![]() |
|
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Zeki bey siz cok yasayin ! Uzun zamandir cleome hassleriana nin adini ariyordum tohum ya da fidan alabilmek icin. Seralarda da görememistim. Simdi adiyla arayip bulmam daha kolay olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumunu bulursunuz. İki üç rengi var. Ama herhalde fidesini satmazlar ![]() Selamlar sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Sizlere mevsim başından beri tanıtmak istediğim bir bitki var. Gypsophylla repens. Tüm yaz sürekli açtı. 20-25cm boyundan 40-50 cm eninde sürekli minik pembe beyaz çiçekler açan çok yıllık. Bence her bahçeye lazım: ![]() ![]() Fuschia lar arasında Browallia speciosa: ![]() Fuschia, Erigeron karvinskii ve Imperata cylindrica 'Red baron': ![]() Ve bugün için son olarak adını bilmediğim bir kelebek: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Her köşe ayrı bir güzel her çiçek ayrı güzel harika bir bahçe Zeki bey elinize sağlık. Bu kadar büyük olmasa da Allah hepimize böyle bir bahçe nasip etsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Amin güne bakancım,bayıldım pempişe diyerleri harika benim böyle bir bahçem olsaydı. Herhalde yatak döşek bahçede yatardım emeklerine sağlık zeki bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Küpeler iyi dayanmış sıcaklara. Üç saksım da kurudu fakat, şimdilerde yeni filizler atmaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
Zeki Bey, Genellikle bahçedeki fotoğraflara bakarken, ağaç, çiçeçek vs, gözlerim hep bir canlı arar. Bu bahçelerde bir kuş, bir kelebek, bir böcek ya da ne bileyim bahçe sahibinin beslediği bir kedi köpek varmı diye. 367 nolu mesajınızdaki kelebek bir harika. Teşekkürler. Yaşayan bir bahçe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dilerim inşallah sizin de olur Düzenleyen Zeki Yağlı : 08-09-2010 saat 11:10 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kalanlardan yeniden devam edeceğiz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Evet bu cumartesi Göngör hanım. Ama maalesef en gözde Fuschia Riccartonii nin durumu hiç parlak değil. Kurumadı ama çook sarsıldı Düzenleyen Zeki Yağlı : 08-09-2010 saat 11:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kedimiz vardı bütün kertenkeleler onundu. Öldü yerine koymadık. Kuş böcek eksik değil ama ben buraya çiçek fotoğraflarımı koyuyorum. Bu sene arılar nedense çook az. Çiçeklerde tohum geçen senelere oranla bayağı az. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
Her yıl Ağustos ayı ortalarından sonra çok fazla arı olurdu, (geçen gün bizim de ilgimizi çekmişti bu durum) bu sene hemen hiç arı yok. Ama hiç görmediğimiz kadar çok çeşit çeşit Kelebek gördük. Zeki Bey, bahçenizdeki bitkiler birbirinden güzel. Sayenizde ilk kez tanıdığım 'Diascia interimma' nın çiçek rengi ve formu çok hoş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Zeki bey çok hoş bir kelebek resmi koymuşsunuz. Kelebeğinizin adı Atalanta Kelebeği. Pek güzel de poz vermiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Zeki Bey her şey harika emeklerinize sağlık siz de arılar az olabilir ama ben de çok geçen hafta dört petek bal aldım biraz ballarını vermemek için direndiler ama sonun da anlaştık tavsiye ederin tozlaşma için.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arılar bizim bahçeye mi gelmiyorlar diye endişeleniyordum. Halbuki hiç ilaç kullanmıyorum desem yeri var. Demek ki size de uğramıyorlar Arıların azlığı iyi değil, Allahtan hayırlısı Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Poz güzeldi ama epey uzaktan sehpasız zumladım biraz netliği az. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Neyse şimdilik kendimi tutuyorum. Size afiyet bal olsun ![]() Selamlar sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bu yil da bizde asiri bir ari dalgasi oldu. Sürekli yanimda ari sokmasina karsi bir seyler tasimak zorunda kaldim cocuklar icin. Ikisi de bol bol nasibini aldi cünkü. Beni bile hayatimda ilk kez ari soktu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşim Nilgün ve ben de sizin ve tüm doğasever dostların bayramınızı kutlar sağlıklı günler dileriz. Selam ve Sevgilerimizle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Aranjmanlar
Dün akşam evimizde dostlarımız hem yemek yedik hem maçı Basketbol maçını seyrettik. Ne heyecan, ne gerilim ve sonunda sevinç. İnşallah bu akşam o kadar sıkıntı çekmeden kazanırız. Vakit akşam olunca bahçemin tüm detayları görünmez diye ilk defa çiçekleden aranjmanlar yapayım dedim. Fena olmadı. Bakalım sizler de beğenecek misiniz? Alternanthara dentata yaprakları üzerinde Sedum Spectabile 'Automn Joy': ![]() Yaprağı güzel (Solenostemon 'Coral Sunrise') yaprakları üzerinde Sedum Spectabile 'Automn Joy': ![]() Anemone japonica: ![]() ve 'Karmakarışık' aranjmandan iki ayrı görüntü. Tanımaya çalışın bakalım çiçekleri tayınabilecek misiniz? ![]() ![]() Selamlar sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Rehmannia elata, Çin digitalisi: Salvia patens 'Cambridge Blue': Gaura lindheimerii: Campanula ssp Salvia greggii 'Dark Dancer' Salvia patens 'Royal Blue' Salvia barrelierii, Dahlia 'David Howard': Dahlia 'Moonfire', Althernanthera Salvia lar - Adaçayları IV Bunlara benzettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|