agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3629Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2013, 14:03   #991
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sevgili ykaya194, başka başlıklarda bir şey anlatmak için görsellik gerekliliği varsa tabi ki, kullanılabilir.

Buradaki amaç altay cevizine katkı sağlamaksa chandler ya da pedro bu cinse katkı sağlamaz,
Altay cevizi rakipsiz gösteriliyor zaten, katkısı da olacağını sanmıyorum.
Sevgili lilium,
Ben zaten görsellik gerekliliği olduğunda kullanabilirmiyim demek istedim ve altay cevize katkı sağlar derken; tartışmalarda altay cevizi rakipsiz göstermelerine karşı tez olarak kullanmak istiyorum. (sanırım satırlarımda çümle düşüklüğü olmuş)

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 18:11   #992
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Uzun süredir altay cevizinden yazılarımızda sorduğumuz sorulara cevap alamadık. Sanıyorum kendilerine şimdilik yeni anti tez üretmeye pek gerek yok.

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 19:52   #993
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Haklısınız, cevap alamadığımız bir şeye anti tez üretmeye gerek yok,

Sorduğum soruların cevabını alamadığım gibi bir de görmezden geliyorsunuz diye suçlandık.

Sorduklarımızın karşılığı ya yok, ya da biz kaale almadılar, ve ya abartı yalan var.

Bizim için bir mahsuru yok bekler görürüz, Ama beklemeyipte 25 tl den fidan alıp bahçe kuranlar bizim kadar şanslı olmayabilirler,

Oda bir şanstır.

Erken kalkan yok alır demişler, ama nasıl bir pabuçla yola çıkarsan yol alırsın bilmek lazım.

Şanslarına karanlıkta iyi bir pabuç gelmişse ne halaa, Ya gelmemişse, ayaklarım maf oldu öldüm bittim demek yok.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 20:14   #994
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:

Erken kalkan yok alır demişler, ama nasıl bir pabuçla yola çıkarsan yol alırsın bilmek lazım.

Şanslarına karanlıkta iyi bir pabuç gelmişse ne halaa, Ya gelmemişse, ayaklarım maf oldu öldüm bittim demek yok.
Siteye az önce girip sayfanda gezinirken karşıma hoş sözlerin çıktı, yine
döktürdün sevgili Lilium.

Ceviz resimlerini tekrar gözden geçirdim, on gün önce bahçeni ziyeretimde meyveleri henüz çiçekti maşallah epey büyümüşler. Benimkilerde çiçek dökmediyse büyümüşlerdir bir an önce gidip koparmalıyım.

Lilium beğendi.
ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2013, 14:13   #995
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-01-2010
Benimde favorim pedro. hem cicek hem iç doldurma yönünden chander den iyi gibi geliyor bana.5 yaşındaki pedroda 7-9 arlı cicek chander de 3-4 erli en fazla cicek var.pedroyu ön plana cıkarmak gerekir diye düşünüyorum.ama ilerisi için chander ne olur bilinmez.zaman tecrübe gösterecek.erkende konuşmak istemem.

labtek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 10:32   #996
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-01-2010
Sayın lilium görüşlerinizin hepsine katılıyorum.ben sadece şu ana kadarki tecrübelerimi söyledim.chander için kiminle görüşsem bütün fikirler sizin ki gibi .ben de bunu zamanla görcez diyorum.sizce chander dozlayıcı olarak franguette mi fernette mi .şimdilerde tozlamayı ,sırt tulumbası ile yapılıyormuş ama ben görmedim.teşekkürler iyi calışmalar.

labtek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 13:04   #997
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-05-2013
Öncelikle herkese merhabalar diliyorum, ben 22 yaşında genç bir toprak severim ve memleketteki arazimize cevz ağacı dikmeye karar verdim.

sevgili lilium forumun çoğunu ve senin başlığını baştan sona okudum, ve kafam açıkcası çok karıştı ve genç olduğum şehrde yaşadığım için bu konulara biraz yabancı olduğumu farkettim açıkcası ama ceviz bahçemi kurmakta kararlıyım ve şuanda bahçemin modelinide bulduğuma inanıyorum, eğer ki bi sakıncası yok ise seninle iletişime geçmek isterm yaklaşık 1 ay sonra okulum bitmiş ve bende inşallah mezun olmuş olucam ve o andan itibarende memlekete gidip bahçemde keşif yapacağım senin ışığın doğrultusunda bahçemi kurmak istiyorum bana yardımcı olma şansın var mı?

