![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Monarda didyma, otsu bir çok yıllık. Her sene kışın toprak üstünde kısım kuruyor ertesi sene tekrar çıkıyor. Köklerden hızlı yayılıyor. Her sene bölüp birçok bitki elde edebilirsiniz. Tek istediği güneş. Ben birkaç sene daha gölge bir yerde denedim çok iyi olmadı. Bu sene tam güneşe çıkardım. Çok memnun oldular. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Filipendula rubra 'Venusta'
Geçen hafta size Filipendula rubra 'Venusta' yı tanıtmıştım http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=174 başlığında. Şimdi size birkaç değişik fotoğrafını sunayım: Peyzaj içindeki yeri: ![]() Solmaya başlamış bir dal: ![]() Yakın planlar: ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Yaprağı güzeller - Solenostemon scutellarioides - COLEUS
İki senedir bahçemde Yaprağı Güzellere çok yer veriyorum. Latince adı Solenostemon scutellarioides. Ingilizce de genel olarak Coleus deniliyor. Yaprağı güzeller bildiğiniz gibi soğuğa dayanıklı değiller. Onun için ben yıllık olarak yetiştiriyorum. Tohumlarını geçen sene http://www.swallowtailgardenseeds.co...ls/coleus.html den getirtmiştim. Yaprağı güzel, direkt güneş almayan, gölge ama ışıklı yerleri seviyor. Birçok bitkinin nazlandığı ağaç altlarını o çok seviyor. Bu sene bahçeden topladığımız tohumlardan yetiştirdik. Çaprak döllenme ile çok daha karışık renk tonları çıktı. Fideler belli bir boya gelince eşim onları renk tonu uyumuna göre bahçeye yerleştirdi. Bakın ortaya neler çıktı. Önce bir kaç genel görünüm: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
Zeki Bey, Bahçenizden ayrılamıyorum ![]() Teşekkürler şimdiden.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Filipendula rubra'yı yıllar önce İstanbul'da Yeşil Vadi fidanlığından almıştım. Otsu çok yıılık bitkileri pek bilen olamdığı için getirilmiyor. Çiçek dönemi dışında da gösterişli olmadıkları için alan olmuyor. Başka nerede bulursunuz bilmem. Ama boyunun 2-2,5 olduğuna dikkat edin. Ona göre yeriniz varsa arayın. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|