![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Fidancılık kursundaki hocamız, Kiraz ~%100 böcek ile (arı gibi), Ceviz de ~%100 rüzgar ile tozlaşır demişti. O zaman, bırakın yan bahçeyi, 100 hatta 1000 metre ileriden bile tozlaşma olması gerektir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim bahçenin 1000 metre cıvarında kirazda yok, ceviz yok, olsa da, hocanız bir şeyleri eksik söylemiş, Şöyle ki, yerli cevizler ya da yerli ırklarımız diyelim, erkek çiçek dişi çiçek dönemleri çakışıyorsa 150-200 metre mesafelerden hava sirkilasyonuyla dozlama alabilirler. Fakat söz konusu chandler olunca bu hiçte o kadar kolay değil, zira chandler geç uyanan ve geç çiçeklenen bir çeşit, (etrafta ceviz olsa da, ki, yok) chandlerın dişi çiçek döneminde diğer cevizlerde erkek çiçek kalmıyor. Kısacası chandlerın olduğu yerde ya da 150-200 metre cıvarda franguette, fernette, cısco, varsa rüzgarla dozlaşır. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Alıntı:
Ama tozlaşmanın önemine binaen konuya değinmenize sebep olduğuma da seviniyorum. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Cevizler iyiden iyiye kendilerini göstermeye başladılar, dozlaşma eksikliğine rahmen yinede meyva tutumu fena değil. ![]() ![]() ![]() Geçen yıl ağustosta yaptığım göz aşıları bir metre oldu. ![]() Martta yaptığım bir aşı fernette ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Elmalarım yine sık kaldı seyreltemedim. ![]() ![]() ![]() Eriğim, bu yıl çoştu da çoştu topla topla bitmiyor, bugünkü hasat 200 kg kasa bitti cuvallara doldurmaya başladık. Hanım toplamaya bıktı, (Akşam erik erik diye sayıklarım artık diyor) yarına bıraktık. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Maşallah efendim , Erikleriniz ne kadar güzel , ne kadar bereketli görünüyorlar.. Coşana değil coşturana bakmak lazım... ![]() İlgi alaka ve bilinç olunca sonuç bu oluyor.. Emeğinize sağlık. Ürünleriniz her daim bereketli olsun. saygılar.. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|