![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili arkadaşım, Maşallah maşallah diyerek yaptıklarınızı izliyorum. Bu ne hız, bu ne güzellik, bu ne içtenlik... İçinizdeki muthiş enerji hiç bitmesin, gülen gözleriniz hep gülsün. Clematislerinizin türleri çok güzel. Yıllarla çok daha güzelleşecekler... Güzel yüreğinizden çok öpüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Saksıların toprakları kısmen değişti...
![]() ![]() ![]() 13 adet saksıya çeşitli renklere boyadım...kuruttum ve karma toprak yaparak içlerini doldurdum...Ama bu gece yerde mi gökte mi yatarım bilemiyorum...Yorgunluktan uçacak vaziyete geldiğimi hissettim... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Saksılar boyandı ve kurutuldu.çiçekler dikilip sulandı...
![]() ![]() ![]() Fırça elimde iken artan pembe boya kuğuları da bir anda sihirli değnekle pembeye çevirdi... ![]() ![]() ![]() Ve bu 28.nisan.2012 akşamüstü iş bittiiii.... Zafer işareti..."""Kaçıncı işaret..Hiç sanmam..Hikaye yazmayınız ... Berrinbb sizin bu işleri bitirmeğe hiç mi hiç niyetiniz yok kiii... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın berrinb mükemmel bir bahçeniz ve çok güzel çiçekleriniz var, bahçenize verdiğiniz peyzaj da iyi düşünülmüş, o bahçede insan çalışmakla yorulmaz.Bahçenizin her tarafını gezdim, inanın ordan çıktamak istemedim. Renkler arasında tahmin ederimki huzur buluyorsunuz, ellerinize ve emeğinize sağlık, saygılar efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Berrin Hanım, fotoğraftakiler fare kulakları, tespitiniz doğru. Bir sonraki gidişinizde sizi bembeyaz çiçeklerle karşılayacaklar. ![]() Bence elinize sıkı oturan bir eldiven alırsanız rahat edersiniz. Ben birkaç yıldır bahçe işlerini kesinlikle eldivenle yapıyorum. Toprağı hissetmek de çok güzel ama bu işler elleri (ve de uzun tırnakları ![]() Ağaca tırmanan clematis çok güzel görünüyor. ![]() Pembe kuğulara da bayıldım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Harikasın abla maşallah kolay gelsin. Kuğulara bayıldım pempe hele renk renk saksılara kırkbir kere maşallah sana. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili Berrin hanım gece görsel bir şölene tanık oldum yine sayenizde. ![]() Saksılarınız da çok güzel olmuş elinize sağlık, pembe kuğu da öyle. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Pembe kuğular renkli saksılar ve clematis harika görünüyor Ellerine sağlık allah güç kuvvet versinbende siyah saksıları sevmiyorum ama hiç boyamamıştım şimdi bende hepsini boyayacağım boya olarak ne kullandın acaba Berrin abla umarım abla demem de bir sorun yoktur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Berrin Abla morsalkım ağacınız büyüleyici ,ağaç olmuş yeride harika. Boyalı saksılarınız bahçenizi iyice renklendirdi. Fare kulağını ben kışın dikmiştim tek tük çiçeklendi,sizinki de bir dahaki döneme yayılır ve çiçeklenir. Petunyanın katmerlisi daha bi güzel. Kolaylıklar diliyorum. Düzenleyen hberbul : 09-05-2012 saat 14:05 Neden: özel isim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Berrin abla harikasınız .Eldivenler elde tam bir uzman gibi duruyorsunuz. ![]() Trabzondan Kucak dolusu selamlar saygılar efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Multi blue Güzel bir çiçekmiş. Ama en çok da sizin o toprakla uğraşmanız beni tebessüm ettirdi. Kolay gelsin diyeyim önce. Bitti ve zafer işareti diyorsunuz ama bitmeeeeeez.... Bizde bu sevgi varsa bitmez. Birde siz eldiven kullanıyorsunuz ya ![]() ![]() Bende o yok işte ![]() Biz zamanında derelerde balık tutarken çok elimize alırdık. Balık yemi olarak kullanırdık. İnanın en temiz hayvanlardır. Toprak yiyor :=)) Ben öyle düşünerek elliyorum. Tabi hijyen şart. Eldiveni engel görüyorum çalışırken:=)) Kolay gelsin kardeşim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sudenurnur,, fare kulağı olduğunu biliyordum da ,biraz mizahi olarak yazdım... ![]() İstanbuldaki bahçede iki defneden birisini kesmek mecburiyetinde kaldık..Bu yazlıktaki komşunun defnesi..Hersene çok miktarda tohumunu döküyor ve bahçeleri kaplamaya müsait olduğu için söküp atıyoruz... Sizin bahçenizinde ileride istediğiniz şekilde güzelleşeceğinden eminim...seneye size tohumda yollarız..