçek işlerimiz artmaya başladı.Ellerimiz sıcak toprakla,tohumla ,fideyle birleşti artık.Mutlu uğraşlarımıza nihayet kavuştuk.Hepimize kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Ebruli lalelerin yaprağı da ebruli ilginç. ![]() Galatasaraylı laleler, bilerek dikmemiştim denk gelmiş. ![]() Bodrum papatyası, yapraklar değişik. ![]() Sabah erkenden salyangoz avı, resim çektikten sonra bir bu kadar daha topladım. ![]() Düzenleyen mandalinci : 09-04-2012 saat 10:31 Neden: noktalama işareti |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Alıntı:
Milas çevresinde 1.ve 2. resimdeki bitkierin adı pamukluk, 3.resimdekinin ise azgandır. Pamukluk bitkisi ayakkabı sanayinde kullanılırmış. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim bilgi için. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
2 Yine Laden (Cistus creticus ) ama türünü bilmiyorum 3 katırtırnağına benziyor |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Alıntı:
.:: PAMUKUK OTU HAKKINDA GENEL BLGLER ::. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Dün İzmir'e yağan yağmur müthişti, hele evimizin de tadilatta olduğu düşünülürse.. Bugün ise hava pırıl pırıl sanki dün o kadar korkmadık. Gerçi yurdun bir çok bölgesi fırtınalı ve yağışlıydı. ![]() Fare kulakları yayılmaya başladı ve çiçekleniyorlar. ![]() Güllerim çoştular. Tamirat dolayısıyla çatıdan aşağıya indirdik, iyi de oldu hep gözümün önündeler. ![]() Papatyalarımdan bir çeşit. ![]() Dışarı diktiğim leylaklar. Bir türlü fırsat bulup, o bölgeyi ottan arındıramadık. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Evdeki tadilat devam ediyor, bitmek üzere ama epey sürdü. Bahar da tüm hızıyla geldi, çiçekler, ağaçlar coştu, o yağmurlar iyi geldi . ![]() Kırmızı güller aslında ön tarafta verandanın çatısına bağlıydı. Tamirat dolayısıyla aşağıya indirildi. Ben de tüm güzelliğini görebildim. Acaba bu şekli biraz ayarlayarak korusam mı diye de düşünmeye başladım. ![]() Ponçik de poz verdi güllerin arasında. Beyaz güllerin üzeri tomurcuk dolu, giriş kapısının üzerinde, düzenlemeler için işçilerin gitmesini bekliyorum. ![]() Bu güllerin rengi de çok hoş. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili mandalinci,nasılsınız. Maşallah bahar bereketiyle gelmiş. Güller harika görünüyorlar. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Camdaki örümcek, uzun uzun poz verdi ama ışık karşıdan geliyordu ancak bu kadar çıkabildi. ![]() ![]() Berrin hanım, sizin istediğiniz akçaağaç bu herhalde. Bahçenin dışına diktim, sabah güneşi alıyor, toprakta özel bir şey yok, dikerken 1 avuç gübre attık o kadar. ![]() Ayaş'tan getirdiğim asma da yerini sevdi gibi. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhaba sevgili mandalinci. Bahçenizi gezdim dolaştım, ponçikle tanışıp, çiçeklerinizi kokladım. Çok büyük bir keyifti, elinize emeğinize sağlık. Tadilat yapıyormuşsunuz Allah kolaylık versin, afiyet içinde çıkarın inşallah bahçenizin keyfini. Ankara'dan selamlar.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili sudenurnur, Bitmek üzere çok emek çekildi, ama Allahtan ustalarımız iyiydi, bizi hiç üzmediler. Temizlik bitsin, zedelenen, bozulan yerleri toparlamaya çalışacağız. İnşallah keyif ondan sonra ![]() Sevgiyle kalın. Düzenleyen mandalinci : 27-04-2012 saat 18:59 Neden: harf hatası |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ankara'da düzenli ilaçlanan ve çok bakımlı bir sitede oturuyorduk ve bit sorunu her bahçede vardı. Daha fazla gül yetiştirmek istememe rağmen yapamadım, çünkü benim bahçede de vardı ve baş edemiyordum. Burada her bahçeden güller fışkırıyor desem yeri, şu anda bulunduğum site gül cenneti, gözüm doymadı güllere, sürekli başka bahçelerin güllerini resimliyorum. Vee burada bit yok, enteresan değil mi? Ama benim bir sorunum var, manolyalarımda bir şeyler oluyor. Küçük manolyanın yapraklarını ara ara kestim yenilendi sorun kalmadı gibi, büyük olanda yeni çıkan yapraklar kıvrılıyor, ve hastalık devam ediyor. Siz benim derdime çare olabilir misiniz. Burada resim var. http://www.agaclar.net/forum/940567-post327.htm Şimdiden çok teşekkür ederim. Umarım siz de bit sorunundan çabucak kurtulursunuz. |
|
|
|
|
![]() |
|
|