![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
|
Bu yıl sadece bir kez böyle gerçek mısır yiyebildik, Bolu'da köy pazarından almıştık. Birazını da ilerisi günler için olası bir aşerme durumuna karşın buzluğa attım. Bir daha da yok, halbuki ne güzel kokuyorlardı, inci gibi dizili değildiler, beyazlatılmış tenleriyle (genleriyle) süt mısır havasına yatmıyorlardı ama tadları vardı, mısır gibi değil, mısırdılar... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maalesef Türkiyede mısırın tadıda kaçtı.Tıpkı patetesde olduğu gibi.Patetesin bir cinsi varkı Hollanda hayvan yemi olarak üretmiş.Bizde insan yiyeçeği oldu.Mısırda Slaşlık Yani Hayvan yemi olarak geldi,bakıldı ki verim yüksek nasıl olsa millette anlamıyor.Hayvanları boş ver insanlara yedirelim diyerek Kamyon kamyon pazara çıkarıldı. İşte pazarda satılan mısırların çoğu bu mısırlardır.Şu anda üretiçide verim yüksek diye bu mısır cinsine yöneldi.Bilinen clasik mısırlarımızda yok olmuya başladı. Saygı ve hürmetler. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-09-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn chimaera32. Teşekkür ederim. Bence bu işde en büyük görev devlete düşüyor.Sonra ünüversitelerimiz.Ziraat fakülteleri ne iş yapar ? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Abi bizim şeftaliler çok erken oldu.Geç olandan bende bulup dikmek istiyorum.Maaşallahı var şeftalinin.Kış hazırlıkları hızla devam ediyor.Bizde erişte keseceğiz.Salça ve melemenlikler yavaş yavaş şişelere giriyor.Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçede erkenci,orta erkenci,ve Güzlük olmak üzere üç çeşit şeftali var.Aşağı yukarı sizinle bizim meyvelerin olgunlaşma zamanları aynı.Geç olan şimdi olgunlaşırken birde Ekim ayı içinde olgunlaşan var.Anlıyaçağın iki çeşit şeftali fidanı bulursan ekim ayında olgunlaşan çeşidide elde etmiş olursun. Kolay gelsin. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
bademlerin zamanı geçmedimi ben yanlışmı hatırlıyorum **** başka bir türmü |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Selehattin 67;1194363]bademlerin zamanı geçmedimi ben yanlışmı hatırlıyorum **** başka bir türmü[/QUOTE Sn Selahattin 67, Bizim yörede Bademin birinci zamanı çağla dönemi ikinci zamanı taze badem içi ki şu andaki zaman .Üçünçü zaman olgunlaşma zamanıdır.Sizin bölgede farklı olabilir. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen yıllarda Yer kirazı erken olgunlaşmıyor.Geç kalan yer kirazlarınıda soguk alıyordu.Geçen yıl saksıda büyütüp kışın içeri alarak soguktan koruduğum yer kirazları bu yıl erken Agustos ayında olgunlaşdı. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Afiyet olsun.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
sayın hk50 bizim buralarda pek bağdem olmaz dikenler denemek amaçlı dikerler |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın hk50 maşallah maşallah!.. Valla ben turşuluk, salçalık, mahsül, kışlık dendi mi bayılıyorum, çok hoşuma gidiyor... Allah'ım ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah... |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok çok Teşekkür ederim Sn YeniGine, Allah isteyen herkese nasip etsin.Marifet yetiştirerek hava atmak değil.Marifet Allahın verdiği nimetleri eşle dostla paylaşıp göz hakkını vermektir.Gerçi forumdaki arkadaşlara sanal olarak ikram ediyoruz ama.Elimizdende başka bir şey gelmiyor. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Uzun zamandır giremiyordum siteye bayağı güzelleşmiş bahçeniz. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz Sn fazmit. Sanalda olsa, rumuzda olsa,alışılan forumdaşların yokluğu hemen hissediliyor.Fakat nasıl aranaçağı bilinmiyor.Bu nedenle karşı tarafa duygu düşünçe ve hisler iletilemiyor. Ken böyle karşılaşmalar insana huzur ve sevinç veriyor. Saygılar. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|