![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın Nurguldk bahçeniz her gün biraz daha güzelleşiyor.Yeni aldığınıç çiçekleriniz çok güzeller,güle güle büyütün.Kaya bahçenize şimdiden bayıldım,daha sonraları harika olacağından eminim,formu çok hoş.bence üzerine taş kapatın,şöyleki bazı yapı marketlerde l kg kadar torba içinde mıcır cinsli renkli veya beyaz taşlar satılıyor,ben bir sene evvel Bauhaus dan almıştım.kaktüslerin aralarına onları koydum,pembe renkli olduğundan çok dekoratif durdu.Sizinki çok çok güzel olur sanıyorum.Ellerinize sağlık,bahçenizden her gezişimde zevk alıyorum.Selamlar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Berrin Hanım teşekkür ediyorum. Söylediğiniz gibi o renkli ve beyaz taşlar çok hoş duruyor. Benim kaya bahçesini 15-20 kg taş bile kurtarmaz diye düşünüyorum. Haftasonu Bauhause ve diğerlerine uğrayacağım sanırım. Burada taşçılar var onlara da bakarım artık ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Talaş- mıcır .. Bu olabilir. Çünkü yazın da burada çok rüzgar oluyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Taş için Eskiişehir yolunda yanılmıyorsam 27. km'de Taş Market var. Eskişehir istikametine giderken yolun solunda kalıyor. http://www.tasmarket.gen.tr/ Ben falezleri, beyaz taşları falan hep oradan aldım, yapı marketlere göre bayağı daha ucuz. Aklınızda bulunsun. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Nurgülcüm, Haymana yolu üstünde taş satan birçok yer var. Özellikle taş dünyası diye bi yer var çeşidi fazla oranın. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki Alyssumlar... Ben bu çiçeği gerçekten çok sevdim. Tohumdan da kolaylıkla çimleniyor. Ancak şaşırtması çok zor oluyor. Bahçeye tohum atmak en mantıklısı.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Renkleri güzelmiş nurguldkçüm benim beyaz var. Düzenleyen sevim4 : 09-05-2011 saat 12:33 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte baharda beni en çok mutlu eden Japon elmalarım ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Diktiğim tüm çalıların isimlerini birbirine karıştırdım. Bu kimse artık, çok güzel minik beyaz çiçekler açıyor ![]() Deutzia gracilis (havlu püskülü) Eklenti 210351 Eklenti 210352[/QUOTE] Düzenleyen nurguldk : 10-05-2011 saat 10:02 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki lobelyalar, Sarkacaklar da ben göreceğim, ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Minyatür Güller, Küçüklüğüne aldanıp çok sık dikmişim. Haftasonu ayırdım merak etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Meyve ağaçları, Elma çiçeği, Armut çiçeği, diğeri kim bilmiyorum. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Yer mineleri ve bahçenin bir bölümü ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevim abla, beyazı da tohumdan yaptım ama bahçeye taşırken biraz yamuldu. Toparlanırlar inşallah. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Onların adına teşekkür ediyorum mandalinci ![]() Sanırım bunlardan 7-8 tane var arkalardakiler de dahil olmak üzere. Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Yoğun çiçekli zamanında bahçede müthiş görünüyorlar. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Albino Adeniumlarım hayatlarına son verdikten sonra, 3 tane farklı Adenium kaldı ![]() Haftasonu onları bulundukları yerden çıkardım. Bonsai denemesi için kazık kök varsa kesecektim ama baktım kayda değer bir kazık kök yok ![]() Bir de korktum, becerebilir miyim diye Üstü düz bir taşı temizleyip, antibakteriyel ile fısfısladım. Saçak kökleri taşın çevreleyecek şekilde Adeniumun köküne sıkıca koyup, gübreli bahçe toprağı koyduğum başka bir saksıya diktim.Çok profesyonel olmasa da en azından bitkinin fazla uzamasını engeller diye umuyorum. Göreceğiz ![]() Bu işlemleri yapmadan önceki durumları.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene sebze bahçesine, sadece domates, biber ve ısrarlara dayanamayarak salatalık ekeceğim. Ve tabii yeşillik.. Tohumdan Pembe domates ( 3 sene önce PDA dan alınmıştı. Ondan beri tohum mahsülden alınıyor ve hiç ilaçlanmadı Siyah Tula domatesi fidesi. Ben yaprak ve gövdesinde fark göremiyorum. Ve biber... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
PDA, pembe domates ağı mı? Düşününce böyle bir organizasyon olduğu aklıma geldi. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
PDA da bırakın GDO yu hiç kimyasal kullanmadan yetiştirilen pembe domateslerin her yıl tohum ve fide dağıtımı yapılır. Ben de aynı şekilde 3 yıldır hiç kimyasal kullanmadan, tohuma bıraktığım domatesten üretiyorum Pazarlardaki Pembelerde GDO olduğunu sanmıyorum ama tarlacılıkta büyük ihtimalle hormon **** kimyasal ilaç kullanılıyordur. Organik sertifikası yoksa. Pembe Domatesler geleneksel çünkü. Yetiştirmek isterseniz tohum verebilirim Aslında hersene çok sayıda fide üretip isteyenlere dağıtırdım. Ama bu sene çiçeklerin bir çoğunu da tohumdan yapınca, yer sıkıntısından kendime kadar domates yapmıştım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ay nasıl mutlu olurum. Ben tohum almak için araştırma yaparken artık tohum dağıtmıyoruz gibi bir yazı gördüğümü hatırlıyorum zaman geçti bir daha da araştırmamıştım. Teşekkürler |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan Nakkaş sarmaşık, Gerçek yerlerine yani saksılara aldım. Ancak gövdesi çok cılız. Umarım yaşatabilirim. Çok beğeniyorum bu sarmaşığı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan Heliotropium, Sadece iki tane çimlendi. Onlara da gözüm gibi bakıyorum Şaşırttım bile ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Yıldız çadırı, Hava hala soğuk olduğu için henüz bahçeye taşıyamadım ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan Ölümsüz Çiçek (HELICHRYSUM) Aubrieta Alyssum Lobelya Bahçeye yerlerine taşındı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sardunyalar çoktaaan yerini aldı da, yenilerini bekliyorlar ) |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili nurguldk maşallah tohumlar çimlenmiş bunlar bahçede yerlerini alınca çok daha güzel olur dilerim büyümelerinide görebiliriz nakkaş çiçegide güzel elinize saglık |
|
|
|
![]() |
|
|