![]() |
|
![]() |
#2251 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Tesekkur ederim HK50 sizin bu gubre yontemini bende deneyecegim. Bir arkadasim kestigi otlari bir yerde yigin yapiyor sonrada bunu toprak niyetine kullaniyor. Fakat goruntu cok cirkin ve benim kucuk bir kizim, kedim ve kopegim var. Hastalik kapmasinlar diye ben yapmamistim o yontemi. Plastik torbayla gubre yapimi hem Pratik hemde bahcelerdeki atiklari degerlendiriyor. Haftaya cimenleri kesince atiklari torbalar koyarim bir kenara. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
Sayın hk50 çok güzel ve leziz görünüyorlar Maşallah cinsi nedir acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın hk50, ayvalar çok güzel görünüyorlar ama benim kafam karıştı, bu iki meyve sanki değişik bir meyve, şeftali görünüşlü, elma duruşu ama ayva demişsiniz, afiyetle tüketin inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu ayva cinsi internette yaptığım araştırmada kırmızı ayva diye geçiyor.Fidanlarıda yeni yeni fidançılarda görülmüye başladı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizde ayvanın bu şekil bir ayva olduğunu meyve verdikten sonra öğrendik.Yemesi pek hoş değil ama tatlının her türlüsü bir birinden lezzetli oluyor. Meyveçilikde bilimsel bir isim bulamadım.Sadeçe kırmızı ayva diye geçiyor.Şimdiye kadar Türkiyede iki yerde yetişdiğini internette okudum.Şu andada üçünçü bizde ama,biz özelliğini bilmediğimiz için kimselere haber vermedik.İlk defa Ağaçlar net te yayınlıyorum.Beğeninize. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
daha neler göreceğiz kim bilir güle güle büyütüp afiyetle yiyesiniz inşallah Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn habiş, Bana bir ziraat fakültesi öğretim üyesi Profosör,demişdiki, "Bitkinin sınırı yok.Hafif kafayı yemek istiyorsan bitki ile uğraş" Şu anda bende ne olduğunu henüz bilemediğim,ismini bulamadığım dört çeşit bitki daha varki,ilerde paylaşaçağım. Düzenleyen hk50 : 24-12-2013 saat 11:04 Neden: Düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Charles Darwini duymuşsunuzdur çocukluğundan itibaren bitkilere ve hayvanlara ilgi duymuş bununla ilgili büyük bir geziyede çıkmışdır. Beagle yolculuğu. Bununla ilgili okuduğum kitabı hatırlayamadım okumanızı tavsiye edecektim en yakın zamanda bulup size söyleyeceğim Darwinin söylenilen karalamaların aksine farklı bir yüzünü tanıyacaksınız.. merakla diğer bitkilerinizi de görmeyi bekliyoruz.. Selamlar. Düzenleyen habiş : 24-12-2013 saat 12:48 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biliyorsunuzki bilği tecrübe paylaşmak için. Bende bunu yapmıya çalışırken öğrenmeyede ihtiyaçım var.Öğretki öğrenesin . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Biberlerin yanındakiler nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Bu nasıl tüketiliyor? Yaprakları mı kökü mü yeniyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Ağaç Dostu
|
Sn yağmur; Alabaşın önce kabuğunu normal bir mutfak pıçağı ile soyup turp gibi doğruyorsunuz.İsterseniz rendeliyorsunuz.Yeşil salatanın içindede çok güzel oluyor.Yapraklarından sarma yaptığınız gibi musakkada pişirebiliyorsunuz. Kısaça diğer yeşil sebzelerin girdiği yemek çeşitlerine buda giriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hk50 merhaba, alabaş için kışın sürekli gelişiyor demişsiniz, peki tohumunu hangi ayda ekip, fide haline gelince toprağa hangi ayda dikiyorsunuz biraz açıklarmısınız. Ben tohumlarımı şubat ayında ekmiştim, Nisan gibi de bahçeye fideleri diktim fakat bütün yaz boyunca hiç gelişmediler