Üzülmeyiniz...bu sene hazır fidelerle de güzelleştirebilirsiniz....selamlar sevgiler.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Gilancığım,Fare kulakları açmıştı ,resimledim...belki birazdan paylaşacağım...bir kök geçen sene dikmiştim..Bir öbek olmuşlar..Ben bu çiçeği Sevgili Eser İlhan ın bahçesinde görüp çok beğenmiştim... ![]() Eldiven tabii ki kullanıyorum ama yinede ellerden hayır kalmıyor, bir hayli ağır iş görüyorum..Budama ve saksı ları kaldırıp tanzim işlerinde ellerin şekli istemeden de olsa bozuluyor...Ne yapalım herşeyi bir arada bulamayız...Böyle güzellikler yaratmak için fedakarlıklar olacaktır... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Serkancığım çok teşekkürler..Bende sizin terasınıza bayılıyorum..Tanrı sizi bu işler için yaratmış..Vallahi büyük yeteneksiniz..Keşke çiçek yetiştiriciliği mesleğine girseydiniz...Çok çok başarılı olacağınızdan hiç şüphem yok...Sizde harikasınız...Terasınızı da harikalarla süslemişsiniz....Selam ve sevgiler canım... ![]() Sevgili Sudenurnur ,saksılara su bazlı boya kullanıyorum...Üç veya dört sene bahçede yağmur ,kar dayandılar...Geçen sene bazılarını tekrar boyadım...Dört sene garanti... Ben normal zamanlarda günde bir veya iki saatimi bahçede geçiririm....Bahar aylarında yoğun çalışmak gerekiyor...Selamlar ve sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili Berrin hanım, sayfanızı her ziyaretim de geniş bir tebessüm yayılıveriyor yanaklarıma. Enerjiniz geçiyor ekrandan evime, mutlu olduğumu hissediyorum. Sağlıcakla kalınız.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan, boyaları Bauhaus dan alırım..Çok senelerdir Swing Color markalı boyayı alıyorum..Bu boya aslında renk vericidir..Sadece beyaz boyaya renk vermek için kullanılan cinsdir..Yoğun ve sağlam bir akrilik cinsi ..Ben çok memnunum.....Ahşap , plastik ve toprak da hep bu markayı kullandım...vernik kullanmıyorum... Yağlı boya bir zaman sonra kabuk atarak kalkar, tavsiye etmem...selam ve sevgiler....)) Sevgili Hberbul, hoş geldiniz..teşekkürler ederim..Fare kulağını geçen sene dikmiştim...çiçekli halini biraz sonra paylaşacağıım...Selam ve sevgiler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili adil kardeşim..sağolunuz..sizde bana hep moral veriyorsunuz....Sizler gibi İyi dileklerle dolu ve güzel yürekli arkadaşlarım var oldukça benim de enerjim pozitif oluyor,böyle....Çok teşekkürler...Güzel köyünüze ve ailenize selam ve sevgilerimi yolluyorum.... ![]() Sevgili Kaptan zst..Vallahi bana solucan denmesin de ne derse densin...İsminden bile huy kapıyorum..ne yapayım elimde değil... ![]() Aksi gibi de en büyük ve hareketlileri beni bulur...Amaaann Tanrıııımmm diye bağırdığım zaman bilinki Berrinbb nin karşısına bir tane dikilmiştir ![]() ![]() Siteye ilk girdiğim günlerde galiba Limonsever arkadaştı, bahçesini gezerken pat diye karşıma bir sürü solucan resmi çıkmasın mı...Meğer solucanlarla toprak üretiyormuş....Öyle bir oldum kiii....Bahçesine yazdım...Güzelim bahçeyi ..resimlerini bu solucanları koymakla mahvetmişsiniz diye.... ![]() Aslında bir defa cesaret ederek elime alabilsem , belki de bu korkum geçecektir..Psikolojik bir olay ..Üstüne gitmek gerek ...Ama nerdeeeee... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hk50, bu resimlerdekilerin ne olduğunu inanınız ben anlayamadım...Ayakkabı mı ,eldivenmi yoksa..??? Eski bir alet olduğunu zannediyorum...Eğer öyle ise asarı antika olarak saklayınız derim...