şimdiden teşekkür ediyorum, istersen özelden de iletişime geçebilirsin ve çok memnun olurum açıkcası yardımına ihtiyacım olucak.Eğer ki kısa sürede cevap yazarsan ben hemen cevap veremiyeceğim çünkü sınav dönemim ve çok yoğun olucak ama muhakkak cevap vereceğim

Başarılarının devamını diliyorum.

jackoceans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 14:11   #998
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jackoceans Mesajı Göster
Öncelikle herkese merhabalar diliyorum, ben 22 yaşında genç bir toprak severim ve memleketteki arazimize cevz ağacı dikmeye karar verdim.

sevgili lilium forumun çoğunu ve senin başlığını baştan sona okudum,
Sayın jackoceans;, öncelikle sayfamı okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim,
Genç bir toprak severle karşılaşmam beni oldukça memnun etti, şehirde yaşamanız bazı bilgileri bilmemeniz kafa karışıklığı yaratabilir bilgilere ulaştıkca kafanda rahatlayacaktır önemli olan yapacağın işi sevmek doğru bilgiyle bu işe başlamak ve iyi bir araştırmacı olarak yanlış bilgiyle doğru bilgiyi ayırabilmek eleyebilmek doğruyu uygulamak seni başarıya götürecektir.

Şehirde büyümeniz toprağı tanımamak toprağın zor koşullarını bilmemekle maça bir sıfır mağlup başlıyorsunuz, buda morelinizi bozmasın zira ben ne bilmeyenler gördüm o çok bilen çiftçileri geçtiler yeter ki, başarıya azimli olun gerisi gelir.

Sizler gibi genç arkadaşlara yardımcı olmak gurur verici bir şey olması gerek, her zaman yardım etmek isterim çekinmeden sorabilirsiniz.

İletişim bilgilerimi özelinize yazıyorum.

Eski 27-05-2013, 14:42   #999
Ağaç Dostu

alimallah's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2008
Alıntı:
her zaman yardım etmek isterim çekinmeden sorabilirsiniz.

İletişim bilgilerimi özelinize yazıyorum.
Gel de kıskanma şimdi

Lilium beğendi.
alimallah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 15:11   #1000
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jackoceans Mesajı Göster
...
forumun çoğunu ve senin başlığını baştan sona okudum
....
bi sakıncası yok ise seninle iletişime geçmek isterim
...
istersen özelden de iletişime geçebilirsin
...
Herkes özelden iletişime geçseydi, yazdığınız ilk cümleyi gerçekleştiremezdiniz değil mi?

alimallah ve Lilium beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 19:48   #1001
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-02-2012
Sn. Lilium beş dönüm ceviz bahçemin bir kısmında bu kış su birikintisi oluştu daha önceden de buranın çukurluğu belliydi fakat zaman bulup tesviye yaptıramadim . Size sorum şu şimdi veya kışa girmeden bahçenin yüksek kısmından fidanlara zarar vermeden toprak küresem faydası olurmu? Toprak kürenen çukur kısımda fidanların aşı yerleri belkide toprak altında kalacak . yani derin dikim yapılmış gibi olacak bunun zararı olur mu? Önerebileceğiniz başka bir çözüm ne olabilir ? Bu arada paylaştığınız ceviz resimleri çok güzel . saygılarımla...

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2013, 19:56   #1002
Ağaç Dostu

Müsadenizle bir sorum daha olacak bu hafta cevizlere damlama sistemi kurdum deliksiz damlama borularına fidan ortasında kalacak şekilde delikli damlama borusunu daire şeklinde bağlantı yaptım . Sizden istediğim basit , uygulanabilir bir gübre tankı nasıl yapabilirim ?

Eski 27-05-2013, 23:49   #1003
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alimallah Mesajı Göster
Gel de kıskanma şimdi
Sevgili alimallah, latife ediyorsunuz herhalde, Yardım istediniz de biz mi vermedik

Her şey hepimiz için,

Bir yer yeşermişse ve bu yeşermişliğe katkımız olmuşsa bundan daha güzel ne olabilir ki.

