![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili nurguldk laleler o güzel begonyalara bayıldım japon elmasının çiçekleri muhteşem ıxia çiçeginide görebiliriz inşallah bende merak ettim elinize saglık çok güzel çok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Sevgili Periş, teşekkür ederim. Daha güzeli sizin olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Arka bahçeyi sakın küstürme ön bahçe bu günü yansıtıyor ama arka bahçe geçmişten çok izler taşıyor şunu unutmayalım evin yenisi bahçenin eskisi makbul ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Arka bahçe yazın çok keyifli oluyor. Hem daha serin hem de huzurlu. Beğenmenize sevindim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
Weigela aldığımı biliyordum ama hangisi karıştırmışım. Yaşasın 3 tane Weigelam var. Biri açık pembe, 2 si koyu pembe çiçekli. Ama henüz değil ![]() Eklenti 212751 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
Oya ağacı sanırım bahçelerde en geç uyanan bitki. ![]() ![]() Aşı denemesine bakakaldım. Ben de kaç yıldır şu aşılama olayını öğrenmek lazım diyip dururum ama elime alıp da denemişliğim yoktur. Halbuki ne kaybedeceğiz değil mi? Böyle böyle öğrenilir. Size birisi mi tarif etti, yoksa okuyup öğrenip mi yaptınız? 3 renkli leylak fikri de çok güzel. Gelecek planları arasında değerlendirmek lazım. ![]() Yalnız aşı aslında Şubat ayı civarlarında serinde yapılmaz mı? Göz aşısı olunca mı farklı oluyor acaba? Bir de arka bahçedeki objeler çok hoşuma gitti. O taraf gölge oluyor sanırım, forumda gölge bahçesiyle ilgili bir şeyler vardı. Biraz özenle saklı bir cennet yaratılabilir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan, göz aşısı bu aylarda yapılıyormuş. Forumlarda aşılama ile bilgiler var biraz yararlandım ancak detayları oradan öğrendiğimi söyleyemem. Uygulama görüntülerini you tube tan buldum. Grafting, graft yazdığınızda birçok video çıkıyor. Yazılı anlatımdan daha kolay tabi bu şekilde öğrenmek. Bu arada deneme tabii, deneye deneye öğreneceğiz ![]() Arka bahçede, hepsini fotoğraflayamadığım çok eski aletler var aslında. Tümünü daha önce bahçe yarışmalarında derecelere girmiş bir tanıdığımızdan aldım. Eşi vefat edince bahçeyle ilgilenemediği için sağolsun bizim bahçeye uygun görmüştü bunları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Hava yine yağmurlu... Dün yağmur başlamadan son anda domatesleri dikmeyi başardım. Biberler kaldı ![]() Hava tam ısınmadı ama bu da lalelere yaradı ![]() Lale devri hala sona ermedi bahçede ![]() Resimlerde tam kendini gösterememiş ama yeni lalelerin renkleri çok farklı, grup renkleri,somon, turuncu alacalı pembeler... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Cytisus un üstü çiçek dolu. Renkleri çok hoş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Bauhause dan aldım. Çok sevimli ama içine ekecek birşey bulamadım henüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Sardunya konusunda çok yeniyim. Bu sarkan türlere sakız diyorlar sanırım ![]() Rengi çok güzel ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
Cemoya kalırsa heryere sukulent diker ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
Oya ağacımın üzerindeki baykuş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Sebze bahçemden kareler.. Pembe domates, siyah tula domatesi ve biberler yerlerini aldılar. Aralarda da haşerat engelleyecek kardeş bitkiler, adaçayı ve kadifeler yerlerini aldı. Ayrıca küçük bölmelere ayırdığım yerde farklı yeşillikler ekildi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Artık neyi nereye dikeceğimi şaşırdım ![]() Taş bahçenin üst kısmına altın çilek fideleri ve Goji berry dikildi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
Ve yine laleler... Lalelerin iki de bir resmini çekiyorum ama o kadar güzel renkleri var ki. Paylaşmadan edemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür güllerimin hepsi açmaya başladı. Özellikle bunun renkleri çok hoş. Ve sardunyalarım.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Mandavilla süper görünüyor ![]() ![]() ![]() Düzenleyen nurguldk : 24-05-2011 saat 10:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
Weigela'lar açmak üzere, tüm dalları tomurcuk dolu ![]() Ağaç mine, geldikten sonra donlardan yaprakları haraboldu. Ama o haline bakmadan tomurcuk doldurdu heryerini.. Ve açmaya başladı kıyamam ![]() Havlu püskülü hala harika görüntüler veriyor. Begonyalar da son derece keyifli. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
Nurgül Hanım, Bahçenizi gezdim. Ellerinize sağlık, güzel bir yer yaratıyorsunz. Japon elmanız pek güzelmiş. Clematis sever olarak hayranlıkla türlerine baktım. Arka bahçenizdeki aksesuarlar çok güzeller. Nasıl da yakışmışlar hepsi birbirlerine. Baykuşunuza bayıldım. Kızım küçükken bir çatıda gördüğü kuşun adının baykuş olduğunu duyunca sormuştu: -Anne baykuş burada, bayan kuş nerede??? ![]() Sevgiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Baykuş hikayesine de bayıldım. E kız çocukları detay kaçırmazlar. Her konuda bir fikirleri **** bir soruları olur ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Clematislerin bir çoğu tomurcukta. Bu da çiçek açma hazırlığında ama yavaş çalışıyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Dekoratif çamların altına aubrieta diktim. Bir kısmı tohumdan bir kısmı fide. Şu anda da güzel görüntü veriyor ama o yastık şeklinde kabarık çiçekli halini seneye bekliyorum. Saksılardaki soğanlılar gelişiyor. Gala, lilium, frezya , Ixia.. Sabırla çiçekleri bekleniyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Kaya bahçesine haftasonu talaş dökülerek taşla kaplandı. Elimizdeki 2 kova beyaz taş yetmeyince, duvar yapılırken kullandıkları taşları attık. Bence fena olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Kaya bahçesi devam Kayaların arasında, oyuklardaki minik sukulentler, Cemonun dağlardan getirdiği pitirikler. Kaya bahçesi ilk yapıldığında yerleştirirken sanırım oraya buraya düşüp kök salmışlar. Heryerden sarkıyorlar ve ben çok seviyorum onları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Kaya bahçesi genel görünüm ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Gün Güzeli sanki hiç gelişmiyor, öylece duruyor. Sizce şu anda boyutları normal mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Ve son olarak çelik köklendirme kovalarından biri.. Clematis çelikleri, bence hepsi sağlıklı görünüyor ve köklendiler. Bakmaya cesaret edemiyorum. Bakıp yerlerine diksem mi? Daha erken mi acaba ????? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|