![]() |
|
![]() |
#32 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Fotoğraflar küçük de olsa çok renkli, gezmesi zevkli, uğraşılan bir bahçeniz olduğu belli. Alıntı:
![]() Uygun olduğunuzda, birer tane bile olsa, yükleyeceğiniz daha büyük fotoğraflarla tek tek köşelere bakalım. İyi günler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Sevgili gondag, böyle güzel bahçeleri gezince insanın içine huzur doluyor.Herşey çok güze emeğinize, ellerinize, bedeninize sağlık iyi ğünlerde oturun inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gondag, öncelikle bahçe başlığınız hayırlı olsun. Bahçeniz ile uğraşı ve çabalarınızı çok güzel ifade etmişsiniz, tebrik ederim. Bende işin uzmanı değilim, hala öğrenmek için çaba sarfediyorum. Başa çıkamadığım o kadar çok şey var ki. Yüklediğiniz fotoğraflarda bahçenizde titizlik ve düzen hemen göze çarpıyor. Bu sebeple zevkli birisi olduğunuzu düşünüyorum. Size kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2012
|
harika bir bahçe bayıldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-10-2008
|
![]() Sevgili doğaseverler,izmirde bizi bile bezdiren uzun kıştan sonra bahar uyandı,doğanın coşkusu gözardı edilecek gibi değil,bir aydır hasbahçede çalışmaktayım. Öncelikle yabani otlar, donmuş çürümüş bitki artıkları ayıklandı,toprak kabartılıp gübrelendi, budama ve ayıklamalar, daldırma,çelik, çoğaltma ve yeni dikimler yapılıp tohumlar atıldı. Bu arada kış bilançosu çıkartıldı,önce iyi haber telafisi olmayan bir zayiat yok,şimdi kötüsü,, hasbahçe nin sembolü olan 'mavi kelebek' çalısı maalesef dondu, meteoroloji verileri doğrultusunda büyük bir özenle uyguladığım koruma tedbirlerine rağmen dondu, ancak geçen yılda aynı şey oldu, sonra dipten patlamıştı, gene öyle olmasını ümid ediyorum, toprak seviyesinden kestim bekliyorum en kötü ihtimalle evde saksıda yetiştirdiğim çeliğinden çoğaltma imkanı var diye avunuyorum ama o canım bitkinin yerini öyle boş görmek acı veriyor,,,,,selluka da aynı şekilde idi ama dipten ilk filizler patladı. Bu arada yerinde rahat olmadığını düşündüğüm veya beni rahatsız eden birkaç bitkinin yerini değiştirdim,ve en önemlisi artık bir havuzumuz var,hayır hayır yüzme havuzu değil sucul bitkiler yetiştirebileceğimiz 2 m2 lik bir havuzcuk.... 3 yıl önce köyceğizde Dr Ragıp Beyin çift liğinden aldığımız bir nilüferi su dolu büyük bir saksıda tutuyorduk,yaz başından kışa kadar açan çiçekleri ile bizi kendisine hayran bıraktı,üç yıl öncede internetten getirttiğim lotus tohumlarını çimlendirip gene su dolu saksılarda yetiştirmiştim,her yaz muhteşem yapraklar veriyor ama çiçek açmıyordu, beslenme eksikliği olduğunu toprak saksılarla suya oturtmak gerektiğini düşündüm,netice de havuz bir çözüm gibi geldi, inşallah olur.Lotuslara uzak doğuda tanrıların bitkisi deniyormuş, binlerce yıllık mezarlardan çıkan tohumlar ekilip çiçek açıyormuş, çimlendirme safhası ise ayrı bir macera... Geçen sonbahar ektiğim clematisin de donmuş olmasından endişeli idim ama çok güzel filizlendi,izmirde olacağından emin değilim bu yazı da sağlıkla atlatır açarsa bu çok sevdiğim sarmaşığın başka renklerinide yetiştirebilirim belki. Bu arada yer örtücü olarak ektiğimiz fare kulaklarında küsküt denilen bir zararlı gelişti, sarılıp dolanarak ince iplikler şeklinde süratle yayılan üzerinde bulunduğu bitkiden beslenen ve bu arada onu öldüren parazit bir bitki, ilaç bulamadım, yolarak,bulunduğu bölgeyi bitkiden arındırarak engellemeye çalışıyorum ama fazla başarılı olduğu söylenemez.... Birkaç yıldan beri tohumdan yetiştirmeye çalıştığım lobelyalar bu bahar çok güzeller,,, hellabrus lar da bu kış çok güzel açtılar,, Düzenleyen gondag : 05-04-2012 saat 12:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Sevgili gondag bahçenize hayran kaldım. Ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Her bitki çok güzel Tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2010
|
sevgili gönül hanım elleriniz dert görmesin bayıldım , bittim bahçeye. gözlerim şenlendi. mavi kelebek nasıl son durumunu merak ediyorum. ayrıca sonbahara girdik bahçenin son hali nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Geçen gün bir soluk uğradım bahçeye. Gönül hanım ile çay içtim. Bahçeye göz gezdirdim 3-4 kare resim çektim. ![]() ![]() ![]() Çok güzel bir bahçe, her şey milimetrik düşünülmüş. Koi balıklarına yeni merak salınmış. Ellerine ve yüreklerine sağlık ikisinin de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaçsever
|
Bahçemden manzaralar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaçsever
|
Bir kaç poz daha ![]() ![]() . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
Sayın Gondag, her resimde (aa çook güzeeel ) demekten kendimi kendimi alamadım.Muhteşem. Emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|