![]() |
|
![]() |
#11 | |||
Ağaç Dostu
|
ayhan bey Sayfanızı ve özellikle sondaj işlemlerinizi ilgi ile inceledim. Epeyce sayıda sondaj işlemine başından sonuna kadar nezaret etmiş, dolayısıyla bir sondaj makinasını çalıştırabilecek kadar bilgi sahibi olduğumu umarak, aşağıda alıntıladığım durumlar için kanımca bazı şeylerin yanlış yapıldığı düşüncesi ile fikirlerimi açıklamak istedim Delgi çapı (makkabın çapı) döşenecek PVC techiz borusunu çapının en az % 75'i kadar büyük tutulur. Normal şartlarda PVC techiz borununun takılıp kalması gibi bir durum bana hiç tutarlı gelmedi. Ya delgi çapı dar tutuldu, ya techiz borusu kalın kullanıldı. Alıntı:
Alıntı:
Suyun kaldırma kuvveti boruların inmesini etkiliyor düşüncesi çok saçma ve çocukça bir varsayım. Hiç bir sondajöre yakışmayacak bir söz. Su ile gelen alüvyonun kuyu çeperine tutunup, boru inişini engellemesi çok zayıf bir olasılık. Alıntı:
Çözüm nedir derseniz, cevabı zor bir soru derim. Ancak tek tavsiyem kuyuyu asla uzun süreli atıl tutmayın. İhtiyaç olmasa bile düzenli su çekin ve gerekirse araziye akıtın. Her yıl düzenli olarak yıkanması da belki çözüm olabilir. Ancak yıkamanın maliyeti de oldukça yüksektir. Merak ettiğim bir nokta da, kuyuya ne kadar çakıl dolduruldu ve pompanın kaç metreye indildiği? Varsa ve paylaşma imkanınız olur ise kuyu projesini, ve raporlarını görebilirsem belki katkım daha fazla olabilir. Umarım ki, ileride herhangi bir olumsuzluk yaşamaz, kuyunuzun ömrü uzun ve bereketli olur. Saygılarımla. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
|
|