ve şu an hala baş yapmadılar ama gayet te sağlıklılar acaba bundan sonra mı gelişecekler bilemedim, sökmeye de kıyamadım öylece bırakıp Ankara'ya döndük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben şubat ayında viyole normal killi toprakla ekiyorum ,kapalı bir yerde tutuyorum.Normal şartlarda mart sonuna doğru çıkıyorlar.Aşırı olmamak kasydı ile su veriyorum.Fısfıslada oluyor.Sıçaklar başlayınca yavaş yavaş açık havaya çıkarıyorum.Bu çıkarıışlar günlük bir saatden başlıyor zamanla yirmi dört saat dışarda kalıyor.Gelişimini tamamlıyanları alıp esas yerleri ile buluşturuyorum.Aşırı olmamak kaydı ile çiftlik veya organik güpre atıyorum.İkinci çapada bogazlarını dolduruyorum.Sonrada bol bol su veriyorum.Eylülle doğruda bogazdan yumru yapmıya başlıyorlar. Netiçe bahçede bıraktıklarınız Alabaşların gelişimi durmaz Nisan ayı gibide baş tutmuya başlarlar.Baş tutmuyanlarda çiçek açıp tohum veriri. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hk50 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, ben de merakla gelişmelerini izleyeceğim, böylelikle tecrübe kazanmış olurum, çok sağ olun sağlıkla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Ağaç Dostu
|
Gerçi bu fotoğraf hasat zamanı bahçede çekilmişdi ama yinede patetes patetesdir. Tv ler Gazeteler feryadı figan ediyor.Patates dört milyon Tl diye.Doğrudur ama bilmenizi isterimki bir tek üretiçi bu fiyat yükselmesinden faydalanamadı. Demem odurki patetesi olan arkadaşlar iyi sahip olsun.Nisan ayındaki tazesi çıkaçak patetese kadar.Nesli tükenmekde olan bitkiler arasına gireçek.Yalnızça fotoğraflarda seyredileçek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Ağaç Dostu
|
Çok haklısınız sayın hk50, size katılıyorum ne yazık ki durum böyle, onun için o elinizde ki patateslerin kıymetini bilin, buradan çok güzel görünüyorlar ağız tadıyla iyi günlerde tüketmenize nasip etsin rabbim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Ağaç Dostu
|
evet mesela ben bu sene çuvalla patates alamamıştım iş güç bir türlü denk gelmedi şimdi evde patates bitti markette önce 2 liraydı sonra 2,5 sonra 3 lira oldu düşünsenize evde herşeye kullanıyoruz elimizin altında büyük bir nimet çuvalla almadığıma nasıl pişman oldum ama bu sene çuvalda denemesini yapacağım bakalım başarılı olabilcekmiyim. Sn hk50 Maşallah bereketiniz daim olsun. Düzenleyen habiş : 05-01-2014 saat 11:57 Neden: yazım yanlışı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn akçabardak; Önce bizim eğitimsiz köylümüze bol miktarda kimyasal güpre kullanmasını öğretip ekim sahalarını kullanılmaz hale getirdiler. ,sonra getirdikleri hastalık ve böçeklere karşı kimyasal ilaç kullandırıp kansorojen madde taşıdığını söyleyip,Ortadada devlet politikası olmayınca Birden zengin olmak istiyen köylümüzü tuşa getirdiler. Şimdi patetes ekilmedi deniyor.Ekeçek sahamı varda üretiçi ekmiyor.Hepsi yalan,üretiçinin ekim yapaçağı temiz toprak kalmadı.İşin aslı bu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Bu gece - 30 dereceyi yaşadık, sabah oğlumu okula götüremedim, yakıt donmuş araba çalışmadı , taksi çağırdım . Ben şimdi bunu bahçeye ekebilir miyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn habiş; Mutfattada yemeklerimizin etkin maddesi patetes.Dolgu maddelerimiz her ne kadar çok çeşitli isede,Etkin madde deyinçe Patetes Fasulye Nohut Domates biber gelir.Bunlar yoksa gerisi teferruat. Nasip olursa önümüzdeki yıl bol miktarda alırsınız.Bu sıkıntı bu yıla ait değil.Daha çok devam eder. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|