![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
ugurtelefon / bahçe
Yaklaşık 2ay önce satın aldığım bir orman ve harabe görünümündeki evimin yanındaki arsa ile epeyce uğraştım. Çok uğraştım diyorum, çünkü pislik ve moloz atmaya bugün bile devam ediyorum. 15-20 yıldır kullanılmayan bir yer. Biraz olsun düzene girdi. Çevre düzenlemesinin yanısıra yabani otları uzaklaştırmak, ağaçları budamak, pislikleri atmak benim ilk planımdı. Böylece mahsül dikim zamanını kaçırmayacaktım. Evimizin küçük kızı av köpeğim Zeytin'e yer hazırlamak bile 2 pazarımı aldı. Haaa bu arada 2,5 ay sadece pazar günleri çalıştığımı da eklemek isterim. Ortalama 10 pazarda bu kadar olabildi. 2-3 hafta da yağışlardan birşey yapamadık. Biraz düzene girmiş halini aktarayım. Domateslerime hazırladığım damla sulamalı bölüm. Domatesler orjinal Osmanlı domatı. Yayladan bir arakadaştan alığım tohumlardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki tüm ağaç,çiçek,sebze ve meyve fidelerini kendi kurduğum damlama hortumlarıyla suluyorum.Malum şehir suyundan faydalanıyoruz,kabarık faturalarla uğraşmayalım.Bu da damlamanın vanalarının olduğu kısım.Çok basit bir düzenek ama iş görüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
Yeni yeriniz hayırlı olsun. Çok heyecanlı ve istekli olduğunuza eminim. Umarım bol çiçekli ve sebzeli bir yaz geçer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Bahçeniz hayırlı olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bahceniz hayirli olsun. Keske degisime ugramadan önceki halini de ekleseydiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Hayırlı olsun bahçeniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
sayın uğur telefon bahçeniz hayırlı uğurlu olsun inşallah bayağı çalışmışsınız dikkatimi çeken damlama sulamahortumu damlalık takılanı tercih etmişsiniz ötekine nazaran daha pahalı deyilmi internetten araştırdım tanesi dört beş lira gibi gördüm bilgi verirseniz memnun olurum sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda başarılar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Bahçeniz hayırlı olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Hayırlı olsun bahçeniz.Eminim ilerleyen zamanlarda bizimle çook güzellikler paylaşacaksınız.Huzur ve sağlıkla sevdiklerinizle inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
@hanndann @ciceksever70 @Yakup Ünal @CEBECİ @kerime teker teker teşekkür ederim. Sn. @r.ali Damlama için aldığım hortum 100mt'lik top halindeydi.25TL 400mt olanları 80TL'ydi. Diğer aparatların tanesini 10Kr aldım.Yüklüce bir meblağ tutmadı.(37 TL) Daha sonradan tekrar damlalık lazım olunca,neden olmasın dedim! Gerekli olan yerleri ince dikiş iğnesini ayarlı sıkıştırmalı pense ile sıkıştırıp gayet kolay ve basit bir şekilde hortumu deldim. İnanın bana damlatma musluklarından çok daha güzel iş görüyor.Tıkanmıyorda. Bu arada işin püf noktası şu; Şehir şebeke suyunu kullandığım için basıncı ayarlamak gerekiyor.Bu işi de kolayca bildiğimizi çeşmeyi açarak veya kısarak yapıyorum.Çok açtığınızda su iğne deliklerinden fışkırıp daha uzaklara gidebiliyor. Hazır olarak satılan delikli hoprtumları tercih etmedim.Zira aynı hortumu(deliksiz) hem suyu çeşmeden mahsüllere taşımak için kullandım,hemde iğne ile delerek arık aralarında sulama için kullandım.Aksi takdirde 2 çeşit hortum almam gerekecekti. İnşallah bir faydam dokunmuştur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
sayın uğur telefon cevabınız için çok teşekkür ederim malesef burada damlama sulama sistem ve gereçleri yok bir yarde 4 adet buldum adedi 5 tl idi internetten hazırını almayı düşündüm hem kivilerim hemde sebzeler için kullanacağımdan damla aralıklarının kaç santim olacağına karar veremedim nasip olursa ağustos sonlarına doğru o tarafta olacağım inşallah orada görerek alırım daha sağlıklı olur tekrar teşekkür eder cenabı haktan sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda başarılar dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili ugurtelefon güller bi harika sebze bahçenizde çok güzel elinize saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
5 TL pahalıymış. ![]() T şeklinde birleştirme aparatı,damlatma çeşmesi,sıra sonuna takılan kör tapa,iki boruyu birleştirme aparatı bunların adeti 10Kr. Yukarıda görülen vanaların adeti 40Kr. 100mt top halinde boru 25TL(deliksiz) 400mt top halinde boru 80-85TL(deliksiz) ki ben bahçede az miktarda kullandım.Çoklu alımlarda çok daha ucuza alınabilir. Bizim burada yani Ödemişte gelirin %60'si ziraatten,%30 hayvancılıktan kazanılıyor.Yani tarım memleketiyiz.Belki bol sürümlü olduğu için ucuzdur. İsterseniz temin konusunda yardımcı olurum.Ödemişe yolunuz düşerse buyrun beklerim.Bu sözüm tüm arkadaşlar için geçerlidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Bahçeniz hayırlı olsun. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Sayın ugurtelefon; Bahçe sayfanız hayırlı ve uğurlu gelsin dilerim. Düzenleyen Uzaylı : 19-05-2011 saat 21:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Eski tip kiremitleri olan güzel bir köy evi bahçesi gibimi.? huzurlu sakin hayırlı olsun bahçeniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Birşeye sıfırdan başlamak ve bir harabeyi vaha ya cevirmek, sonra dönüp izlemek cok güzel bir duygu. Bu viraneden cok güzelikler cıkacak ve biz izleyeceğiz. Emeğiniz, yüreğiniz kat kat artsın dlerim. Sağlıkla isteklerinizi gercekleştirin bu dünyada. Çok yorulacaksınız ama değecek. Eee.. emeksiz yemek bile yenmiyor ![]() Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2009
|
Bahçeniz ve bahçe sayfanız hayırlı olsun. Herşey gönlünüzce olur inşanlah Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|