Eski 28-05-2013, 00:10   #1004
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Herkes özelden iletişime geçseydi, yazdığınız ilk cümleyi gerçekleştiremezdiniz değil mi?
Sevgili malina Haklısınız ama,

Arkadaşımızın bir endişesi var,

Alıntı:
.Eğer ki kısa sürede cevap yazarsan ben hemen cevap veremiyeceğim çünkü sınav dönemim ve çok yoğun olucak ama muhakkak cevap vereceğim
Ola ki, yazmadım ya da görmedi gibi bir durumla karşılaşmamak için işi garantiye alayım diyor.
Hem arkadaşımız yeni bir üyemiz ve heyecanlı, o kadarcık kusurunu hoş görelim, böyle güzel yararlı yazışmaların olduğu bir siteye zamanla o da ister istemez yazışmalarıyla katkıda bulunacaktır,
Ben ilk günlerimi hatırlıyorum da aman allahım ne zormuş acemilik, halada öyleyim ya, bir türlü ustalık diplomamı alamadım.

Çamtepe beğendi.
Eski 28-05-2013, 00:39   #1005
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetiner Mesajı Göster
fidanların aşı yerleri belkide toprak altında kalacak . yani derin dikim yapılmış gibi olacak bunun zararı olur mu? Önerebileceğiniz başka bir çözüm ne olabilir ?...
Sayın cetiner, Bunu keşke fidanları ekmeden önce düzlemeyi düşünebilseymisşiniz çok güzel olurdu,

Ağaçlarınız büyük olsaydı yapabilirsin diyecektim ama sanırım fidan düzeyindeler, o nedenle bu uygulamayı yapmanızı önermem,

Suyu buradan çıkarmanın başka bir yolu yok mu? Yani çukur olan bölgeleri ark açarak suyu tahliye etme imkanı yok mu? en azından fidanlar büyüyünceye kadar bunu yapabilirseniz fidanlar ağaç olduktan sonra üstte yazdığınız toprak çekmeyi yapabilirsiniz.
Alıntı:
Sizden istediğim basit , uygulanabilir bir gübre tankı nasıl yapabilirim ?
Damlama suyu şebekeniz hakkında bilgim yok nasıl çalıştırıyorsunuz suyu nereden neyle veriyorsunuz gibi bilgilere sahip değilim o nedenle bir şey söylemem de yanlış olur.
Örneğin: Benim suyumun iki ikibuçuk metre irtifası var ve bu irtifa damlamaları çalıştırıyor, bu irtifa bahçemdeki kulübemin üzerine çıkmıyor, kulübemin üzerine bir bidon koyarak suyu dolduruyorum gübreyi de eritip bidona ilave ediyorum bir vana hortumla gübreyi sisteme bağlıyorum gübreli su diğer suyla karışım yaparak vermiş oluyorum.
Sistemin hakkında biraz bilgi verirsen bir şeyler bulunur.

Eski 28-05-2013, 13:38   #1006
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Sevgili malina Haklısınız ama,

Arkadaşımızın bir endişesi var,
Alıntı:
Eğer ki kısa sürede cevap yazarsan ben hemen cevap veremiyeceğim çünkü sınav dönemim ve çok yoğun olucak ama muhakkak cevap vereceğim
Ola ki, yazmadım ya da görmedi gibi bir durumla karşılaşmamak için işi garantiye alayım diyor.
O kadarını ben de anlıyorum
Alıntı:
memleketteki arazimize ceviz ağacı dikmeye karar verdim.
dediği için nasıl olsa okul/sınav işlerini bitirmek zorunda değil mi?

Ayrıca yaptığım uyarıları neden hoşgörüsüzlük gibi algılıyorsunuz? Haklıysam haklıyım...
Üstelik bu benim haklılığım meselesi değil ki...

Bilginin daha çok kişiye ulaşmasını istiyorsanız böyle davranmalısınız bilgisini iletiyorum sadece...

Haaa, bu sizler için önemli bir ayrıntı değilse, istediğiniz gibi özelden yazışabilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2013, 19:56   #1007
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın cetiner, Bunu keşke fidanları ekmeden önce düzlemeyi düşünebilseymisşiniz çok güzel olurdu,

Ağaçlarınız büyük olsaydı yapabilirsin diyecektim ama sanırım fidan düzeyindeler, o nedenle bu uygulamayı yapmanızı önermem,

Suyu buradan çıkarmanın başka bir yolu yok mu? Yani çukur olan bölgeleri ark açarak suyu tahliye etme imkanı yok mu? en azından fidanlar büyüyünceye kadar bunu yapabilirseniz fidanlar ağaç olduktan sonra üstte yazdığınız toprak çekmeyi yapabilirsiniz.

