agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni16644Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-09-2016, 20:06   #1
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Kansızlığa tavsiye edilen kırmızı pancar.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2016, 20:15   #2
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Bu yıl bahçemizdeki bitkilerimiz hastalıklardan kuurtulmadı.Nedeninide anlamadım.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 20:28   #3
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Her yıl yetişdirdiğim meyvelerin bir çoğu heba olup gidiyordu.Nasıl değerlendirebilirim derken,kurutmak aklıma geldi.Bahçede ne varsa meyve sebze hiç birini zayi etmedim.Kuruttuğum meyve ve sebzelerinde müşterisi çoğaldı.
Ve armutlar.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 20:31   #4
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Erikler.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2016, 21:03   #5
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
Kuruttuğunuz meyveler pek güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık, kışın yenmesi pek zevkli olur. Ben de çok severim bu tür kurutmaları fakat bizim buralarda rutubetli bölge olduğu için olmuyor, hemen küfleniyorlar, domates bile o yüzden kurutamıyorum.

Kurutmakla çok iyi yapmışsınız, güle güle ağız tadıyla, sağlıkla tüketin Sn. hk 50

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2016, 21:05   #6
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Kuruttuğunuz meyveler pek güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık, kışın yenmesi pek zevkli olur. Ben de çok severim bu tür kurutmaları fakat bizim buralarda rutubetli bölge olduğu için olmuyor, hemen küfleniyorlar, domates bile o yüzden kurutamıyorum.

Kurutmakla çok iyi yapmışsınız, güle güle ağız tadıyla, sağlıkla tüketin Sn. hk 50
Çok Teşekkür ederim,Sn akçabardak.
Bu yıl ilk defa denememe rağmen bu işin uzmanlarından tam not aldım.(Hatır için söylemedilerse)Kurutdukça çeşidi artırdım ki,torunlara abur çubur yiyecekleri unutturduk.Buna çukuatada dahil.
Ona görede kurutma tezgahları yaptım.Nasip olursa paylaşırım.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2016, 21:09   #7
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Üzüm pekmezi ile yaptığımız Yeşil domates reçeli.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2016, 21:14   #8
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Yeşil domates ile üzüm pekmezinin pişme aşamaları.

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2016, 21:22   #9
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Merhaba, reçel güzel görünüyor. Elinize sağlık. Bu sizin denemeniz mi? Yoksa eskiden beri yapılan bir reçel mi?

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2016, 21:32   #10
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35 Mesajı Göster
Merhaba, reçel güzel görünüyor. Elinize sağlık. Bu sizin denemeniz mi? Yoksa eskiden beri yapılan bir reçel mi?


Sn kamil35,Teşekkür ederim.
Recel yöremizde ninelerçe yıllardır yapılıyorda ancak bu işi bilen çok az olduğundan yayğın değil.
Ben bir kaç kez yazdım internette.Başkada bilmiyorum.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2016, 00:58   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Domates reçelini bir arkadaşım yapmıştı,harikaydı.İçine tarçın koymuştu,çok güzel bir tadı vardı.Afiyetle yiyin.Sevgiler.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2016, 19:26   #12
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Kargalar ağızlarının tadı biliyor

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2016, 19:36   #13
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Bu kabakların çekirdeği alınıp kendileride kurutulacak.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2016, 17:21   #14
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Kendi yaptığım Meyve sebze kurutma tezgahım.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2016, 17:31   #15
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Kuruyan meyve sebzeler.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2016, 18:50   #16
Ağaç Dostu
 
tarla kuşu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-07-2012
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 930
Hepsi harika görünüyor. Ellerinize sağlık, sevdiklerinizle afiyetle tüketin inşallah...

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2016, 18:41   #17
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Her sebze pazarda gördüğümüz gibi değil.
İşte patetesin,kırmızı pancarın ve şeker pancarının toprakdan ilk çıkmış halleri.

Eklenen Resimler
   
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2016, 16:58   #18
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Gilaburularımızda olgunlaşdı.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2016, 17:04   #19
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Bu pırasalar kuma gömülerek şubat ayına kadar toprak altında kalacak.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2016, 18:44   #20
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2016, 22:49   #21
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,817
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?
Sn. TCM;

Sn. hk50'nin anlatımına ek olarak bizim burada da yapılan bir işlem. Eskiden pırasalar toprağa gömülürdü. Gömü prasa olarak satılırdı. Şimdi ise çok fazla zaiyat vermemesi için naylonlar içerisinde gömü pırasa gibi yapıyorlarmış. Sık bir şekilde dikilerek kökün ölmemesini ancak fazla sık olması nedeni ile gövdenin beyazlanarak gevrekleşmesi sağlanıyor. Bir tür pırasayı saklama yöntemi. Ancak bir kısım yaprak ve gövde kışın bozulmakta. O kısımlar atılarak geriye kalan kısımlar yenilmekte. Bu yıl arkadaş kendi yetiştirdiği pırasaları sökerek gömü pırasa yaptı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2016, 15:33   #22
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ hk50, sadece başları m toprağa gömülecek yoksa tamamı mı? Bir de üç-dört ne yapacaklar toprağın altında, bozulma vs. olmaz mı?
Sn TCM.
Pırasalar söküldükten sonra gömülecekleri yer 70-90 cm derinliğinde 50-100 cm çapında kazılarak tabanına 10 cm dere kumu serilir.Kumun üzerine pırasalar olduğu gibi kundukdan sonra yine pırasaları kapatacak şekilde kum kum doldurulur.Üzerine çıkarılan toprak atılır ve kazılan çukur doldurulmuş olur.Üzeri bol su ile sulanarak bırakılır.
Geçen zaman içinde işe yaramıyan yapraklar v.s. çörür.İşe yarayan taraf beyazlaşmış ve lezzeti tamamen değişmiş olarak çıkarılır.Soyulup temizlenerek servise hazır hale getirilir.
Salatalarda,yemeklerde.Kurutulup öğütülerek çocukların çorbalarında,erişde mantı v.s. lerde kullanılabilir.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2016, 16:38   #23
Ağaç Dostu
 
saleri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 303
Sn hk50. pırasanın gömülme işleminin resimleri varsa paylaşabilirmisiniz ? Çok ilginç geldi. Bizim buralarda hiç duymamıştım.

saleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2016, 21:20   #24
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri Mesajı Göster
Sn hk50. pırasanın gömülme işleminin resimleri varsa paylaşabilirmisiniz ? Çok ilginç geldi. Bizim buralarda hiç duymamıştım.
Sn saleri,
Gömülme işlemi o kadarda zor değil.Fotoğrafdaki gibi çukur açılıp kum serilerek pırasalar gömülecek.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2016, 20:12   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,ben de merakla okudum.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2016, 17:34   #26
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Salçalarda yapılıp kullanıma hazırlandı.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2016, 13:46   #27
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Güneşde kurutma sistemimiz.

Eklenen Resimler
  
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2016, 10:04   #28
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Kışlık turşular da hazır.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2016, 10:08   #29
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Sonbahar.

Eklenen Resimler
 
hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2016, 22:05   #30
/
 
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
Bende Niğdeliyim

aslama1994 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025