![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Baktım bir ayı devirmişim yazmayalı. Hafta içinde işimden hafta sonunda da her seferinde başka bir sebepten geciktim. Aslında arada sırada fotoğraflar çektim ama bir sürü derleyip siteye fırsatım olmadı. Allah'tan sevgili kiraz hatırlattı (fırça attı diye de anlayabilirsiniz) da bahçemde geçmekte olan sonbahar görüntülerini koymaya vakit ayırmaya karar verdim. Bayram tatili uzun. Yavaş yavaş çektiğim resimleri koymaya çalışacağım. Bu arada daha önce cevap veremediğim sayın ayşe_afyonlu, asiye ye selamlar. İzlemeye devam etsinler. Her zaman yararlanacakları birşeyler bulacaklar. Satı hanım, anemone ları sevdiğinizi not ettim. Umarım sizin de olur ![]() Şimdi gelelim bahçemin sonbahar hallerine! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Merhaba Zeki bey, Bahçenize daldım gittim yine. Hani "şarap gibi" deyimi vardır...Bahçeniz bunu anımsattı. Sonbaharın da dinginliği ayrı bir hava katmış. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemi ziyaret edip görüş bildiren dostlara teker teker cevap yazmakta gecikiyorum. Zaten amaç da herkesin kendine göre keyif alıp mutluluk duyması ve bahçe konusunda kendisine yeni bir hedef koymaya yardımcı olması. Umarım bahçem bu amaca hizmet ediyordur. Tüm dostlara teşekkür ederim. Selamlar sevgiler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Sayfanızı izlemeye başlarken çok rahattım bitirdiğim zaman ağzımı zor topladım epeyce açılmış ne kadar çok çeşit böyle bazılarını yeni görüyorum. emeklerinize sağlık güzel seyirlik bir bahçeniz var. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Şimdi bayılacağım. Bu ne güzellik Zeki bey ellerinize gönlünüze sağlık. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orada muhtemelen bu kızaran bitkiler yok. Olsa da koru Güneye bakıyor ve korumalı, muhtemelen gece gündüz ısı farkı yeterli olmaz. Bahçeme her zaman beklerim. Selamlr sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2010
|
Mükemmel.... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine beklerim |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Gingko biloba
Gingko biloba 30 metreyi bulan, dünyayın bilinen en kıdemli ağacı. Uzak doğun kökenli. Örneğin Tokyo caddelerini, çınarların bizim caddelerimizi süslediği gibi, görkemli bir şekilde süsler. Tıptaki faydaları pek çok. Benim yanımızdaki yeşil alana diktiğim çok yavaş büyüyor. 10 senede 5 metreye ancak geldi. Yaprakları dökülmeden önce de çok güzel ama sonbaharda muhteşem sarı bir renge bürünür. Gingko biloba yazın yeşil yaprakları ile: ![]() ![]() Gingko biloba sonbaharda sarı yaprakları ile. Bu sene sıcak yaz ve aşırı lodos dolayısıyla yapraklar lekelendi ve daha erken döküldü. Yoksa bu sonbahar görüntülerinin çok daha lekesiz açık sarı olması gerekiyordu. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sequoia sempervirens
Bahçede yalnız yaprağını döken ağaç ve çalılar yok. İğneli yapraklı olarak Sequoia sempervirens(= Sahil sekoyası)['lerim ve Sequoiadendron giganteum(= Mamut ağacı)'un hikayelerini bu konu ile ilgili başlıklarda yukarıdaki ağaçların adlarını tıklayarak görebilirsiniz. Aslında tüm ağaçlar yapraklarını döküp değiştirir. Sequioa sempervirens Temmuz ayında bir dönemde yoğun bir şekilde döker yapraklarını. Sürekli temizlemek isterseniz altını biraz zahmetlidir ama güzel yaprak dökümü manzaraları verir. Tıklayın bakın görün. Yeşil alandaki sequoia'ları çalı formundan biraz ağaç formuna dönsün diye birkaç hafta önce birinin dört gövdeden ikisini, diğerinin üç gövdeden birini kestim ve alt dallarını budadım. Çok daha güzel görkemli görünüyorlar şimdi. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Cedrus deodora 'Aurea' = Altuni Himalaya sediri
Ağaçlardan bahsederken Himalaya sedirimden bahsetmeden olmaz. 1995te diktiğimde çapı 10-12cm boyu da herhalde 2,5 metre kadardı. Bugün boyu 15 metreyi buldu, muhteşem oldu. Küçük bahçelerde büyük ağaçların gölgesi sorun yaratıyor. Bahçedeki güneşli alan ve güneş miktarı azalıyor. Ben çözümü ağaçlarımın alt dallarını kesmekte buluyorum. Tabii ki ağacın estetiğinden birşeyler gidiyor. Ama aksi takdirde bahçede bir şey yetiştirmek mümkün olmuyor. İşte Cedrus deodora 'Aurea' nın son hali: ![]() ve arka planda Sequoia sempervirens'ler ile: ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeniz gerçekten çok güzel. Sanki bahçeniz tuval, siz de bitkilerle bir sanat eseri yaratmışsınız. Tebrikler. Sayfaları tekrar tekrar dolaşıyorum. Her baktığımda yanı keyifi alıyorum. Bu güzellikler için teşekkürler. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ah bir de sizin kadar üretken olabilsem ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
çok güzel bir bahçe olmuş zeki bey ellerinize emeklerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Osmanthus heterophyllus
Sonbahar her bitkinin mevsiminin sonu değil! Evimizin girişini yaz kış süsleyen yaprağını dökmeyen güzel bir çalı var: Osmanthus heterophyllus. 3 metre boyunda, enini 1,5 civarında tutmaya çalışıyorum. Sonbaharda bu Osmanthus minik beyaz çiçeklerle donanıyor. Öyle güzel kokuyorlar ki girip çıkarken şöyle bir güzel içime çekip mutlu oluyorum. Resimler üç hafta öncesinden, 31 Ekimden, ama bugün hala tek tük çiçekleri var. Osmanthus heterophyllus: ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbaharda salvia'lar
Sonbahar birçok Salvia (=Adaçayı) cinsinin en güzel mevsimi! İşte tanıdık salviaların sonbahardan görüntüleri: Salvia guaranatica 'Blue Enigma': ![]() Salvia greggii 'Dark Dancer': ![]() Salvia coccinea 'Coral Nymph' : ![]() ve tabii Salvia coccinea 'Hot Lips' = Ateşli Dudaklar: ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbahar'da salvialar
Salvia coccinea 'Coral Nymph' in dökülen tohumları bahçeye serpiliyor ve ertesi sene bulundukları yerlerden hoş bir şekilde çıkabiliyor. Bunu isterseniz normal üretim şekli olarak da kullanabilirsiniz ama kendiliğinden beklenmedik bir yerde çıkıp, orayı doldurması hoş bir sürpriz de olabiliyor. Siz yine de isterseniz söküp başka bir yere dikebilirsiniz: ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonbahar da salvia lar
Salvia'ların sonbahar görüntülerine devam: Salvia neurapia: ![]() Salvia 'Blue Enigma' nın başka bir güzel görüntüsü: ![]() Salvia 'Indigo Spires' Ekim ayındaki kuvvetli rüzgarlarda biraz hırpalandı heybetli dalları kırıldı. Kalanları güzel açmaya devam ediyor: ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçek geçince dallar kuruyor, toprak seviyesinden heprsini kesiyorum. Zamanı biraz kışın şiddetine bağlı. Şubata kadar süreblir. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|