![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 2,033
|
Kışlıklarınız bereketli olsun...Sıhhatle tüketirsiniz inşallah.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam Sayin hk50, sogani tohumdan nasil yetistiriyorsunuz, biraz anlatirmisiniz? Izine giderken yesillenmis soganlar vardi, bahcenin bi kenarina diktim onlari gitmeden, cok güzel oldular, bir sogan dört tane kafa yapmis, üzerindede tohumlari var. Denemek istiyorumda. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=f.okan;1203356]Selam Sayin hk50, sogani tohumdan nasil yetistiriyorsunuz, biraz anlatirmisiniz? Izine giderken yesillenmis soganlar vardi, bahcenin bi kenarina diktim onlari gitmeden, cok güzel oldular, bir sogan dört tane kafa yapmis, üzerindede tohumlari var. Denemek istiyorumda.[/QUOT Sn f.okan. Sogan tohumu yetişdirmek için normal siyah sogan tohumu ekiyorsunuz.Bu tohumlardan çıkan küçük olur (Bizde karagıska denir) Bunlar fındık,fındıktan biraz büyük olabilir. Ertesi yıl bunun ekilir.Ekilen karagıskadan yeşil sogan olur.Yeşil sogan olarak toplanmazsa baş tutmuya başlar ki yeterince büyüyünce sökülüp mutfaklık sogan elde edilir.İşte bu soganların bir kısmı çiçek açmıya başlar.Bunlar sökülmez beklenir.Olgunlaşınça toplanıp kurutulur.Kuruyan tohumlar ovalanır.Kabuklar içinde siyah sogumlar çıkar. Bilmem anlatabildimmi.Sizinkilerde tohum olur. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Arab kızı elma çok güzel görünüyor. İyi günlerde tüketin. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Sayın hk50, ben şimdi hiç bir şey anlayamadım, salçanın içine huni neden koyuluyor? çabuk buharlaşması için mi acaba, başka bir şey gelmiyor aklıma, mis gibi de kokar o salça şimdi, taaa buralara kadar geldiğini hissettim bir an. Ağız tadıyla yemek nasip etsin allahım, afiyet olsun. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Huni salçanın içine suyun çabuk buharlaşması için konuyor.Bu nedenle salça erken gıvama geliyor.Birde kaynarken patlıyarak retrafa saçılma olmuyor. Mahsurlu tarafı huni kendi çapı kadar dibine tutturuyor.Yıkanmada zorluk çıkıyor. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Sizin işleriniz epey çokmuş daha, kışın gözü kara bunların hepsi de yapılması gerekir, yazın bolluğu, kışın tokluğu demişler büyüklerimiz ne güzel söylemişler, size kolaylıklar gelsin. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İşlerimiz o kadar zor değil ama biz demeyim,hanım bu işi çeşitlendirip uğraştırıyor.Bunu falança kızım sever,bunu torunum istedi.Küçük kızım kabak tatlısını seviyor.Damat Ayva,çilek reçeli tembihledi.Birde eş dost hediyesi, Evlat sayısı çok olup hepside ayrı ayrı yerde ise.Birde gönderilmesi artı cepten nakliye parası. Bahçeyi bırakıp şehire giderken bir sandık elma biraz ayva bir yılın bana getirdiği .Tabii yazın o uğraşın verdiği mutluluk. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Sevgili akçabardak, sormayın o salçanın kokusu taa bana da geliyor, dumanıyla birlikte miss gibi bir koku; harika... Evet hunileri ben de merak etmiştim. Sayın hk50 rastgelsin, Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah... |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışın 20 gününü İstanbulda geçiririz.İşte o zaman size o kokusu gelen salçayı ikram etmek istiyorum. inşallah. İyi dileklerinize teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Alıntı:
Şimdiden teşekkürler, herşey gönlünüzce Sayın hk50. |
|
|
|
|
![]() |
|
|