![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,909
|
Sevgili ben fakir ,çok yerinde bir tesbit....Biz anneden kalma bir gelenek olarak,kereviz,bamya, enginar ve ot yemeklerini çok severiz ve soframızdan eksik olmazlar.. )Seneler önce , Kumburgazda bir villa inşaatında iken,inşaat alanındaki 5 dönüme yakın bahçeden; kış kıyamet demeden saatlerce ot toplamışlığım vardır... ) O kadar ki eve geldiğimde,bütün ot seven komşulara dağıttığımızı hatırlıyorum, da yine de bitmemişti....Kerevizin z.yağlısından daha çok etli ve yumurta limon terbiyelisi , Çiğden yapılmış mayonezli salatası bizim favori yemeklerimizdendir...Çook severiz... Bahçelerim müsait olsa ,enginar ve kerevizi yetiştirmekte hiç tereddüt etmezdim... ![]() Selam ve sevgilerr... ) |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2012
Şehir: Kocaeli, Avşa Adası
Mesajlar: 1,142
|
Alıntı:
Kereviziin ustalığı zaten etlisinde belli olur. Enginar bahçede pek yer tutmaz, Duvar dibinde ortanca gibi yaşar ve çok yıllıktır. Selam, sevgi... |
|
|
|
|
![]() |
|
|