Damlama suyu şebekeniz hakkında bilgim yok nasıl çalıştırıyorsunuz suyu nereden neyle veriyorsunuz gibi bilgilere sahip değilim o nedenle bir şey söylemem de yanlış olur.
Örneğin: Benim suyumun iki ikibuçuk metre irtifası var ve bu irtifa damlamaları çalıştırıyor, bu irtifa bahçemdeki kulübemin üzerine çıkmıyor, kulübemin üzerine bir bidon koyarak suyu dolduruyorum gübreyi de eritip bidona ilave ediyorum bir vana hortumla gübreyi sisteme bağlıyorum gübreli su diğer suyla karışım yaparak vermiş oluyorum.
Sistemin hakkında biraz bilgi verirsen bir şeyler bulunur.
Sn. Lilium bahçem dere kenarında iki pus'luk su motoruyla damlama borularına sürekli su basıyorum su motorundan sonra disk filtre bağlı filtreden sonra 100 metre 63'lük ana boru , ana boruya bağlı 50'şer metre 18 sıra deliksiz boru ve bunlara bağlanmış 113adet daire şeklinde delikli boru

Düzenleyen cetiner : 28-05-2013 saat 20:44
Eski 29-05-2013, 14:10   #1008
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-05-2013
lilium abimin özel iletişim bilgilerini almak istememin sebebi burdaki bilgi aktarımını engellemek veya aksatmak değildi yanlış anlaşılmışım ve bunu hiç istemem.

Öncelikli amacım bi süre burada yazamayacak olması ve bağlantının kopmasını istememdi, diğer bir amacım ise her zaman yanımda internet olmuyo ve bu durumda acil bi sorunm olduğunda sevgili lilium'u arayıp sorularımı sorabilmemdi, herkesden anlayış bekliyorum ve bi yanlışım olduysada kusura bakılmayın bayadır takip etsemde üye olarak yeniyim

Son olarak sevgili lilium seni zor durumda bırakmak istemezdim özür dilerim..

Sağlıcakla kalın görüşmek üzere arkadaşlar 3 hafta sonra burada bol bol yazabileceğimi tahmin ediyorum umarım bi aksilik olmaz, iyi bakın kendinize

Lilium beğendi.
jackoceans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 23:57   #1009
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Sizden istediğim basit , uygulanabilir bir gübre tankı nasıl yapabilirim ?
Sayın cetiner, şebekeye suyu motorla basıyorsanız gübre tankınızın da sağlam bir şey olması gerekir, ya bir gübre tankı alacaksınız ya da elinizden geliyorsa bir LPG tankı bulup ondan yapabilirsiniz, kendiniz yaparsanız ucuza mal edersiniz ustaya yaptırmaya kalkarsanız ucuz etin yahnisi pahalı olur git yenisini al derim.

alimallah beğendi.
Eski 31-05-2013, 20:19   #1010
Ağaç Dostu

Gübre tankı fiyatlarını bilmiyorum bilen arkadaşlar veya kullanan arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim. Sn. Lilium bir de alıcıya bir vanayla boru bağlanıp herhangi bir kabın içinden sıvı gübreyi çektirebiliyormuşuz

kenan kırca beğendi.
Eski 31-05-2013, 20:46   #1011
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-12-2011
Alıntı:
Gübre tankı fiyatlarını bilmiyorum bilen arkadaşlar veya kullanan arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim. Sn. Lilium bir de alıcıya bir vanayla boru bağlanıp herhangi bir kabın içinden sıvı gübreyi çektirebiliyormuşuz
evet doğrudur 50 veya 100 litrelik nir bidon alırsanız alıcıya bir çeşme musluğu takıp 1 ,2 metre hortumla işi çözersiniz ben öyle yapıyorum .
gübteyi bidonda eritip verilmesi gereken zamanda muslluğa bağlı hortumu bidonun içine sokup vanayı açıyorum 15 dak içinde 100 litre gübreli suyu sisteme veriyorum.

h_dogan, Lilium ve cetiner beğendi.
kenan kırca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 01:23   #1012
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Bugün bahçeye gitme fırsatım oldu, ceviz soyma makinası yapacağım diye hem bahçeden mahrum kalıyorum hem parmağımdan oldum, yağmuru bekliyordum yağmurdan sonra bahçeyi çapalayacaktım, yağmur yağdı fakat bu defada parmağımı kestiğim için çapa makinasını kullanamıyorum, yani bu yıl bahçeyi ota gark etmiş şeklinde görebilirsiniz.

