Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak
Sayın hk50 merhaba, alabaş için kışın sürekli gelişiyor demişsiniz, peki tohumunu hangi ayda ekip, fide haline gelince toprağa hangi ayda dikiyorsunuz biraz açıklarmısınız.
Ben tohumlarımı şubat ayında ekmiştim, Nisan gibi de bahçeye fideleri diktim fakat
bütün yaz boyunca hiç gelişmediler ve şu an hala baş yapmadılar ama gayet te sağlıklılar
acaba bundan sonra mı gelişecekler bilemedim, sökmeye de kıyamadım öylece bırakıp
Ankara'ya döndük.
|
Sn akçabardak;
Ben şubat ayında viyole normal killi toprakla ekiyorum ,kapalı bir yerde tutuyorum.Normal şartlarda mart sonuna doğru çıkıyorlar.Aşırı olmamak kasydı ile su veriyorum.Fısfıslada oluyor.Sıçaklar başlayınca yavaş yavaş açık havaya çıkarıyorum.Bu çıkarıışlar günlük bir saatden başlıyor zamanla yirmi dört saat dışarda kalıyor.Gelişimini tamamlıyanları alıp esas yerleri ile buluşturuyorum.Aşırı olmamak kaydı ile çiftlik veya organik güpre atıyorum.İkinci çapada bogazlarını dolduruyorum.Sonrada bol bol su veriyorum.Eylülle doğruda bogazdan yumru yapmıya başlıyorlar.
Netiçe bahçede bıraktıklarınız Alabaşların gelişimi durmaz Nisan ayı gibide baş tutmuya başlarlar.Baş tutmuyanlarda çiçek açıp tohum veriri.