![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Çilek
Bunlarda ayıklanmış çilekler pazara gitmeyi bekliyorlar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
İyi hasatlar macuroğlu kardeşim, çilekler çok güzel görünüyorlar, bereketi bol olsun iyi kazançlar dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Kabak
Sayın akçanardak geçen sene kara kabaklardan gönderememiştim isterseniz bu sene göndereyim özelden adresi yazarsanız |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Geçen hafta Çarşamba günü pazara gittiğimde tesadüfen bir tezgahta rastladım satan kişi de hemşehrimiz çıkınca biraz sohbet ettik sonra da bana 2 tane biri kara biri sarı kabak verdi, eve gelir gelmez kara kabaktan hemen çorbasını yaptım, nasıl özlemişim, seneler sonra tekrar tadına bakmış oldum, o yüzden çok teşekkür ederim çok sağ olasın, kaynağını öğrendim nasılsa alırım artık. Tekrar çok teşekkürler, kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Sıradan işler
Bu sıralar bahçe verimi son demlerini yaşıyor ve kış hazırlıkları başladı armutlar toplanıyor pekmez olmak için hazırlanıyorlar çilekler toplanıyor bakımları yapılıyor arılar kışa hazırlanyor bu kadar işin arasında bide ikizlerinizi oldu |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Çilek
Bunlarda bize kalan kışlıklar reçel olacaklar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
İkizleriniz çok güzeller, maşallah onlara sevgili macuroğlu.Emeklerinize, gönlünüze sağlık, rastgelsin inşallah!.. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Alıntı:
kapım her zaman açık |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Pekmez
Armutlar pekmez olmaz için doğrama işlemi yapıldı ve bir gece bekleyecek ler |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Çilek
Çilek toplamaya devam günlük ortala 100 kg düştük kışa yaklaştığımız için verim düşmeye başladı |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Sıradan işler
İneğinde ilgiye ihtiyacı var akıtılan terin çekilen eziyetin karşılığı herşey bir bakır süt içîn doymak ve yaşamak ve yaşatmak için |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Emek sarfetmeden hiçbirşey olmuyor sevgili macuroğlu, kolay ve rastgelsin inşallah... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
|
Alınteriyle yapılan emeklerin karşılığı size kat kat geri dönüyor, Allhım emeklerinizin karşılığını ağız tadıyla yedirsin, sana da sağlık, güç kuvvet versin Rabbim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2015
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 146
|
Merakla takip ettiğim bir sayfanız olacak. Bende Eskişehir'deyim. Bu sene deneme yaptık. Güzel sonuçlar aldık. Kütahya'ya arada gidip gelirim müsait olduğunuzda ziyaret edip bilgilerinizden faydalanmak isterim inşAllah... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Sayın ibrahimes herzaman beklerim |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Keçi peyniri
Nisan ayında yaptığımız keçi peynirlerini çıkarmaya başladık olgunlaşmaya başlamış |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Elma
Elmalarınızda olgunlaşmaya başladı hasata hazır ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 957
|
Alıntı:
İlk defa gördüm bu tarz peynir yapımını. Mayalayıp toprağamı gömüyorsunuz. Tarifini verebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Sayın evdeçiçek peynir bizde çiğ süten mayalanıyor tuzlu su ile salamura ediliyor ve toprağa gömülüyor 5 ile 6 arasında olgunlaşıyor |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
|
Su peynir yapimini anlatsaniz.. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Peynir
Sayın kiziltan önce keçileri sağıyoruz hemen soğumadan süzüp ekşi yoğurt suyu veya peyir mayası kulanıyoruz 10 lt süte ya bir çay bardağı yoğurt sütü **** bi çay kaşığı peynir mayası sonra 4 saat mayalanmasını bekliyoruz yoğurt kıvamını alıncada süzüp taş bastırıyoruz 2 gün sonra dilimleyip tuzlu su yapıyoruz onuda topra gömüp olgunlaşmasını bekliyoruz |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Çikek
Son çileklerimizi toplamaya başladık |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Kışlık hazırlık
Kışlık hazırlığa hızla devam ediyoruz salçalar konserveler pekmez reçeller yapıldı pestil armutlar erikler biber domates kurutuldu yufka tarhanada tamam bir bulgur kaldı oda yolda |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
Şehir: KÜTAHYA
Mesajlar: 503
|
Pekmez
Armut pekmezi kaynatılırken kalan bir hatıra 30 kg armut kes doğra 3 gün kaynat olsun 1 kg pekmez ben hiç birşey anlamadım bu işten ![]() |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2011
Şehir: Çorum
Mesajlar: 76
|
Eskişehir'de büyüdüm ve çok muhacir tanıdım. Hepsi çok çalışkan insanlardı. Bu görüşümü sende doğruladın. Maşallah kardeşim. Kıskanılacak derecede güzel bir dünya yaratmışsın kendine. Emek her zaman Karşılığını vermese de doğruluk ve çalışkanlık en büyük servet bence. Yolun açık, kazancın bol olsun. Sizler gibi gençler bu vatanı ayakta tutacak. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
/
Giriş Tarihi: 20-09-2015
Şehir: GB
Mesajlar: 57
|
Çok başarılı tebrikler |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
|
Maşallah!.. Sevgili macuroğlu, emeklerine sağlık, hasat fotoğrafı harika. Kışlıklar hazır, artık kış gelebilir, gelsin hepsini ağız tadı ile tüketin inşallah!.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
|
Bu kavanozlarda ne var hepsini bilemem ama, olay BUDUR ! Topraklimi, topraklsiz mi? Sera mi tarla mi? Pek farketmiyor, calismak, planli olmak azimli olmak ve kanaatkar olmak. Ellerinize saglik, saglicakla kalin. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hay Maşallah sizlerden öğreneceğimiz çok şey var. Emeğinize sağlık Peki bu erik vişne armut kavun karpuz çîkek kayısı şeftali incir üzüm ahudu kuşburnu alıç dut reçeli ve bunların hoşaflıkları nasıl yapıyorsunuz tarifini yazar mısınız . ? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|