Soyma makinasıyla uğraşırken cevizlere kurt ilacında biraz geciktik bir kaçını işaretlemişler,

Bir kaç gün önceki lodos da çok hasar verdi meyva dökümünün yanında çok da dal kırmış hatta bir kaç aşının dallarını da kırmış şükür ki, başka tutan kalemlerde vardı da onlarla devam edeceğiz.

Bahçemde dozlama eksikliği var dozlayıcılarımı yeni aşıladığım için chandlerler hiç dozlaşamıyor, bir pedro ağacım var o kendi kendini dozlayabiliyor,

Bugün çektiğim resimleri sizlerle paylaşayım.

Chandler.

Name:  Resim 008.jpg
Views: 992
Size:  46.4 KB

Name:  Resim 009.jpg
Views: 1118
Size:  59.4 KB

Name:  Resim 010.jpg
Views: 984
Size:  56.6 KB

Name:  Resim 011.jpg
Views: 974
Size:  61.7 KB

Name:  Resim 014.jpg
Views: 986
Size:  47.6 KB

Eski 11-06-2013, 01:25   #1013
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Devam.

Name:  Resim 015.jpg
Views: 895
Size:  42.0 KB

Name:  Resim 017.jpg
Views: 908
Size:  40.3 KB

Name:  Resim 018.jpg
Views: 871
Size:  44.3 KB

Name:  Resim 019.jpg
Views: 888
Size:  50.8 KB

Name:  Resim 020.jpg
Views: 854
Size:  57.6 KB

Eski 11-06-2013, 01:26   #1014
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Liliumun bahçesi liliumsuz olmaz

Name:  Resim 024.jpg
Views: 868
Size:  50.7 KB

Name:  Resim 027.jpg
Views: 853
Size:  44.3 KB

Name:  Resim 028.jpg
Views: 858
Size:  65.9 KB

Eski 11-06-2013, 01:28   #1015
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Birazda pedro.

Name:  Resim 031.jpg
Views: 896
Size:  65.6 KB

Name:  Resim 032.jpg
Views: 879
Size:  55.1 KB

Name:  Resim 033.jpg
Views: 909
Size:  48.5 KB

Name:  Resim 034.jpg
Views: 851
Size:  48.0 KB

Name:  Resim 040.jpg
Views: 900
Size:  54.4 KB

Eski 11-06-2013, 01:29   #1016
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Devam.

Name:  Resim 041.jpg
Views: 836
Size:  31.9 KB

Name:  Resim 062.jpg
Views: 874
Size:  52.8 KB

Name:  Resim 063.jpg
Views: 835
Size:  64.4 KB

Name:  Resim 064.jpg
Views: 869
Size:  68.3 KB

Name:  Resim 067.jpg
Views: 879
Size:  51.6 KB

Eski 11-06-2013, 01:31   #1017
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Devam.

Name:  Resim 068.jpg
Views: 1263
Size:  53.5 KB

Name:  Resim 069.jpg
Views: 1253
Size:  57.5 KB

Name:  Resim 078.jpg
Views: 1188
Size:  61.1 KB

Name:  Resim 077.jpg
Views: 4356
Size:  37.3 KB

Yeterlidir sanırım,

Yer gök ceviz oldu demeyin sakın, altay bir cevizine yetişmeye çalışıyorum.

cemal.S, ezo, eko_ ve 18 kişi beğendi.
Eski 11-06-2013, 07:46   #1018
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
ellerinize sağlık
çok mükemmeller...

Lilium beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 08:35   #1019
Ağaç Dostu

eko_'s Avatar

Giriş Tarihi: 23-02-2008
Nail bey cevizler harika görünüyor. Küçük kaza için de geçmiş olsun.

Lilium beğendi.
eko_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2013, 21:35   #1020
Ağaç Dostu

Öncelikle geçmiş olsun , cevizleriniz çok güzel görünüyor darısı bizim başımıza...

Lilium beğendi.

Etiketler
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025