![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Güler hanım merhabalar. Geçtiğimiz sonbahar da, yan komşumuz ile ilk defa üzüm ve elmadan pekmez yaptık. Bunca yıl mahsüllerimizi hiç bu şekilde dönüştürme ve muhafaza etmeyi nedense düşünmemiştik. Elmaları önce keser ile parçaladık, ön kaynatma yapıp süzdük, içine Isparta'dan temin ettiğimiz pekmez toprağı katıp tekrar kaynatıp kıvama gelecek kadar kaynatıp bolca pekmez ürettik. Ye ye bitiremiyoruz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat çok meşekkatli, zor ve zaman alıcı bir işlemmiş bu pekmez yapımı. Bir daha denermisiniz derseniz, şimdilik kalsın derim. ![]() Karımız fazlası ile temiz. Tavsiyenizi ilk fırsatta deneyeceğim. Sağlıcakla kalınız. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2020
|
Merhabalar. Bahçenize imrendim doğrusu . ben de sebze bahçesini hayata geçirdikten sonra böyle güzel bir çim alanı oluşturma niyetindeyim. Ancak bir tereddütüm var muhtelif yerlerde okuduğum kadarıyla çim alanı içerisine ağaç veya gül olması halinde sprinklerle yapılan üstten sulamadan dolayı külleme, mantar vb. gibi hastalıkların meydana geldiği. Siz böyle birşeyle karşılaştınız mı? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sprinklerden gelen su meyve ağaçlarının dal ve yapraklarını kesinlikle düşmüyor. Şimdilik sprink suyu alan çam da bir sıkıntımız mevcut değil. Değindiğiniz gibi üzerine sprink suyu düşen başta gül olmak üzere bazı çiçeklerde küllenme ve mantar sık karşılaşılan bir durumdur. Ben de değil ama çim içine bu tür çiçek dikmiş tüm komşularım bu sorunu sürekli yaşıyorlar. Kişisel deneyim ve tecrübeme dayanarak çim alanlara kesinlikle çiçek dikilmemeli derim. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz pekmezi ,Yogurtla,Tahinle ,Turşu ile,Pekmez dolazı yaparak.Erik çorbasına katarak.Ası çorbasına Katarak tüketiriz. Tavsiye ederim. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|