agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni30508Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-04-2012, 19:26   #11
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb Mesajı Göster
Sevgili kaptan zst, arka bahçedeki , rahmetli ceviz ağacına aynı tehditi yapmıştım...Ve vermeyen cevizin o sene ceviz dolu olduğunu gördüm..Ben bu tatlı tehdite inanıyorum...)İşte şimdi leylak ağacıda bunu ispatladı..O gün baktığımda hiçbir dalında çiçek emaresi bile yoktu...

Hediye çiçeklerinizden kamelyaları az çok nerelerde ve nasıl yetiştiğinden bilgim var ama, Kafkas gülü ve hebeyi hiç tanımıyorum..Bahceye mi saksıya mı dikilecekler , güneş mi gölgemi isterler..Bana biraz bilgi verirseniz çok makbule geçecektir...
Tekrar teşekkürler...Ben size gördüğüm ve elimde olan değişik soğan ve bitkileri yollamaya çalışacağım ...) Selam ve sevgiler Trabzon a ve sizlere...
Ve aleykümselam kardeşim.
Yarı gölge ağaç altları ideal ikisi içinde.
Suyu ikiside sever ama hebe daha çok sever.
Ben başka bir yerde yetişmesini görmedim. Aldığım zaman kivilerin altında boş alanı değerlendirmek için dikmiştim. İyide etmişim. Bir raslantı ile iyi yer seçimi yaptım ve çiçeklenme zamanı olan şubat mart nisan aylarında kiviler yaprak açmamış oluyor. Şimdi bu sıralar kiviler yaprak açmaya başlamışken kafkas gülü son çiçeklerini açıyor ve taze filizler vermeyi hızlandırdı. Yazın sıcak aylarında da kivilerin gölgesinde olduğundan keyfine diyecek olmuyor. Kivileri duruma gire sulama yaptığımda damlama sulamadan bir boruda onun etrafında dolandığından sulanmış oluyor.
Saksıda da yetişir. yaşına göre 2 katı litre olarak topraklı saksı uygun düşer. 3 yaşında 6 litrelik saksı gibi. Ama en iyi her bitkinin o lduğu gibi bahçede olması. Kuraktan fazla etkilenmez. Unutsanız bile dayanır.
Hebe çiçeği sürekli çiçekl,i oluyor onu haftada en az 2 kere sulamalı. saksıda rahat yetişir. Bu çiçeğide belediyenin önünde ilk defa gördüm ve dalını almıştım. Oradan çoğalttım. Çok rahat dalından ıslak toprağa sokarak tutuyor.
Bu bilgilerle yardımcı olabildimse ne mutlu bana. Bunlar kendi tecrubelerim. Nette fazla bilgi bulamadım.
Kolay gelsin.

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025