![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın marnalı, Tüm arkadaşlarımız manzarayla ilgili yazmışlar. Siz bırakın bahçeyi filan. Manzaranın tadını çıkartın en iyisi. 15 yıl önce Gümüşhane Torul da çalıştığım sırada Karadeniz kıyı kesiminde bu kadar seracılık gelişmiş değildi. Bu yıl kısa süreliğine gittiğim Samsun'da ise seracılığın ve sera bitki yetiştiriciliğinin oldukça geliştiğini gördüm. Bu bir anlamda iyi. İnsanlarımızın tarım bilinci düzeyinin yükseldiğini gösteriyor. Kısa süreli uğraşabilsenizde yine de güzel ürünler yetiştirdiğiniz belli... Sanırım birazda akrabaların katkısı oluyor. Güzel işlere devam sayın marnalı... Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-01-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
|
sn özbey teşekkür ederim.inşallah sizlerede nasip olur.bizlere bırakan dedelerimizden Allah razı olsun... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
geçen hafta mevsimin ilk karı yağdı.sera için ilk deneyim oldu. yaklaşık 20 cm lik kar yağdı serada küçük bir hasarla atlattık. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
kompost gübre tankım. üstten doldurma kapağı var. alttan boşaltma kapağı var. köydeki artık tahtalardan yaptım. 1 m3 civarında hacimli. geçen yaz içine bahçeden söktüğüm sebze atıkları biçilen otlar,evsel organik atıklar(yumurta kabuğu,meyve sebze kabukları,içilen çay posası vb.) odun talaşı,fındık kabuğu posası,biraz toprak, tarım kireci ni katman katman ekledim. 5-6 ay sonra 4 çuval topraklaşmış kompost aldım. yaz sebzeleri için bahçeme karıştıracağım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Arı kovanı sanmıştım! Belki o da yer bulur. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
uzun zaman ayrı kaldım. ama şu anda köy harika tam mevsimi. o kadar çok yağmur yağdı ki her yer yeşerdi.neredeyse taşların üzerinden ot çıkmaya başladı.bahçem ve seramdan bazı resimler. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
üstteki resim pepino.alttaki karabakla |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
bahçe ve seradan bazı görüntüler. domatesler hızla büyüyor. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
herşey rüya gibi bu sayfada ...deniz manzarası olgunlaşmaya başlamış sebzeler. evinizde harika ...bence evinizin her tarafını çiçeklerle donatın... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
teşekkür ediyorum orası köydeki evimiz. haftada bir gitmeye çalışıyorum. o yüzden ancak gül gibi uzun yıllar kalıcı çiçekler dikebiliyoruz. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
marnalı61 merhabalar. Gayet başarılı fotoğraf kareleriyle sunum yapıyorsunuz.Tebrik ediyorum.Ben 3 ay oldu emekli olalı şimdi hobi serası kurmayı düşünüyorum.Malzemenin birazını aldık.Bundan sonra bol bol vaktimiz olacak bu işlere.Bu arada seranız çok güzel olmuş.Bol ürünlü yıllar diliyorum.Saygılarselamlar. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın marnalı61. Ramazan bayramımızı en içten dileklerimle kutlar .Ailenizle ve sevdiklerinizle sağlık sıhhat ve mutluluk dolu nice yıllar dilerim. Trabzon-Yomra_ Kaşüstü bld. sinden Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
işlerim dolayısıyla uzun bir süre ayrı kaldım. bir kaç kış resmi gönderiyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|