![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
Sayın resulgur reçeler bire bir yapılıyor 1 kg çileğe 1 kg şeker hoşaflıkları ise meyvaları doğrayıp kavonazlara dolduruyoruz şeker koymadan kazanda kaynatıyoruz kavonozları |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Çilek reçeli
Artık son çilekleri reçel yapıyoruz bu yaptığımız kazanlar satışa gidecek |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kuşburnu
Dağdan toplanan kuşburnular temizlenip 2 gün bekletiyoruz sonra şekerle kaynatıp reçel olacaklar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Koyun
Ayrılmaz ikililer |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Hemşerim ,çalışkan kardesim MaşAllah sana uzun zaman önce safalarını tek tek okudum ama yazmaya ara vermiştin, döndügünü görünce çok sevindim.Ben seni saka tarafında hayal etmistim( nedenini anlarsın) meger komşuymuşuz :-) Ayvalı köyündeniz bizde ... Önümüzdeki yıl tekrar oralarda olabilegim inşAllah tanismak nasip olur.Nasıl isterim şuan oralarda olmak öyle bi hayat yaşamak anlatamam ... Diyarbakır' dan selamlar ,sevgiler ... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Seneye tekrarı nasip olsun inşallah sevgili Macuroğlu... Ben kozalak kısmını hiç anlayamadım... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Çok güzel, sanırım kavak ağacı yaprakları... Nasıl depoluyorsunuz sevgili macuroğlu? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın YeniGine çuvalayıp yağmurdan korunaklı yerlerde muhafaza ediyoruz özellikle ceviz ile söğüt kulanıyoruz daha verimli |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Sayın macuroğlu; ceviz yaprağı içerdiği bileşikler acısından zararlı diye duymuştum gerçekten yararını gördünüz mü? ve yaprakları nasıl kullanıyorsunuz? ilkbaharda malçlama şeklindemi kullanıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın dongyul yok zararı görmüyoruz aksine faydalı sürmeden önce tarlaraya hayvan gübresyle karıştırıp sürüyoruz |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
uzun bir aradan sonra
yaklaşık 2 senedir takip edemedim tekrar buradayım yazdan kalma bir kaç kare |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2015
|
Kolay gelsin bereketli olsun son yillarda cikek benimde ilgimi çekmeye başladı ancak pazar konusunda cekincelerim ne yaparım gibi sorunların var deneme amaçlı 2 dönüm yapmak istiyorum üretim ve pazarlama konusunda deneyimlerinizi paylaşır mısınız ... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Çilek değil çile 😀
Sayın yenikentli123 teşekür ederim ben 4 senedir bu işin içindeyim benim bulunduğum yer tamamen çilek yetiştirilen bir köy 40 yılık yerli çilek bahçeleri var pazar konusununda avantajlıyım bu yüzden 😀 çürük çilekleri bile değerlerlendire biliyoruz çileğin yaprağından memeyvasına kadar satabiliyoruz fide satışıda yapıyorum ortalama yılda mayıstan kasımakadar 1 buçuk kg ürün alıyorum fide başına ama çok emek isteyen bir iş çilek değil çile adı burdan geliyor 😀 nisandan ekim ayına kadar her gün içindeyim çok hassas ve iyi bakımım isteyen bir meyve ama muhakkak emeğinin karşılını alıyorsun şuan bizim burlarda çiftçinin yüzünü güldüren tek ürün diye bilirim |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim evet fide satışlarımız oluyor 05519723939 numaradan ararsanız yardımcı olabilirim |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
küçük arkadaşlar
bunlarda çiftliğimizin diğer üyeleri |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
sıradan işler
bir kac kare |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
çilek
çileği çoğunlukla bu yıl fabrikaya satıldı topladıktan sonra sapını temizleyerek reçel lik hale getirip teslim ediyoruz irileri pazarda satışa çıkıyor ufağı fabrikalar alıyor elek altı olanlar ise meyve suyu fabrikasına gidiyor |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2016
|
Sevgili macuroğlu, 2011 yılında açtığın başlıkta ki ilk iletiden bugüne tüm iletileri okuyarak bahçe sayfanda günümüze geldim. Nacizane tespitlerim mevcut. 1- Öncelikle başlarda ki hevesinin büyüklüğü okuyanı etkiliyor. 2- Ayrıca o çeşit çeşit turşular, kışlık kurutulmuşları hazırlayanların ellerine sağlık. Onlara da başlığında yer verip, geçmişten günümüze lezzetleri taşıyanları tanıtmanı dilerim. 3- Birde o her bir kavanozun yapılışı için bir mesajlık küçük rehber niteliğinde mesajlar topluluğu ile burayı yeni keşfedenler için çok daha faydalı hale getirebilirsin. 4- İki yıllık aralar verip takip edenleri üzme. 5- (özel hayata dairdir, paylaşıp paylaşmaman sana kalmış) Başlığı açtığında gencecik idin(yanılmıyorsam 18 yaşında başladın) şimdi biraz daha olgunlaşıp, daha planlı adımlar atmakta olduğunu görmekteyim. Bu adımları yalnız mı atıyorsun yoksa o turşulukları yapan bir başka el mi var? (Senin gibi çalışkan bir arkadaşımıza kendi gibi çalışkan bir eş ile o bahçe saray olur.) |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın g.c. ben 2008 dedemin ölümüyle köyden çehire taşındık aslında ailem şehirde yaşıyor beni dedem babanem ler büyütü beni köyde büyüdüğüm için şehire pek adapte olamadım liseyi bitirdikten sonra çiftçiliğe geri döndüm şuan bile eğitimime devam ediyorum ikinci üniversiteyi bitirmek üzereyim en büyük destekçilerim ailem ****** bukadar işi tek başıma yapmıyorum iş bölümü yapyoruz benim en çok uğraşım hayvancılık bahce işleri de ailemle bereber yapıyorum |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Tebrik ederim
Başarılar kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
tebrikler kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahar geldi
İşler hızlanma başladı çilekler bakımı hayvanların doğumu bu yüzden pek girecek vakit bulamıyorum |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Kabak
Bu sene abarttık sanırım kabak işini |