![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin çapa makinanız küçükse bu şekilde çekme değilde tekerlekli ramork yapılırsa iş görür. Sevgili Aysis, bende zaman zaman eşim bir şey söyledimi canım istemiyorsa bahane bulurum ama istediğim bir şeyse nasıl nasıl iyi kötü onu yaratırım biz erkekler nedense böyleyiz işte istemeleri lazım, onun içinde biraz gaza ihtiyaçları var biraz gaz verin bak olacaktır. ![]() Ben biraz önce bir gaz aldım eşim dışarıda duracak küçük bir masa istiyor, eh elimiz mahkum yapacağız ![]() Bahçeye kurmak için Kendi istediğim bir şey de var ama ![]() Elimiz ne zaman yapmaya deyer bilemiyorum, hoşuma giden tarafı hem koltuk şekli hem açılıp düz olabiliyor, bu ahşaptan yapılmış benimki dışarıda duracağı için demir borudan yapmayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gönende bakacak usta olmayınca iş başa düşüyor ya da bandırmaya götürmem gerekiyordu düşündüm ve ben bunu yapabilirim. Yazmamın paylaşmamın sebebi şu, Hani olur ya böyle bir durumda kalan birine yardımcı olabilirmiyim, böyle bir durumda kalan hiç endişelenmeşin endişelecek bir şey yokmuş gözümde büyüttüğüm kadar değilmiş, Akslı bir çapa makinasının aksını sökümü gayet kolay anahtar tutan el bunu da yapabilir, usta aramaya hiç gerek yokmuş. Motoru çalaskal yardımıyla yukarıya kaldırıp önce çapaları söktüm ![]() Somunları gevşetince janzumandaki yağ akmaya başladı yağı aldım. ![]() Dört somun sökünce şanzuman kapağı ve aksı aldım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam. Aks ve sanjuman kapağı kompile bir bütün, önce eski conta temizlendi ![]() ![]() Kartondan yeni conta kesilip hazırlandı. ![]() Akıs ve kapak yerine takılarak yağı kondu, çapalar takılarak işi bitirdik, iyi bir maliyetten de kurtulduk. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçem yavaş yavaş yeşeriyor, biraz resim paylaşayım. Geçen sene ektiğim fernette fidanlarda erkek çiçek ![]() ![]() Buda geçen yıl ağustosta yaptığım fernette aşıda erkek çiçek ![]() Bağlayıp unuttuğum bir fidanı ip boğmuş ve kabuk ipin üzerinden çalışarak birleşmiş. ![]() Bu yılki yeni ceviz meyvalarımız görünmeye başladılar. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın mudo, Lastikten conta daha iyi olabilirdi fakat yağ lastiği bozuyor diye biliyorum, neyse dayanıklılığı artık benim için çok önemli değil, kolay sökülüp takılabilmesini bilmek benim için daha önemli paylaşımım da bunun içindi zaten başına böyle bir şey gelenlere zor bir şey olmadığını anlatmaktı. Sökeceğim fakat neyle karşılaşacağımı bilmiyordum daha önce hiç görmemiştim sökeceğim esnada bir şey fırlar bir şey yerinden çıkar tekrar yerini bulamam endişesi yaşıyordum, Söktüğümde kendi kendime güldüm aksın olduğu bölümde iki konik dişli başka bir şey yok, viteslerin olduğu şanjumandan gelen konik bir dişli ve akısın başında konik bir dişli birbirleriyle teması sonucu gücü çapalara aktarıyor, |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçeye gidip biraz gözlem yapayım dedim, bir şubatta ve daha sonra olan don cevizlere epey etki etmiş, uç gözlerden ziyade uyanmadığı halde yan gözlerde hasar fazla buda chandler için verim düşüklüğü demek. Bir ikinci gözlemimse dozlayıcı fernette'nin chandler için tam bir dozlayıcı olmayacağı yönünde Chandler kendi kendine azda olsa ilk dişi çiçeklerini (uç) dozlayabiliyor, daha sonraki yandal dişi çiçekleri daha geç oluşuyor, gözlemim yandal dişi çiçek oluşumuna fernettenin de yetmeyeceği fernetteye takviye ronde ninde bulunması doğru olur kanısındayım. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bilgilendirmek tabi ki, güzel bir şey ama anlamadınız tekrar bakınız demek gibi küçümser bir tavırla söyleyince bilgilendirmenin dışına çıkıyor, Bir şubata olan dondan bahçem çok etkilenmedi o zamanki gözlemim de yerli cinslerin etkilendiğini söylemiştim, haftasına olan don chandlerlera etkili oldu, |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|