![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
LİKOPEN ZENGİNİ BİR ÜZÜMSÜ, GÜZ ZEYTİNİ……Güz zeytini genellikle geniş çalı veya ufak ağaçlar şeklinde kendini gösteren, zarif sarı çiçekleriyle, gümüş noktalı yaprak ve kırmızı üzümsü meyveleriyle peyzaj değeri çok yüksek bir bitkidir. Çin, Kore ve Japonya’da doğal olarak yetişir, 1800’lü yıllarda Amerika’ya getirilmiş ve yaygınlaşarak bir çok yerde doğal olarak yetişmeye başlamıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kumpinarına teşekkür ederim.Bu yazı ve resim kumpinarında alıntıdır. Düzenleyen Minarislim : 28-01-2011 saat 21:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Goji çelikleri kökleniyor.Yerkirazının çimlenmeleri iyi gidiyor.Bahara hazırlanıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Minarislim, gojileri o şekilde köklendirebilmek için özel bir uygulama oldu mu acaba ? Yer kirazını şimdiden eksek iyi olacak aslında iyi yapmışsın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Furkan bey;goji çelikleri için özel bir şey yapmadım.Direkt diktim.Kara dut çeliklerini'de bu şekilde köklendiriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Köyde piknik
Hafta sonu bizim çoçuklarla bahçeye pikniğe gittik.Tandır henüz bitmedi fakat bizimkiler açılışı yaptılar.Tavuk ızgara'da güzel olmuştu. Ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Oh değmeyin keyfime. Valide sultan görmesin. Ben sana böyle mi temizlik öğrettim diyebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Furkan bey hiç sormayın çok fena batırdık ortalığı.İyi bir temizlik yapacağız artık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Sayın Minarislim ev yeni galiba, bu sene mi yapıldı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
15 gün olmuş soralı, Olmuyor, Minarislim oralı. Başka dükkanlarda geziyor, Kendi dükkanına uğramıyor! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Bahçeye bu hafta sonu Uğrayacakmış kesin görür misafir gelmiş gitmiş der ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zafersu; evet ev yeni.eksik gedik uğraşıyoruz işte. yeni ağaçlar yeni bitkiler. Bizde olmayanı getirtiyorum.Köyde herkesi şaşırtacam.Görmedikleri ağaçları dikiyorum.Bizim köyde çok şey değişecek buna inanıyorum.Köylünün ufkunu genişletecem.Çok şey olacak çok şey...İyi'de olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Minarislim nihayet dükkana uğramış. ![]() Ev hayırlı olsun güle güle oturun, uğraşmaya gelince, güzel uğraş bunlar, hiç bitmesin, yeniliğe uzanmanı takdir ediyorum, uzun yol şöförü daima ileriye bakar, merak etme öncülüğünü yaptığın şeylerde seni takip edecek çok kişi olur, hadi kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
büroda çelik köklendirme denemelerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Goji çeliklerini suda köklendirmeyi deniyorum.Başaracakmıyım zamanla göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili minarislim; Sen iyiden iyiye çelik işine sarmışsın valla. Kutlarım. Bayağıda bir çelik dikmişsin. Dilerim başarı oranın yüksek olur. Bu arada piknik ve ızgara fikride güzelmiş. ![]() Yeni sezonda, sağlık, mutluluk ve bol hasat diliyorum. Bu yıl kara kavunları kendim yetiştireceğim. ![]() ![]() Selam ve sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Orhan hocam iyi akşamlar. Çelikler şimdilik gelişimleri iyi gibi.Yetiştirince fazlasını eşe, dosta dağıtırım herhalde.Bir tutup boy atsınlarda.Kavun tohumu isterseniz gönderirim.Yazın kavunda tabiiki.Kış olunca piknikte içerde oluyor.Yalnız tandır ocağı hoşuma gitmedi. Düz olan üst tarafını yıkıp yukarı bacaya doğru simetrik çıkaracağım.Düz tavandan dışarı duman veriyor.Ocağın içerisi konik olacak.Sevgiler, saygılar,selamlar hocam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Ankarada yağmur vardı.
Bugün bahçeye yağmur var.Düşündüğüm işleri yapamadım. Yine'de Bahçede'ki keresteri kapalı bir alana taşıdık.Bahçe sürülecek. İnşaaat'tan artan demirleri taşıdık. Bahçede çukur yerleri tesfiye için beklettiğim yığın toprağı'da haftaya dağıtırsam Sebze karıkları için sorun kalmayacak.Çok iş var çok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Minarislim, Bahçeniz çok güzel olmuş, iyi günlerde kullanın, yapmaya çalıştığınız yenilikler takdire şayan işler. Gojiler kışı atlattılarmı, Ankara ikliminde zarar görmeden yaşayabiliyormu? Emekleriniz ve paylaşımlar için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Sayın denizakvarvumu;Flying dragon kışı zararsızçıkardı gibi gözüküyor.Şimdilik iyi gibiler,fakat henüz açmadılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Sayın N.Cebeci;gojiler iyi.Onlardan korkum yok.Biraz organik potasyum takviyesi iyi gelecek.Ankaraya çok yakışacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
Ne kadar güzel ailece bahçede emek harcamak ve sonunda da emeğin karşılığını almak. Ve de en güzeli emeğin de değerini bilmek. Allah sevdiklerinizle bahçelerinizde nice sağlıklı ve neşe dolu seneler nasip etsin. Umarım benim kızım da büyüyünce bana böyle bahçede yardım eder. Şimdi küçücük parmakları ile çiçek dikiyor. Solucanları toplayıp, gözlerini kocaman açıp inceliyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nurguldk; teşekkür ederim.İnşaaallah kızınız doğa sevgisiyle büyüyeceği için kesin size yardımcı olacaktır.Minicik elleriyle dikktiği fidelerin meyveye dönüştüğünü ğörünce, bir daha asla unutamaz bu günlerini.Ayrı'da kalsa bir gün mutlaka geri gelecektir.sizin bıraktığınız yerden bayrağı devralacaktır.Dileğim inşaaallah birlikte uzun bir ömür'de birlikte zaman geçiriirsiniz.Ailenizle birlikte mutlu,huzurlu,sağlıklı bir ömür diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Toprak canlanıyor.Sanki sihirli bir el herşeye dokunuyor.
Ağaçlar çiçekteler.Bize sunacağı çeşitli nimetleri hazırlamakla meşğuller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Mevsim bahar.
Ağaçlar çiçekteler.Bize sunacağı çeşitli nimetleri hazırlamakla meşğuller |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sayın athena-asena; o kiraz aşısı.Hava almasın ve aşı kalemini sıcak yakmasın diye öyle sarıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Ankara'dan bir bahçe daha görmek güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ankara;Ankara'da ağaçlar.net toplantıları oluyor'mu?Bilginiz var'mı?Henüz yolun başındayım .Sıfırdan bahçe yapacağım.bu yaz güzel şeyler olacak.İNŞAALLAH. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|