![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
saygı ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anemonopsis ve anemonella ikisi de güzel. Siz deneyin ama mümkünse yarısını en azından bahara bırakın. Penia hybrid nedir bulamadım Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sıcakların geçmesi ile bahçe biraz toparlandı. Artık sonbaharın renklerini dinginliği beklemenin zamanı geldi. Tabii güzelliğini yitiren, mevsimi geçtiği için sökülüp atılan, boşalan yerler var. Oraları dinlenip gelecek seneyi bekliyorlar. Bunca sıcaktan ve rutubetten sonra bahçamein genel durumu şu hale geldi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Zeki bey sizin bahceniz her mevsim güzel. Sonbahar resimlerini de lütfen bizlerden esirgemeyin olur mu? Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Anemone Japonica lar çok güzel oldular. Eğer geçen çiçekleri muntazam olarak koparılırsa Ekim ortasına kadar bahçeyi şenlendirmeye devam edecekler. Sonra gelecek sene bahardan itibaren çoşkulu dolgun yapraları ile bahçeyi süslemeye devam edecekler. Bu arada bölüp çoğaltabilinecek. Ne güzel özellikler değil mi? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeği devam edenlere bir göz atalım: Cam güzelleri coşkulu bir şekilde devam ediyor. Haa unutmadan söyleyeyim bunlar bizim bahçenin ürünü. Hepsini ya geçen senenin tohumlarından içeride çimlendirdik, ya yerinde yere dökülen tohumlardan kendileri çimlendiler. ![]() Bahçenin bu köşesindeki Monarda didyma lar, kendilerine uygun bir mikro iklim buldular ki hala açmaya devam ediyorlar. Halbuki daha çok güneş alan bölgesinde çoktaaan geçtiler: ![]() Salvia greggii 'Dark Dancer', yazın sıcağında çiçeklenmeyi durdurmuştu, şimdi sonbaharın serinliği ile tekrar çoşkulu haline dönüyor: ![]() Alternenthara dentata'nın kızıl yaprakları ile Artemisia 'Powis castle' ın gri yaprakları ağrıbaşlı renk uyumları ile pek mutlular: ![]() Salvia 'Indigo Spires' ın heybetli gövdesini binlerce mavi çiçeği süslemeye devam ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Biraz da özelliklerini güzelliklerini yeni sunan bitkilerimize göz atalım. Cleome Hasslerina, bir zamanlar bahçemde çok yer verdiğim,çeşitli renklileri olan bir çiçek idi. Sonra çok boylu ve biraz işgalci olmaları dolayısıyla gözden düştüler. Ama yine de bahçede kalan tohumlardan kendileri çimlenirler. Ben de yerin ve mevsimin müsaitliğine göre bazılarının kalmasına izin veririim. Yani anlayacağınız bedavadan çiçek. Denemeye değer tavsiye ederim: ![]() Sedum spectabile 'Autumn Joy' kızarmaya başladı. Sizlere onun daha çook güzel fotoğraflarını göstereceğim ![]() Salvia guaranitica 'Blue Enigma' bu sene ilk senesi olmasına rağmen verimli ve mutlu bir şekilde açmaya devam ediyor: ![]() Baharda açamayan bir Delphiniım açığını sonbaharda kapatmaya çalışıyor ama biraz zayıf: ![]() Ve tabii Oyaların da mevsimi geldi: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Zeki bey siz cok yasayin ! Uzun zamandir cleome hassleriana nin adini ariyordum tohum ya da fidan alabilmek icin. Seralarda da görememistim. Simdi adiyla arayip bulmam daha kolay olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
botanik bahçesi, çok yıllık |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|