agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni16644Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-10-2016, 18:44   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2016, 22:49   #2
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,817
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?
Sn. TCM;

Sn. hk50'nin anlatımına ek olarak bizim burada da yapılan bir işlem. Eskiden pırasalar toprağa gömülürdü. Gömü prasa olarak satılırdı. Şimdi ise çok fazla zaiyat vermemesi için naylonlar içerisinde gömü pırasa gibi yapıyorlarmış. Sık bir şekilde dikilerek kökün ölmemesini ancak fazla sık olması nedeni ile gövdenin beyazlanarak gevrekleşmesi sağlanıyor. Bir tür pırasayı saklama yöntemi. Ancak bir kısım yaprak ve gövde kışın bozulmakta. O kısımlar atılarak geriye kalan kısımlar yenilmekte. Bu yıl arkadaş kendi yetiştirdiği pırasaları sökerek gömü pırasa yaptı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2016, 15:33   #3
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?
Sn TCM.
Pırasalar söküldükten sonra gömülecekleri yer 70-90 cm derinliğinde 50-100 cm çapında kazılarak tabanına 10 cm dere kumu serilir.Kumun üzerine pırasalar olduğu gibi kundukdan sonra yine pırasaları kapatacak şekilde kum kum doldurulur.Üzerine çıkarılan toprak atılır ve kazılan çukur doldurulmuş olur.Üzeri bol su ile sulanarak bırakılır.
Geçen zaman içinde işe yaramıyan yapraklar v.s. çörür.İşe yarayan taraf beyazlaşmış ve lezzeti tamamen değişmiş olarak çıkarılır.Soyulup temizlenerek servise hazır hale getirilir.
Salatalarda,yemeklerde.Kurutulup öğütülerek çocukların çorbalarında,erişde mantı v.s. lerde kullanılabilir.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025