Çok orjinal bir bahçe aleti olmalı...Teşekkürler ..ama bir açıklama yaparsanız sevinirim..Bir hayli merak ettim...Selam ve sevgiler Niğde ye..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O gördüğünüz aparatlara Ellik denir.Bahçede ot biçerken (Daha çayır biçme makinaları icat olmamışdı) orak parmaklarıma zarar vermesin (Kesmesin) diye parmaklara takılan ve gövde ağaç üst taraf deri olan eldivenin değişik versiyonu. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop, bende sizin bahçenizi gezdikçe şaşırıyorum , hem görülmedik güzel çiçeklerinize , dizaynınıza, ve bu kadar tohumdan değişik çiçekleri üretebilmenize.... Vallahi çok başarılısınız..Tanrı nazardan korusun sizi canım.. Üstelik önemli ve sorumluluk isteyen bir meslek sahibi olarak bu kadar bahçede uğraş verebilmeniz de tebriklere şayan bir özelliğiniz...Bahçenizin ve sizin hayranlarındanım... Boş kaldıkça gezdiğim bahçelerin başındasınız......Kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum,İstanbul un neresindeyseniz Oraya..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yaylacı hoşgeldiniz..Sizin balkonlarınız da bahçeleri aratacak gibi değil...Bilhassa bonzailerinize hayretler içinde kaldım...Ellerinize sağlık...Sizin yaptıklarınızı çoğumuz bahçelerde dahi yetiştiremeyiz..Küçük ağaçlarınız ve saksılarınıza bayıldım...Büyük sabır ve beceri isteyen işlerle uğraşıyorsunuz..tebriklerimi buradan da yolluyorum... ![]() selam ve sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hk50, açıklamanız için teşekkürler..Eldiven olabilir diye düşünmüştüm.Üstelik ama pek benzetemedim...ağaç oluşu da bu düşünceme ters düştü,ağaç kısmı eli zedeler düşüncesiyle tabii... Orjinal bir bahçe aleti imiş...İyi muhafaza ediniz..Bunlar artık müzelik değerli eşyalar...Selam ve sevgiler.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, bu gün Anneler Günü...Sitemizdeki tüm annelerin ve anne adayı arkadaşlarımın bu özel gününü kutlarım...Tanrı annelerimize ve evlatlarımıza uzun ömürler versin dileklerimle...Hepinize sevgilerimi gönderiyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Kızım ev-ofisindeki çiçekleri.....:)
![]() Hastalık kızıma da bulaşmaya başladı.... ![]() ![]() ![]() Sinek kapan...Böyle değişik bitkileri çok severek alıyor... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Penceredekiler....Menekşe ve kalancholar...Sümbüller..
![]() Orkideler bu köşeyi çok sevmişler... ![]() ![]() ![]() Bambuda yerinden memnun.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Goblen işlemeyi ve eski eşyatoplamayı çok sever...:)
![]() ![]() ![]() Bende mutfak dolaplarını çiçekledim..... ![]() ![]() Balkonuna da,boş bir zamanımda, sardunyalar koymayı düşünüyorum, çünki çok güneş alıyor.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Şu zavallı arabamın halleri.....
![]() Bu çok itinalı...Beterin beteri de var olabiliyor bazen... ![]() ![]() ![]() Çoğumuzun yaptığı bir durum olduğu için bana gülmeyeceğinizi tahmin ediyorum..... ![]() ![]() Bakar mısınız ..Güzel yakışmamışlar mı.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Koltuk şalınızda benim cok hoşuma gitti .sanırım el işi rengarek ışıl ışıl. Biz dogayı severlerin evleri sanırım hep rengarenk ![]() Gecen seneki ördekleri merak ediyorum hala duruyorlarmı onlardan hic söz etmiyorsunuz Berrin hanım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Anneler Gününde ..Arka bahçedeki şu hale bakar mısınız...:)))
![]() Bir süredir sırra kadem basan hamile bahçe kedisi,yavrularını toplayıp arka bahçeye getirmiş.... ![]() ![]() Ne zaman bu kadar büyümüşler...Böyle devam ederse bir pet shov açmayı düşüneceğim.....5 tane yavru kedi...Sarı..beyaz ve tekirler... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|